Arama

25-45 yaş arası grubundaki insanların günlük tüketmesi gereken besin miktarı nedir? - Sayfa 2

Güncelleme: 17 Aralık 2011 Gösterim: 32.920 Cevap: 90
Sayfa 2 / 10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
25-45 arası günlük kaç miktar tüketmelidir
lütfen söyleyin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
25-45 yok digerleri var yahu ben boyle için
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya ufff bir türlü aradığımı bulamadım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaa nerede bulucam ne olur ödevi yapamadım hala
appleknk - avatarı
appleknk
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #15
appleknk - avatarı
Ziyaretçi
yaa of bir türlü bulamadım 25-45 yaş grubunu
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya lütfen acilen 15-25 yaş grubundaki 25 - 45 yaş grubundaki 45 - 55 yaş grubundaki 55 - 75 yaş grubundaki insanların günlük tüketmesi gereken miktarın gramını söyleyin. Acil bana lazım.Hiçbir yerde bulamıyorum.Burda da yok.

Kaynak: 25-45 yaş arası grubundaki insanların günlük tüketmesi gereken besin miktarı nedir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bana 55-75 yaş arasındaki insanların günlük meyve ve sebze tüketiminin gram şeklinde söylenesi veya yazılması lazım yarına kadar yani 15.11.2011 tarihinin sabah saat 09:00 da son lütfe yardım edin...
xlovemexx - avatarı
xlovemexx
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #18
xlovemexx - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

25 - 45 45 -55 55 - 75 YAŞ ARASI İNSANLARIN GÜNLÜK TÜKETMESİ GEREKEN MİKTAR LARI SÖYLEYEBİLİR MİSİNİZ

1-4 yaş:
Demir: Vücuttaki oksijen dolaşımını sağlamak için gerekli Et, ekmek, yumurta, brokolide bolca var

Kalsiyum: Güçlü kaslar ve sinir hücrelerinin gelişmesine yardımcı oluyor

A vitamini: Kemik, sağlıklı diş ve saçlar için gerekli Geceleri iyi görmeyi sağlıyor Portakal gibi turunçgiller, domates, şeftali ve ciğerde var

C vitamini: Güçlü bir bağışıklık sistemi için portakal, patates, çilek, kiraz, kivi ve maydanoz yenmeli

D vitamini: Kalp, beyin ve sinir sistemini güçlendiriyor Diş kaybını engelliyor

5-12 yaş:
Folik asit: Ekmek, karaciğer, böbrek ve ıspanakta bolca var

Protein: Hücre ve dokuların yenilenmesi için şart Et, süt, balık, deniz ürünleri, yumurta, baklagiller ve soya fasulyesinde bulunur

Karbonhidrat: Bal, pekmez gibi demir içeren karbonhidrat tüketilmeli Sebze, meyve, tahıllar, kepekli ekmek ve makarnada da var

Yağ ve şeker: Çikolata, kek gibi tatlılar haftada bir iki kez tüketilmeli

12-18 yaş:
Demir: Hızlı büyüme demir eksikliğine yol açıyor Kırmızı et, ekmek ve lifli gıdalar bolca yenmeli

Kalsiyum: Bu yaşta vücuttaki kalsiyum miktarı yüzde 25 düşüyor Bu yüzden mutlaka günde l bardak süt içilmeli

Sebze ve meyve: 5 porsiyon tüketilmeli

Yağ ve şeker: Yağ ve şekerden uzak durmaya başlamak gerekiyor 2-3 haftada bir sütlü tatlı ya da bitter çikolata yenebilir

Su: Günde en az 8 bardak içilmeli 17-18 yaşlarında haftada iki kadeh kırmızı şarap içilebilir

Yetişkinler için:
Protein: Kemiklerin kırılmasını önlemek için süt ve balık gibi deniz ürünleri tüketilmeli

Lifli gıdalar: Yaş ilerledikçe kansere yakalanma riski de artıyor Brüksel lahanası ve brokoli tüketilmeli

Su: Günde 8 bardak su içilmeli Taze sıkılmış meyve suları da içilebilir

Fındık: Kalbi güçlendirmek için günde bir avuç yenmeli Kuru fasulye ise diyabet riskini azaltıyor

Domates: Göğüs, cilt ve mide kanseri riskini yüzde 30 azaltıyor

50 yaş üstü:
Çinko: Ekmek, deniz ürünleri ve kırmızı ette var Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yaraları iyileştiriyor

Kalsiyum: Her gün bir bardak süt içilmeli ya da sabah kahvaltılarında mutlaka beyaz peynir yenilmeli

D vitamini: Alzheimer riskini azaltmak için günde 10 dakika güneşe çıkılmalı

B vitamini: Zayıflayan sinirler ve yaşlanan hücreler için gerekli Ceviz ve bademde bolca var, kolesterolü düşürür Yoğurt, peynir gibi süt ürünleri en zengin kalsiyum kaynakları Balık ve yumurtada var Hamburger ve patates kızartması ise iki haftada bir serbest Balık ve yumurta yenmeli
m0rph3us - avatarı
m0rph3us
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #19
m0rph3us - avatarı
Ziyaretçi
25-45 yaş gruplarındaki bir insanın meyve-sebze-süt-et-tahıltüketmesi gerekir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen arkadaşlar ödev var öğretmen bakıcak bn daha yapamadım hiç bir yerde bulamadım bi kişi paylaşsa yeter ödevimiz 25 - 45 yaş arası 45 - 55 yaş arası ve 55 - 75 yaş arası içinde meyve,sebze,süt,et,ve tahıl gram olarak acil lazım
Sayfa 2 / 10