Arama

Format atmak için BIOS şifresine nasıl ulaşabilirim?

Güncelleme: 2 Nisan 2012 Gösterim: 1.641 Cevap: 3
lutfullah - avatarı
lutfullah
Ziyaretçi
31 Mart 2012       Mesaj #1
lutfullah - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar, bilgisayarıma flash bellekten lanet bir virüs bulaştı.
Format atmak istiyorum. Ancak, format atarken benden bir şifre istiyor. Biraz araştırdım galiba bios şifresiymiş. Bunu kırmanın yolu ya bilgisayarı güvenli kipte açıp bir kaç işlem yapmak ya da Ms-dostan bir kaç işlemle şifreyi değiştirmekmiş. Ancak gelgelelim ki bilgisayarımda ne görev yöneticisine ulaşabiliyorum ne güvenli kipte açabiliyorum ne de şifreyi bilmediğimden format atabiliyorum.

Var mı parlak bir fikri olan ?
lutfullah - avatarı
lutfullah
Ziyaretçi
31 Mart 2012       Mesaj #2
lutfullah - avatarı
Ziyaretçi
Yok mu yardımcı olacak kimse ?
lutfullah - avatarı
lutfullah
Ziyaretçi
2 Nisan 2012       Mesaj #3
lutfullah - avatarı
Ziyaretçi
Yardım edin :/
pusula - avatarı
pusula
Ziyaretçi
2 Nisan 2012       Mesaj #4
pusula - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Diyelim ki Bios'a koyduğunuz şifreyi unuttunuz. Bu şifreyi kalırmak yada değiştirmek yada tekrar bulmak istiyorsunuz.
Çokça bilinen Anakartın pilini sökme işlemi bu iş için uygun gibi. Fakat bazı anakartlarda bu yöntem uzun sürebiliyor. Bunun dışında yeni anakartlarda Bios REsetleme Jumper'ları var. Bununla ilgili bilgiyi anakartınızın kitapçığından bulabilirsiniz. Ama kısaca olay şu : Anakartınızın üzerinde 3 dişli bir slot var ve bu slotların ikisine geçecek boyutta plastik bir parçacık var. O parçacık genelde sol+orta dişlere takılı oluyor. İşte onu alıp sağ+orta ya takıp PC'yi çalıştırdığınızda operasyon tamam , şifreniz sıfırlanmış olur.