Arama

Flavius Aetius

Güncelleme: 27 Haziran 2013 Gösterim: 2.157 Cevap: 0
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
10 Nisan 2011       Mesaj #1
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
Flavius Aetius
MsXLabs & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

images?qtbnANd9GcTSN2nmRBbWZdacoAwQC4hQwvY6xhXF nw1sgkPWZgQZhNZQ29B&ampt1

Flavius Aetius,Döneminin en büyük generallerindendir. Son dönemlerde imparatorun bile Romalı olmadığı Batı İmparatorluğu'nda İngiliz tabiri ile "Last True Roman" olarak sıfatlandırılan gerçek bir Romalıdır.
"True Roman" yani "Gerçek Romalı" deyimi milattan öncesine kadar dayanır. Roma kültürünü ve disiplinini benimseyen namlı kişiler için kullanılır. Ayrıca Romalıları diğer vatandaşlardan da ayırmakta kullanılmıstır.

Aethius, Attila ile yaptığı savaştan sonra Roma'nın kurtuluşu için yapılan kutlamalarda bizzat imparator tarafından öldürülmüştür. Flavius Aetius Batı Roma İmparatorluğu'nun son büyük generalidir. Aetius ile Hun İmparatoru Atilla çocukluk arkadaşlardır. Aetius'un adamı Litorius Hunlardan alınan çok sayıda askeri feda edince aralarında savaş çıkmıştır. Campus Mauriacus Savaşı'nda Aetius Atilla'ya karşı ağır bir yenilgi almıştır. Sonraki yıl Atilla İtalya'yı istila etmiştir.Hatta Papa Roma'ya girmemesi için bizzat Atilla'nın önünde diz çökmüştür. Sonraki yıl Atilla İtalya'yı istila etmiştir. Aetius'un ise büyük ihtimalle imparatorun eliyle öldürüldüğü düşünülmektedir. Roma'nın gelmiş geçmiş en büyük generallerinden biridir.




Son düzenleyen AndThe_BlackSky; 27 Haziran 2013 15:23 Sebep: Sayfa düzeni
Biyografi Konusu: Flavius Aetius nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

7 Ocak 2016 / asla_asla_deme Siyaset ww
8 Haziran 2016 / Jumong Felsefe ww
7 Ocak 2016 / asla_asla_deme Siyaset ww
7 Ocak 2016 / asla_asla_deme Siyaset ww
26 Kasım 2015 / _Yağmur_ Siyaset ww