Arama

Green Goblin / Harry Osborn

Güncelleme: 15 Ekim 2012 Gösterim: 12.748 Cevap: 1
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
27 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Green Goblin / Harry Osborn
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

latest?cb20120111024329


Harry Peter'ın en iyi dostuydu. Lise yıllarında başlayan dostlukları daha sonraki yıllarda da sürdü. Fakat bu dostluğa gölge düşüren Harry'nin babası Norman Osborn/Yeşil Cin oldu. Lisedeyken bir ara Peter Gwen ile Harry MJ ile çıkardı ve bu dörtlü eğlenmek için dışarı çıktıklarında hep bir arada olurdu. Harry aynı zamanda Peter ile oda arkadaşıydı. Norman Osborn Örümcek Adam'ın kim olduğunu öğrenince Yeşil Cin kostümüne bürünerek Gwen'i kaçırdı. Örümcek Yeşil Cin ile savaşırken Gwen öldü. Savaşın sonucunda Norman Osborn'da Harry'nin gözleri önünde öldü. Bu olay Harry'nin psikolojisini ciddi olarak bozdu. Uzun süre babasının ölümünün etkisinden kurtulamadı. Oda arkadaşının Örümcek Adam olduğunu öğrendi. Bir ara babasının kostümünü kendisi giydi. Sonunda Bart Hamilton adlı bir
psikologdan yardım aldı. Fakat Hamilton'ın amacı aslında yeni Yeşil Cin olmaktı. Böylece ikisi birden Yeşil Cin kostümünü giyip savaşmaya başladılar. Savaş sonunda Hamilton öldü, Harry ise hafızasını kaybetti.

Norman Osborn  Earth 96283  as Green Goblin 001

Harry'nin hafızası yerine geliyordu ve Peter'ın Örümcek olduğunu hatırlamaması onun normal hayatına kavuşmasını sağlıyordu. Bu arada lise aşkı Liz Allen ile evlendi ve bir oğulları oldu. Oğlunun adına babasının adını verdi. Mutlu aile tablosu uzun sürmedi. Ailesi ikinci Hobgoblin tarafından tehdit edilince Harry tekrar Yeşil Cin olarak Hobgoblin'le savaştı. Normal şartlarda Hobgoblin'le başa çıkamayacak olan Harry şansın yardımıyla onu yenmeyi başardı fakat bu olay onun hafızasındaki diğer anıların canlanmasına neden oldu ve yavaş yavaş Peter'ın Örümcek Adam olduğunu hatırlamaya başladı.

Green Goblin

Harry ölümcül bir hata yapıp yıllar önce babasının kendine enjekte ettiği serumun aynısını kendisine de yaptı. Serum babası gibi onun da güçlerini arttırdı fakat aynı zamanda kişiliği de değişmeye başlamıştı. Gitgide saldırgan bir yapıya büründü. Peter'ı onun gizli kimliğini herkese söylemekle tehdit etti. Yeşil Cin olarak karısı Liz, oğlu Norman ve eniştesi Mark'ı kaçırdı. Örümcek onların peşine düştü ve Yeşil Cin'i yendi. Harry akıl hastanesine kapatıldı fakat kısa sürede avukatları sayesinde iyileştiği söylenerek salındı. Karısı onun iyileşmediğini bildiği halde kocasını kaybetmek istemediğinden sessiz kalıyordu. Peter ve MJ en yakın arkadaşlarındaki bu kötü değişim konusunda şaşkındılar ve ellerinden bunu değiştirmek için hiçbir şey gelmiyordu. Sonunda Harry ve Peter Yeşil Cin ve Örümcek Adam olarak son bir kez dövüştüler. Dövüşün sonunda Yeşil Cin Örümcek'e jetinin ucundaki uyuşturucu iğneyi batırmayı başardı. Örümcek savunmasız durumdaydı ama Harry de kendine enjekte ettiği serum yüzünden iyice halsiz düşmüş, son anlarını yaşıyordu. Harry dövüştükleri binayı patlayıcılarla doldurmuş ikisini birden öldürmek niyetindeydi ama MJ'i kucağında Norman ile binada görünce şok oldu. Onları patlamadan önce binanın dışına çıkarmayı başardı. Örümcek içeride uyuşturucunun etkisiyle baygın kalmıştı. Harry dayanamadı ve kalan son enerjisiyle Peter'ı patlamadan saniyeler önce binadan dışarı çıkardı. Örümcek yavaş yavaş uyuşturucunun etkisinden kurtulup kendine gelirken Harry son nefeslerini veriyordu. Ölmeden önce Peter ona niçin kendisini kurtardığını sorduğunda Harry'nin Peter'a söylediği son söz "Çünkü sen benim en iyi dostumsun." oldu. Ardından Harry en iyi dostunun elini tutmaktayken son nefesini verdi.



Kaynak: GreenGoblin2

Son düzenleyen Blue Blood; 30 Mart 2007 20:35
Biyografi Konusu: Green Goblin / Harry Osborn nereli hayatı kimdir.
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
15 Ekim 2012       Mesaj #2
iceslush - avatarı
VIP ETC
New Goblin
New Goblin aslınd Peter Parkerin en iyi arkadaşı, Norman Osborn'un (Yeşil Cin) oğlundan başkası değildir.
Sponsorlu Bağlantılar
Babasının güçlendirici deneyine Harry Osborn da girer. Kendine babasının ekipmanlarıdan
seçtiklerini alır. Spiderman Harry'e Doctor Octopus tarafından yakalanıp getirildiği için Spiderman'ın Peter Parker olduğunu bilir.
Harry Osborn babasının katilinin Peter olduğunu sanır ve Spiderman'dan intikam almak üzere babasının mezarı üzerine yemin eder, fakat bilmediği bir şey vardır ki babasının katili aslında onun planörüdür.
Harry Osborn New Goblin halindeyken koruma amaçlı bir kıyafet giyinir ve sörf tahtası şeklinde planörü vardır. Bu planör ona nerdeyse tüm imkanları sağlar. New Goblin başta Spiderman'e düşman olmuştur, fakat sonra uşakları babasının kendi planörü tarafından öldürüldüğünü söyleyince gerçeği anlamış ve Spidermen'e yardıma karar vermiştir.
New Goblin ve Spiderman birlikte Sandman ve Venom'a karşı dövüşürken Venom New Goblin'in planörünü ona batırarak öldürür. (Galiba bunlarda ailecek planörleriyle ölme takıntısı var). Spiderman da ses çıkartarak Venom'u etkisiz hale getirir ve New Goblin'in bombası ile aslında kurtmak istediği Edie Broke'u öldürür. Edie Broke kendisi bombanın içine atlamıştır. New Goblin Spiderman'ın hem kahramanlık hayatında hem de gerçek hayatta en iyi arkadaşıdır ve öyle kalacaktır.

http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif

Benzer Konular

20 Ocak 2013 / MaKaLeLe Hayali Karakterler
24 Ekim 2012 / RuffRyders Hayali Karakterler
8 Şubat 2015 / iceslush Oyunlar