Arama

Dizüstü Bilgisayar (Notebook/Laptop)

Güncelleme: 10 Mart 2012 Gösterim: 24.885 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dizüstü Bilgisayar Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar
Dizüstü bilgisayar, sürekli hareket halinde olan ve bu hareketi esnasında bilgisayara ihtiyaç duyan, daha çok iş insanları ve öğrenciler için üretilmiş bir bilgisayar türüdür. Günümüzde genellikle 2-4 kg. ağırlığında ve şarj edilebilen pilleri sayesinde birkaç saate kadar elektrik bağlantısı olmadan da çalışabilmektedirler.

Dizüstü bilgisayar mı, laptop bilgisayar mı, notebook bilgisayar mı, taşınabilir bilgisayar mı?
Aslında bunların hepsi aynı kavramı anlatan sözcükler. Türkçe olan dizüstü bilgisayar ifadesini kullanmak en uygunu.

Dizüstü bilgisayar mı, masaüstü bilgisayar mı?
Aynı özelliklere sahip masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar arasında genellikle kayda değer bir fiyat farkı vardır. Dizüstü bilgisayarlar aynı işlemleri, daha hafif, daha az elektrik tüketen ve hacim olarak daha küçük parçalarla yaptıkları için masaüstü bilgisayarlardan daha pahalıdırlar. Eğer bilgisayara gereksinim duyduğunuz zamanlarda yeriniz sabitse, dizüstü bilgisayar almanız uygun olmayabilir. Ancak günlük yaşantınız bir koşuşturmaca içinde oradan oraya gitmekle geçiyorsa ve bu sırada bilgisayarda yapmanız gereken şeyler oluyorsa, dizüstü bilgisayar tercih etmeniz daha uygun olacaktır.


Dizüstü Bilgisayar alırken nelere dikkat etmeliyim?
Bilgisayarlar söz konusu olduğunda, bilgisayar alırken göz önünde tutacağınız bütün etkenleri burada sıralama olasılığı yoktur. Farklı ihtiyaçlar nedeniyle farklı modeller göz önüne alınabilir:
Ağırlık: Daha önce hiç dizüstü bilgisayar kullanmadıysanız, yarım ya da bir kiloluk bir ağırlık farkının zaman zaman ne kadar önemli olabileceğini tam olarak fark edemeyebilirsiniz. Özellikle yoğun günlerde, ya da bir yerden yere yürüyerek gitmek durumunda kaldığınız günlerde, ağırlık ciddi bir sorun haline gelebilir. Bu nedenle bütçeniz el verdiği ölçüde hafif bir modeli tercih etmeye çalışın.
Pil ömrü: Dizüstü bilgisayarlar hem elektriğe bağlanarak çalıştırılabilirler, hem de içlerindeki şarj edilebilir pil sayesinde birkaç saate kadar bir elektrik kaynağına bağlanmadan da çalıştırılabilirler. Çalışmalarınız esnasında pille çalışmanızı gerektirecek en yüksek süreleri tespit edebilirseniz, gereksinimize uygun pil ömrü olan bir model tercih etme şansınız olur. Pil ömrünün uzaması maliyeti arttıran bir faktördür, ve ihtiyacınızdan daha uzun pil ömrüne sahip bir dizüstü bilgisayarla bütçenizi sıkıştırmak istemeyebilirsiniz.
Sabit sürücü boyutu: Çalışmalarınız esnasında ne büyüklükte bir sabit sürücünün size yeteceğini kestirebilirseniz, gereğinden büyük bir sabit sürücü alarak bütçenizi sıkıştırmaktan kaçınabilirsiniz. Sabit sürücü büyüklüğü, dizüstü bilgisayarda maliyet yaratan başlıca unsurlardandır.
Ekran boyu: Ne büyüklükte bir ekranın sizin için iyi bir çalışma ortamı olacağını mutlaka düşünün. Eğer ekran rahat çalışmanıza olanak verecek kadar büyük olmazsa, dizüstü bilgisayar yatırımınız boşa gidebilir, bu nedenle bu nokta üzerine düşünmeniz çok önemlidir.
Başka?
Başkası dizüstü bilgisayar satıcılarında Msn Happy
Dizüstü bilgisayar satıcılarına gereksinimlerinizden bahsederseniz, sizin için uygun bir model belirlenmesine yardım edeceklerdir.


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Notebook Satın Alma Klavuzu - GPM Bilişimin Tavsiyeleri
  • İşlemci Seçimi : Bütçeniz düşük ise Intel Celeron veya Amd Sempron işlemcileri tercih edebilirsiniz ama unutmayın ki bu işlemcilerden hem az elektrik tüketimi hem de performans konusunda istediğiniz verimi alamazsınız. Daha yüksek performans için intel Centrino, Sonoma veya Amd Turion 64 tipi işlemcilerden birini kullanan bir model seçebilirsiniz. Ayrıca şu anda bir çok model piyasaya Intel Centrino işlemcili olarak sürülüyor ve ilk çıktığı günlere nazaran Centrino işlemciye sahip laptopların fiyatları çok düşmüş durumdadır.
  • Ekran Kartı : Eğer notebook ile çok çok ağır oyunlar oynamayacaksanız veya notebookunuzu ağır grafik işlemci gerektiren 3DS Max gibi uygulamalar için satın almıyorsanız paylaşılım intel ekran kartı içeren notebookları tercih edebilirsiniz. Bu size hem maliyet hem de pil avantajı sağlayacaktır. Eğer paylaşımlı ekran kartı istemiyorsanız Ati Mobility Rodeon x600, x700 ve Nvidia GeForce 6600 go, ekran kartları istekleriniz fazlasıyla karşılayacaktır.
  • Ekran Seçimi : Eğer mobility sizin için önemliyse bizim tavsiyemiz küçük ekranları tercih etmeniz. Zira 17" ekrana sahib bir laptop yanınızda devamlı taşımak için çok uygun bir seçim olmayabilir. Eğer dvd formatına uygunluk arıyorsanız 15,4" widescreen bir ekran tercih edilebilir.
  • Harddisk : Eğer alacağınız notebookta Dvd Writer varsa çok yüksek kapasiteli harddiskli sistemler için ekstradan ücret ödemeye gerek yok. Harddisklerin dönüş hızı da sistemin hızını etkileyen faktörlerden birisidir. Güncel masaüstü sistemlerdeki harddisklerini çok büyük bi bölümü 7200 Rpm harddisklerdir fakat laptoplarda şu an için kullanılan harddiskler genelde 5400 ve 4200 rpm dönüş hızına sahip olan modellerdir. Harddiskinizin 5400 rpm hızına sahip olması her zaman için bir avantaj olmayabilir, zira yüksek dönme hızı daha fazla pil tüketimi anlamına gelir ama bizim tavsiyemiz yine 5400 rpm lerin tercih edilmesi yönünde.
  • Mobility : Pil ömrünün uzun olması, taşınabilirliğin önemli olduğu alıcılar için dikkat edilmesi gereken unsurlardan birisidir. Yine aynı alıcılar için, küçük ekranlı (8,9 inc'ten 17 inc e kadar ekran seçeneğiniz var) ve hafif olan modeller (örn; 1,25 kg dan 1,89 kg a kadar olan modeller) tercih edilmelidir.
  • Diğer : Kablosuz bağlantı, kart okuyucu gibi bileşenler bizce bir notebookta kesinlikle olması gereken ve hemen hemen her notebookta standart olan özelliklerden ikisi.
  • Marka : Marka seçimi konusudan dikkat etmeniz gerekenler arasında, yurt içine dağılmış teknik servis ağı, uluslararası garanti gibi konular ilk akla gelenler.Bunun yanısıra aynı özelliklere sahip notebook modellerinin arasında bazen yüksek fiyat farklarına tanık olursunuz. Bunun nedeni belli markaların kendi marka değerlerini de ürünlerine yansıtmalarıdır. Aynı özellikteki bir ürüne fazladan ücret ödemenin çok da mantıklı olmadığı düşüncesindeyiz.
Bunların dışında aklınıza takılan her türlü soru için bizi arayabilir veya mail atabilirsiniz.
GPM BİLİŞİM

Sponsorlu Bağlantılar
BYAYD SPEOPLE - avatarı
BYAYD SPEOPLE
Ziyaretçi
13 Ağustos 2007       Mesaj #3
BYAYD SPEOPLE - avatarı
Ziyaretçi
Dizüstü PC satın almak
Bu yazımız, zorlukla kazandığınız paranızla dizüstü bilgisayar satın almadan önce, gerçekten nasıl bir sisteme ihtiyaç duyduğunuza karar vermenizde yardımcı olacak.



Dizüstü fiyatları masaüstü sistemlere göre daha yüksek olduğundan sizin için uygun modele karar vermeden önce tüm özellikleri hakkında bilgi toplamalısınız. Bu makalemizde göz önüne almanız gereken tüm kriterleri açıklayacak ve sistem özelliklerinin günlük hayattaki kullanım alanlarına ışık tutacağız.

Boyutlar ve ağırlık
Dizüstü bilgisayarlar öncelikle taşınabilirlik ve konforlu kullanım için tercih edildiklerinden boyutlar ve ağırlık karar verme aşamasındaki en önemli etkenler olarak göze çarpıyor. Modelleri, farklı kategorilere ayırdığımızda boyut ve ağırlık açısından üç farklı kategori ortaya çıkıyor.

- Ultra portable / ince ve hafif

Taşıma rahatlığı göz önüne alındığında, bu dizüstü sistemleri sık sık seyahat eden işadamları için cazip hale geliyor. Bu sistemlerde batarya ömrü ve özellikler ortalama ve geniş kesime hitap eden dizüstü PC’lere göre daha düşük.

- Geniş kesime hitap eden dizüstü

Bu kategori her iki dünyanın da en iyilerini; yani uygun bir fiyatı ve makul boyutları bir araya getiriyor. Bu sistemler geniş kesimlere hitap ediyor ve paranın karşılığını vermeyi hedefliyor.

- Desktop Replacement

Bu kategorideki birinci kaygı, tipik bir masaüstü sistemden beklenen güç ve özellikleri bir araya getirmek. Bu yüzden boyut ve ağırlık öncelik olarak görülmüyor. Sonuç olarak desktop replacement sistemler, çok büyük ve ağır.

İşlemci ve Bellek
Tıpkı masaüstü sistemlerde olduğu gibi dizüstü PC’lerde de hız ve performans sağlama konusundaki ana görev, bilgisayarın itici gücü olarak tanımlayabileceğimiz, işlemcilerde. Bu işlemcilerin çekirdek hızı GigaHertz birimiyle ölçülüyor. Dizüstü bilgisayarlarda genellikle 1.4 GHz’ten 3.6 GHz’e kadarki hızlarda işlemcilerle karşılaşılıyor. Geniş kesime hitap eden ortalama bir dizüstü, günümüzün işlemlerini gerçekleştirebilmek için 2 GHz’e ihtiyaç duyuyor. Bellek gereksinimi dizüstü PC’de kullanmak istediğiniz işlerim sistemine göre değişiyor. Windows XP kullanıcıları, uygulamaların sorunsuz çalışması için en azından 256 MB belleği tercih etmeliler. Geleceğe dönük bir çözüm içinse 512 MB ideal.

Batarya ömrü
Söz konusu dizüstü bilgisayarlar olduğunda, batarya ömrü son derece önemli. Birçok kullanıcı karar verme aşamasında sistemin yalnızca batarya ömrünü dikkate alabiliyor. Dizüstü bilgisayarların kullanım süresi, bataryanın türüne ve etkin kullanımına bağlı olarak değişiyor. Yeni nesil dizüstü PC’ler lityum iyon bataryalar kullanıyor. Belirtilen batarya ömrünü asla dikkate almayın. Bu değer ideal koşullar için geçerlidir. Batarya ömrü 3-4 saat olarak gösteriliyorsa bu minimum 2-2.5 saat kullanım sağlayacaktır. Çok sık seyahat ediyor ve dizüstü bilgisayarınızdan seyahat esnasında da yararlanıyorsanız ekstra batarya edinmenizi öneriyoruz. Aksi takdirde çok kritik anlarda dizüstünüzden yararlanamayabilirsiniz.

Ekran
Ekranlar için 10 inçten 17 inçe kadar farklı köşegen boyutları ve farklı çözünürlükler söz konusu. Geniş kesime hitap eden dizüstüler genellikle 14-15 inç ekranlarda piyasaya sunuluyor ve bu değer iyi bir ekran görüntüsü sağlıyor. Ultra portable dizüstleri genellikle 10 inçlik ekranlarla sınırlı. Ekran boyutuyla birlikte çözünürlük değerlerini de dikkate almalısınız. En azından 15 inç ekrana ve SXGA çözünürlük (1.400x1.050) uzun dönem için iyi bir seçenek.

Sabit disk ve optik sürücüler
Sabit diskler uygulama kurma ve veri saklama için kullanılan birincil kalıcı depolama birimleri. Dizüstü sabit disklerinin kapasiteleri 40 GB ile 100GB arasında değişiyor. 40 GB’lık bir sürücü ortalama bir kullanıcı için yeterli olacaktır. Optik sürücüleri göz önüne aldığımızdaysa DVD okuma, CD okuma ve yazma özelliklerine sahip DVD/CD-RW combo sürücünün dizüstü PC’lerin standart özelliği haline geldiğini görüyoruz. Bazı giriş düzeyi dizüstü PC’ler, CD yazma özelliğinden yoksun DVD sürücülerle birlikte geliyorlar, ancak combo sürücülerin düşük maliyeti onları güncel dizüstleri için uygun bir alternatif haline getiriyor. Üst uç fiyat grubundaki modellerse, DVD okuma ve yazma özelliklerine sahip DVD-RW sürücüye sahip. Bunlardan birini satın almak istiyorsanız DVD-R, DVD+R ve çift katman teknolojilerini destekleyen bir çözüme yönelmenizi öneriyoruz.

Klavye ve işaretçi
Tuş aralıkları ve diziliş son derece önemli. Klavyenin küçük boyutu kullanım konforunu etkilememeli. Tuşların tepki süresi önemli.Yavaş tepkiler, uzun saatler sürecek kullanımları işkenceye dönüştürebilir. Standart tuşların yanı sıra bazı dizüstleri, ses denetimleri ve diğer özellikler için kullanımı daha da kolaylaştıracak ek tuş ve düğmelere sahip.

İşaretçiler söz konusu olduğunda, işaret çubuğu, touchpad ya da her ikisi tercih edilebilir. Önerimiz satın alma öncesinde, her ikisini de denemeniz. Bir diğer alternatif harici bir fare satın almanız ve seyahat dışında kullanmanız.



İletişim ve kablosuz cihazlar
Günümüz dizüstü sistemlerinin tümü entegre modem ve kablolu Ethernet bağlantısıyla birlikte geliyor. Bir sonraki basamak Wi-Fi’ye hazır dizüstü PC’ler. Kablosuz Ethernet bağlantısı sunan dizüstüler, kablosuz ağlara bağlanmaya hazır haldeler. Günümüzde dizüstü bilgisayarların neredeyse yarısı Wi-Fi’ye hazırken,Wi-Fi standartları konusunda ortak bir payda bulunabilmiş değil. 802.11a, 802.11g, 802.11b sundukları bant genişliğiyle birbirinden ayrılıyor. Yüksek hızlı kablosuz iletişime ihtiyaç duyuyorsanız yüksek bant genişliği destekleyen Wi-Fi dizüstü PC’lerden birini seçmelisiniz. En hızlı kablosuz iletişim seçeneği 802.11g. Bu standardın teorik maksimum hızı 54 MBps.

Bluetooth bağlantısı ticari kullanıma yönelik çoğu dizüstü PC’nin bir parçası. Bu kısa menzilli radyo frekans teknolojisi, dizüstü bilgisayarınızın PDA, cep telefonları ve diğer cihazlarla iletişim kurmasını sağlıyor. Cep telefonunuzu ve PDA’nızı dizüstü sisteminizle sık sık senkronize ediyorsanız, bluetooth hayatınızı daha kolay ve keyifli bir hale getirecektir.

Bağlantılar ve portlar
USB 2.0 bağlantısı; yazıcı, fare, harici sürücü ve taşınabilir müzik çalarları bağlamak için kullanılan standart. Bugün artık dizüstü sistemlerin tümü genellikle iki USB 2.0 portlara sahip. Çok fazla sayıda harici sürücü bağlamak istemiyorsanız üç ya da dört USB 2.0 bağlantısı ideal. USB 2.0 haricinde d i z ü s t ü bilgisayarlar FireWire (IEEE 1394) portu da taşıyor. Bugün birçok cihaz USB 2.0 bağlantısı kullanırken, dijital video kameralar FireWire kullanıyor. PS/2 (klavye ve fare için), paralel ve seri gibi daha geleneksel portlar da bu sistemlerde varolmayı sürdürüyor ve daha eski cihazlardan da yararlanmanızı sağlıyor. Bu portlar artık yerlerini yavaş yavaş USB 2.0’a bırakmakta. Seçiminizin ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bağlantılara sahip olduğundan emin olun.

Hafıza kartı okuyucuları
Günümüz dijital cihazların tümü veri depolamada hafıza kartları kullandığından dizüstü bilgisayarlar da veri okuma ve yazmayı kolaylaştırmak için entegre hafıza kart okuyucularıyla birlikte geliyor. Bu sayede asıl cihazı da sisteme bağlamak gerekmiyor. Dijital cihazları sık sık kullanarak dizüstü bilgisayara veri transfer ediyorsanız hafıza kartı yuvaları kullanışlı olacaktır. Birçok entegre hafıza kart okuyucusu Secure Digital Media (SD Card) ve Compact Şash Media (CF card) destekliyor.

PC Card genişletme yuvaları hızla ihtiyaç listesinin alt sıralarına kayıyor. Sisteme donanım eklemeyi sağlayan bu yuvalar modem,Wi-Fi ve diğer özellikler standartlaştığından popülaritesini yitiriyor. Entegre bağlantı özelliklerine sahip sistemlerde, PC Card gereksinimi de azalacaktır.

İşletim sistemi
Birçok dizüstü, lisanslı bir işletim sistemiyle (OS) birlikte geliyor. Bazı sistemlerde Office ve güvenlik paketleri kuruluyor. Bazı sistemlerde, ek yazılım fiyatlarında indirim yapılıyor. Notebooklar fotoğraf ve video düzenlemeye yönelik çoklu ortam yazılımları; CD/DVD yazma uygulamalarıyla işletim sisteminin özelliklerini geliştiriyor.

Standart yazılımlarla yetinmek ve ayrıca uygulama satın almak istemiyorsanız standart olarak en kapsamlı yazılım paketine sahip alternatifi seçin. Bu seçim size ayrıca yazılım satın almaktan daha ucuza mal olacaktır. Gelecekte hangi yazılımlara ihtiyaç duyacağınızdan emin değilseniz ya da daha özel yazılımlardan yararlanmak istiyorsanız en aza yönelmek de akıllıca olabilir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Haziran 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dizüstü Donanım Yükseltme

Dizüstü bilgisayarlar hayatımızı çok kolaylaştıran aletler ancak taşınabilir olmalarının arkasında yatan tasarım felsefesi onların en önemli eksiklerinden birine neden oluyor: Donanım yükseltme olanağının çok sınırlı olması. Evet dizüstünüzün belleğini artırabilirsiniz ancak bunun dışında neredeyse hiçbir şey yapma şansınız yok. İşlemciniz yapmanız gereken işleri rahatlıkla yürütebiliyor olsa da ekran kartınız büyük ihtimalle yapabileceklerinizin sınırını çiziyordur.
İki veya daha fazla ekran mı kullanmak istiyorsunuz? Ne yazık ki çoğu dizüstü bilgisayar üzerinde gelen ekranlarının haricinde sadece bir analog çıkış destekliyor. Dizüstü bilgisayarınız için harici Blu-Ray çalıcı mı alacaksınız? Eğer tümleşik ekran kartınızın DHCP desteği yoksa veya çözme işlemine yeterince yardımcı olamıyorsa Blu-Ray filmleri izlemeyi unutun. Peki yeni çıkan oyunları oynamak isterseniz ne olacak? Kusura bakmayın, bilgisayarınızın tümleşik ekran kartı çok yavaş ve ne yazık ki herhangi bir yükseltme işlemi de yapamıyorsunuz...
Yoksa yapabilir misiniz?

&ampcba7583ffca9
Her ne kadar piyasada ekran kartı yükseltilebilir dizüstü seçenekleri olsa da bunlar pazarın çok küçük bir kısmını oluşturuyor. Pek çok dizüstü için dahili ekran kartı yongasını yükseltmek kesinlikle bir seçenek değil. Ancak harici ExpressCard arayüzünün kullanıma girmesinden sonra firmaların yavaş yavaş harici ekran kartı ürünlerini duyurmaya başladıklarını görüyoruz.
Şimdiye kadar Asus'un geliştirdiği ve henüz satışa çıkacak kadar olgunlaştıramadığı (hatta test edilmesi için bize bile gönderilemedi) XG Station'ı duymuşsunuzdur. Benzer şekilde MSI da Luxium'u tanıttı ancak kendilerine sorduğumuzda bunun şimdilik sadece bir teknoloji tanıtımı olduğunu öğrendik. Magna isimli bir firmanın 'Expressbox' isimli bir ürünü ExpressCard'tan PCIe dönüştürücüyü sağlıyor size de sadece ekran kartını almak kalıyor. Bunların dışında bu yazıda incelediğimiz asıl ürün Village Tronic isimli firmanın ViDock Gfx modeli.


ViDock Gfx PRO: Özellikler Ve Tanımlar

Village Tronic'in belgelerinde ViDock'un hedefinin "dizüstü kullanıcılarının aynı masaüstü sistemlerdeki gibi daha fazla ekran kullanabilmelerine imkan sağlayacak güvenilir ve fiyat açısından karşılanabilir bir ürün yaratmak" olduğu söyleniyor.
ViDock bu basit hedefin sunduğundan daha fazlasını sunuyor. Her ne kadar Village Tronic, ViDock'un çoklu ekran desteğine odaklansa da bunun için kullandıkları donanım biraz fazla güçlü. Sonuç olarak çoklu ekran desteğini sağlamanın yanında ViDock, 3B grafik hızlandırma konusunda da dizüstü bilgisayarların tümleşik grafik yongalarını fazlasıyla geride bırakıyor. Bu sayede oyunlarda, profesyonel 3B uygulamalarda ve HD 1080p video oynatma gibi alanlarda dizüstü kullanıcılarına fazladan güç sağlıyor. Bunlara ek olarak ViDock getirdiği fazladan ekran çıkışlarının yanında sunduğu ek USB girişleri sayesinde evine gittiğinde daha iyi ekran, klavye ve fare desteği isteyen kullanıcıların isteklerini tatmin ediyor: ViDock sayesinde bunların hepsi tek bir ExpressCard kablosuyla takılabiliyor.
Village Tronic'in ViDock'u geliştirirken koyduğu ilk hedef olan çoklu ekran desteği olduğundan incelememize ilk olarak bu alandan başlayalım. Village Tronic'in iddiasına göre ViDock harici ekran kartları arasında en yüksek çözünürlüğü destekleyen ürün; iki analog ya da iki sayısal ekran için 2560x1600 çözünürlük sunuyor. Aşağıdaki tabloda bazı harici ekran kartı çözümleriyle ViDock Gfx'in özelliklerinin karşılaştırmasını görebilirsiniz:

Büyütmek için tıklayın.

indexhtml&ampcb24c1713f9e
Tablodan da görüldüğü gibi ViDock şu an için en fazla özellik içeren harici ekran kartı çözümü olma ünvanına sahip. Bence Village Tronic'in tablosunda bütün ViDock Gfx sürümlerinin HD Video hızlandırma özelliğinin de olduğunu yazması iyi olabilirdi ancak bildiğim kadarıyla Radeon X1550 veya GeForce 7200 GS ekran kartı kullanan ViDock Business Edition modeli 1080p Blu-Ray video çözme işinde yeterli başarımı sağlayamayacaktır. Ancak elimizde ViDock bu sürümü olmadığında bu konuda kesin bir sonuca varmak doğru olmaz.
ViDock'un farklı modellerinden bahsetmişken hangi modelin hangi donanımları sunduğunu ve fiyatının ne olduğuna bir bakalım:

Gördüğünüz gibi Business ve Pro sürümleri arasındaki 100 USD fiyat farkını vererek 128 MB DirectX 9 destekli bir yonga yerine 512 MB DirectX 10 destekli bir ürünü tercih edebilirsiniz. Ancak hemen belirtelim ki X1550 ile 512 MB 2600 Pro arasındaki piyasa fiyat farkı 40 USD seviyesinde dolaşıyor. Ayrıca ViDock'un Mac sürümünün PC sürümüne göre fark edilir şekilde daha pahalı olduğunu da sözlerimize ekleyelim.
Village Tronic, ViDock'un 2008'in ortalarına doğru son kullanıcı satışına çıkacağını belirtiyor. Bunun anlamı şu, incelememiz için bize verilen ViDock Gfx Pro hala tasarım aşamasında bir ürün olarak kabul edilebilir yani firmanın çıkabilecek ufak aksaklıkları düzeltmesi için hala vakti var.
Şimdi beklentilerimiz biraz daha net oluştuğuna göre donanımı incelemeye geçebiliriz!


ViDock Gfx PRO: İlk İzlenimler

Elimize ulaşan ViDock örneği son derece çekici bir kutuyla geldi. Ana bileşenleri sayarsak; ViDock'un kendisi, bir güç kablosu, birkaç tane DVI-analog ve DVI-HDMI çevirici. Henüz çıkış öncesi ürün olduğundan bazı malzemeler hala beta sürümündeydi örneğin sürücüsü CD ancak bu konuda herhangi bir sorun yaşamadık.

ViDock Gfx son derece basit görünümlü bir yapıya sahip kısaca tanımlamak gerekirse hava akımını sağlamak için üzerinde delikler ve açıklıklar bulunan bir tür metal kutu. Her ne kadar saldırgan bir görünüm sergilese de ben biraz eski moda buldum. ViDock'tan aynı şeyi beklemesem de Asus XGstation çok daha parlak ve çekici bir görünüme sahipti en azıdan Mac'ten esinlenilerek beyaz bir kutu tasarlansa çok daha çekici olurdu. Ancak dış görünüş tamamen kişisel bir zevk meselesi sonuçta önemli olan ürünün işlevselliği.

Kabloların hepsi ürünün arka kısmına gidiyor. İki DVI ekran çıkışı, USB, güç kaynağı bağlantısı ve dizüstüne bağlantıyı sağlayan ExpressCard kablo girişi burada bulunuyor.



Tom's Hardware olarak ürünlerin iç yapıları her zaman ilgimizi çekmiştir bu yüzden merakımızı tatmin etmek için daha derinlere inmeyi ihmal etmedik. Vidaların üzerinde yapıştırıcıyla yerlerine tutturulmuş lastikler vardı ancak yerlerinden çıkarmak beklediğimizden kolay oldu, böylece aygıtın ön ve arka kapaklarını çıkarabildik.

Kapakları açtığınızda ana devre kartı ve grafik kartı kolayca dışarıya çıkıyor, böylece perdenin arkasında kimin olduğunu görebiliyor: Radeon 2600 PRO 512 MB (bizim elimize ulaşan model HIS markaydı).

ViDock'un kalbi olan ExpressCard-PCIe dönüştürücü adaptör ekran kartı çıkarıldığında görülebiliyor.

ViDock'un yapısının bu kadar basit olduğunu görünce başka ekran kartlarıyla nasıl bir sonuç vereceğini merak ettik. Bu konudaki merakınızı yazının ilerleyen bölümlerinde tatmin edeceğiz. Okumaya devam!


İşletim Sistemi Sorunları Ve Çözümleri

Ne yazık ki ExpressCard arayüzünü harici bir ekran kartı için kullanmak bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor ve bu sıkıntılar son kullanıcıyı etkilemeyecek türden değil. İlk olarak işletim sistemini ele alalım.
Windows Vista'da kullanılan WDDM grafik mimarisi aynı anda sadece tek bir ekran kartının kullanılmasına izin veriyor. Bu durum kullanıcıyı ViDock alırken kullanmakta olduğu anakartın tümleşik grafik yongasına uyumlu bir model seçmeye zorluyor: Yani eğer dizüstünüzün grafik yongası Radeon ise ViDock'un Radeon kullanan bir sürümünü almanız gerekiyor. Eğer dizüstünüz hali hazırda GeForce grafik yongası barındırıyorsa ViDock'un GeForce sürümünü almanız gerekiyor. Eğer dizüstünüz Intel yapımı bir tümleşik grafik yongasına sahipse ne yazık ki şanssız kesime dahilsiniz ve ViDock'un size uygun bir modeli ne yazık ki bulunmuyor.

dizustu bilgisayar icin ekran karti yukseltmesi 02html&ampcbca93127ead
Village Tronic bu durumu aşmanın teorik olarak mümkün olduğunu söyledi. Yani Intel grafik yongası olan bir dizüstünde Radeon ya da GeForce yongalı bir ViDock çalışmaya zorlayabiliyor. XPDM sürücülerini kurarak yapılan bu yöntem için Windows'un Aero arayüzünden, DirectX 10 grafiklerden ve hızlı takıp çıkarma özelliğinden vazgeçmeniz gerekiyor. Daha da önemlisi Village Tronic bu yöntemin çalışacağı garantisini vermiyor.
İyi yönünden bakarsak Vista hızlı tak (hot pluging) özelliğini destekliyor ve sistem veriyolu kaynaklarının paylaşılması bu işletim sistemi için herhangi bir sorun yaratmıyor. Hem ViDock tarafından hem de tümleşik ekran kartı tarafından çalıştırılan ekranlar Aero arayüzünü destekleyebiliyor.
Farklı bir yöntem olarak Windows XP kullanmak da denenebilir: Vista'nın tersine XP birden fazla grafik sürücüsünü destekliyor bu sayede tümleşik olarak gelen grafik yongası herhangi bir sorun yaratmıyor. Ancak bu sefer de bazı dizüstü üreticilerinin PCMCIA yapılandırmalarında kullanmaları gereken prosedürlere bağlı kalmamalarından doğan sorunlar ortaya çıkabiliyor. Sonuç olarak bazı dizüstü bilgisayarlar ViDock'u tanımıyorlar. Village Tronic üreticilerle BIOS güncellemeleri için çalıştığını söylüyor ancak yine de Windows XP kullanan bir bilgisayar için ViDock alımı yapmadan önce uyumluluk listesine göz atmakta fayda var. Örneğin deney ortamımızda bulunan Windows XP dizüstü ViDock ile çalışmadı (kurulum sorunları sayfasına bakın).
OS X Tiger ve Leopard gibi Macintosh işletim sistemleri de ViDock'un Gfx Mac Edition modeliyle destekleniyor. Buradaki tek eksiklik henüz hızlı tak özelliğinin desteklenmiyor oluşu.



ExpressCard Arayüzünün Sınırları

İşletim sistemi sorunlarının dışında ExpressCard arayüzünün sınırlarından da bahsetmemiz gerekiyor.
İlk olarak geleneksel grafik veriyolu arayüzlerine bakalım. Eski AGP 8x veriyolu tek yönlü 21 Gbit/s aktarım hızı sağlıyordu ki bu günümüz ekran kartları için bile yeterince iyi bir aktarım hızı. Yeni ekran kartları için geliştirilen PCI Express 16x standardı ise aktarım hızını her iki yöne de aynı anda 40 Gbit/s'ye kadar çıkarabiliyor ki bu da şu an için tekli ekran kartı çözümleri için gerekenden çok daha fazla.
ExpressCard arayüzü ise her iki yöne de 2.5 Gbit/s aktarabilen PCI Express 1x bağlantısı üzerinden çalışıyor. Bu aktarım hızı eski AGP 8x'in verebileceğinin bile çok çok altında! Grafik kartı teknolojisi söz konusu olduğunda ExpressCard veriyolunun işlevselliği antik AGP 1.0 standardına yakın, AGP 4x'in çeyreği AGP 8x'in sekizde biri kadar!
Bu veriyolu aktarım hızı sınırı kesinlikle harici ExpressCard arayüzünü kullanan grafik kartı çözümlerinin başarımını etkileyecektir. Peki ne kadar etkileyecek ve tümleşik grafik çözümlerine göre ne kadar yüksek başarım gösterecek? Bu soruların cevabını deney sonuçları kısmında bulabilirsiniz. Ama hemen öncesinde ürünün kurulumuna bir göz atalım.
Kurulum Ve Kullanılabilirlik

Daha önce söylediğimiz gibi ViDock işletim sistemi konusunda biraz seçici. Deneylerimizde kullanmak üzere seçtiğimiz dizüstü Gateway'in üzerinde Windows XP ve GeForce Go 6100 tümleşik ekran kartı olan bir modeliydi. Windows XP aynı anda birden fazla ekran kartı sürücüsüne izin verdiğinden ViDock Pro Radeon sürümünü kullanabilecektik, GeForce sürümü deney merkezimize ulaşmamıştı.

dizustu bilgisayar icin ekran karti yukseltmesi 03html&ampcbd6bddbdb0e
Yine daha önce söylediğimiz gibi bazı dizüstü bilgisayar üreticilerinin PCMCIA desteğini BIOS üzerinden tam desteklememesinden kaynaklanan sorunlar vardı. Deneylerimizde kullanmak üzere seçtiğimiz Gateway dizüstü yeni BIOS sürümü yüklenmeden ViDock'u tanımadı. Yeni BIOS sürümü de olmadığından Gateway dizüstünü deneylerimizde kullanamadık.
İncelememizi tamamlayabilmemiz için Village Tronic bize üzerinde Windows Vista çalışan ve tümleşik Radeon Xpress 1150 grafik yongası olan bir Dell dizüstü sağladı. Vista kullandığımızdan ViDock'un sürümünün tümleşik ekran kartıyla aynı olması gerekiyor, elimize ulaşan ViDock Pro Radeon olduğundan herhangi bir sorun kalmadı.
Elimize ulaşan ikinci dizüstünde kurulum nispeten hızlı ve sorunsuz oldu. Sadece sürücüyü kurduk ve ViDock'u taktık. Yeniden başlattığımızda her şey hazırdı. Kurulum sırasında söyleyebileceğimiz herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık bu iyiye işaret.
Bir kere her şeyi çalışır hale getirdikten sonra gerisi kolayca geldi. Çıkış öncesi sürümde (pre-release) yazılım ve donanım olarak bu seviyeyi yakaladıkları için geliştiricileri tebrik etmek gerekir. Yine de belirtmek istediğimiz bir iki eksik var.
İlk olarak ViDock'la birlikte gelen VT Multidisplay uygulaması son derece gelişkin özelliklere ve sağlam bir yapıya sahip olmasına karşın bazen yaptığımız ayarları almamakta ısrar etti. Sonuç olarak kendimizi Catalyst Control Center'da bulduk. ViDock da dahil olmak üzere bütün çoklu ekran ayarlarını buradan sorunsuz bir şekilde yapabildik.
İkinci olarak nadir de olsa belirli aralıklarla karşımıza çıkan dikkat dağıtıcı ekran titremeleriydi. Bunun tam olarak neden kaynaklandığını bulamadık. Ancak sorun 3B uygulama çalıştırdığımızda kendiliğinden ortadan kayboldu.
ViDock'un çıkışından önce çözümleneceğini düşündüğümüz bu iki sıkıntının dışında ürün son derece sağlıklı bir şekilde çalıştı. Tümleşik grafik yongasetiyle karşılaştırıldığında 3B uygulamalar ciddi şekilde hızlandı. Ayrıca ViDock'un asıl hedeflediği çoklu ekran desteğininse etkileyici olduğunu söyleyebiliriz.

ViDock'un çoklu ekranı kolay bir şekilde desteklediğini biliyoruz şimdi bakalım 3B uygulamalar söz konusu olduğunda neler sunuyor.


3B Uygulamalar Ve HD Video Oynatma


Specviewprf içinde çeşitli deneylerin olduğu bir paket. ViDock bu deneylerin bazılarında tümleşik yongaya göre önemli sıçramalar gösteriyor ancak birkaç deneyde yakın sonuçlar çıkıyor. Bunun nedeni tümleşik ekran kartının sistemle iletişiminin ExpressCard arayüzünü kullanan ViDock'a göre daha hızlı olması. Sonuç olarak bunun önemli olduğu alanlarda tümleşik ekran kartı ViDock'a yetişebiliyor hatta bazen geçebiliyor.

İş 1920x1080 çözünürlükte HD Video oynatmaya gelince ViDock Pro kesinlikle paha biçilemez sonuçlar veriyor. Tümleşik olarak gelen Radeon Xpress 1150'nin HD hızlandırma özelliği olmadığından işlemci kullanım oranı %100'ün altına inmemesine rağmen görüntü takılıyor ve izleme keyfi tamamen kayboluyor. Buna karşılık HD hızlandırma özelliği olan ViDock iş yükünün büyük kısmını kendi üzerine alıyor ve işlemci kullanım oranı %10 seviylerinde kalıyor. Daha da önemlisi herhangi bir takılma olmadan HD video izleyebiliyorsunuz.

dizustu bilgisayar icin ekran karti yukseltmesi 05html&ampcb93041e4209
HD video deneyimizde dikkatimizi çeken noktalardan birisi işlemci kullanımının bir anda %100'e çıkıp sonra hemen tekrar %10 seviyelerine inmesiydi. Bunun neden olduğu konusunda herhangi bir fikrimiz yok. Açıkçası daha fazla denemek için de vaktimiz olmadı ancak bu durum kesinlikle video oynayma kalitesini etkilemiyor.
Yeri gelmişken hemen belirtelim sadece ViDock Pro modelleri HD video hızlandırma özelliği sunuyor; daha ucuz olan ViDock Business sürümü muhtemelen HD video konusunda bu kadar başarılı değildir.
Oynatma sırasında oluşan işlemci yükü sıçramalarını hesaba katmazsak deneylerden çıkardığımız sonucu şöyle özetleyebiliriz: ViDock Pro oyunlar ve 3B uygulamalar söz konusu olduğunda çok ciddi bir başarım artışı sağlıyor. Aynı şekilde tümleşik grafik yongasının yere çakıldığı HD video hızlandırma gibi işiniyse layıkıyla yerine getiriyor.


ViDock'u Başkar Kartlarla Çalıştırmak: Radeon 2600 XT Ve 3870

Daha hızlı bir ekran kartını denemeden ExpressCard arayüzünün Vidock'un gerçek başarımını ne kadar kısıtladığını anlamanın imkanı yok. Bu yüzden ufak tefek değişiklikler yaparak ViDock'un daha hızlı ekran kartlarını çalıştırıp çalıştıramadığına baktık. (Tabi ki böyle bir şey yapmanız ürünün garantisini ortadan kaldırır bu yüzden birazdan anlatacaklarımızı sadece hayal gücünüzü genişletmek için okuyun).

dizustu bilgisayar icin ekran karti yukseltmesi 07html&ampcb0028a7f27d
ViDock'u açtığınızda içinde gelen Radeon 2600 PRO'yu çıkararak yerine daha güçlü bir ekran kartını takmayı akıl etmek zor değil. Sürücüyü değiştirmeden kullanabilmemiz için ViDock'un içine takacağımız kartın Radeon olması gerekiyordu bu yüzden Sapphire 2600 XT ve HIS 3870 modellerini seçtik.
2600 XT kolayca ViDock'un içine takıldı. Ancak daha geniş olan ısı emicisi kasayı kapatmamıza imkan tanımadı bu yüzden açıkta çalıştırdık. Ayrıca 2600XT fazladan bir güç kablosu istemediğinden işlem son derece kolay oldu: Eskisini çıkar yenisini tak.
Radeon 3870'in takılması ise tamamen ayrı bir mesele. Kartın büyük yapısı ViDock'un kasasından bazı parçaların geçici olarak çıkarılmasını gerektirdi. Ek olarak Radeon 3870 kendine ait bir güç kablosu istiyor. Bunu sağlamak için bir başka güç kaynağını 3870'e gerekli gücü sağlayacak şekilde test sistemine ekledik. Gerçek hayatta kullanmak için pek pratik olmasa da deneylerimizi yapana kadar idare edecek bir çözüm oldu.
Her şeyi çalışır hale getirdikten sonra aşağıdaki verileri elde ettik.

3DMark deneyi ExpressCard'ın veriyolu darboğazını gün gibi gözler önüne seriyor. Radeon 3870, standart ViDock ekran kartından ve 2600 PRO'dan çok daha yüksek sonuçlar vermesi gerekirken çok az bir başarım artışı sağlayabiliyor. 2600 PRO yavaş olan ExpressCard arayüzü için daha uygun bir seçenek gibi görünüyor.

Prey deneyinde de 3DMard deneyinde gördüğümüze yakın bir sonuç elde ettik: ExpressCard veriyolu daha hızlı ekran kartlarının yüksek başarım göstermesini engelliyor.

Düşük ayarlarda Crysis deneyinde Radeon 3870 ilginç bir şekilde geriye düşüyor. Bu karışık durum için aklımıza gelen herhangi bir açıklama ne yazık ki yok.

Tarayıcıya daha çok yüklenen ortalama ayarlarda 3870 olması gereken yerini alıyor ve sürünün başına geçiyor. Ancak Radeon 3870 bile orta görüntü ayarlarında Crysis'i oynatmaya yetecek başarımı sağlayamıyor. Bunun nedeni tabi ki düşük ExpressCard veriyolu hızı.

Profesyonel 3b uygulamalar aynı hikayeyi tekrarlıyor: Expresscard veriyolu Radeon 2600 XT ve 3870'in başarımını ciddi şekilde kısıtlıyor. ViDock'un en hızlı model olarak Radeon 2600 PRO'yu önermesine şaşmamak gerek. Daha hızlı bir ekran kartı verdiğiniz paranın boşa gitmesi ve sistemin daha fazla güç tüketmesi anlamına geliyor.


Hızaşırtma (Overclocking)

ViDock'un Radeon 2600 PRO ekran kartı 600 MHz çekirdek ve 500 MHz bellek saat hızıyla geliyor. ViDock'un hızaşırtmaya izin verip vermediğini ve eğer veriyorsa ne kadar başarım artışı sağlayabileceğimizi merak ettik.
Catalyst denetim merkezinden Overdrive özelliğini etkinleştirdik ve işe giriştik. Şansımıza her şey tam da istediğimiz gibi çalıştı; ViDock'la birlikte gelen 2600 PRO ciddi oranlarda hızaşırtma yapmamıza izin verdi. Çekirdek hızını 600'den 750 MHz'ye çıkardık, bellek hızı ise 500'den 550 MHz'ye çıkabildi.
Hızaşırtma söz konusu olduğunda bakalım sonuçlar nasıl gelecek:

Sonuçlar biraz kafa karıştırıcı: hızaşırtılmış 2600 PRO hem 2600 XT'yi hem de 3870'i geçmeyi başardı. Radeon 3870 bu deneyde açık bir şekilde tutulup kaldı, mantıksız olan şey ise 750 MHz çekirdek / 550 MHz bellek hızıyla hızaşırtılmış 2600 PRO'nun aynı çekirdeği taşıyan ve 800 MHz çekirdek / 700 MHz bellek hızlarına sahip 2600 XT'yi geçmesi.
Yavaş PCIe 1x arayüzü 2600 XT ve 3870'i kesin bir şekilde sınırlandırırken hızaşırtılmış 2600 PRO'nun her ikisini de geride bırakması gerçekten anlaşılır şey değil. Herhangi bir hata olup olmadığını denemek için deneyleri birkaç kere daha çalıştırdık ancak her defasında aynı sonuçları aldık.
Bakalım ayrıntı seviyesi artınca neler olacak.






Tarayıcılara yüklenen orta ayarında 3870 liderliği tekrar ele geçiriyor ancak onu çok yakın bir şekilde 2600 XT'yi yine geride bırakan hızaşırtılmış 2600 PRO takip ediyor!
Bu kafa karıştırıcı sonuçlar hakkında bir yorumları olur mu diye Village Tronic yetkilileriyle bağlantıya geçtik; belki ViDock'la birlikte gelen sürücüler 2600 PRO'ya uyumlu olabilir diye düşündük. Ancak onlardan da açık bir yanıt alamadık.
Bu durumla deneylerimizin sonuna doğru karşılaştığımız ve daha fazla zamanımız kalmadığı için daha fazla hızaşırtma denemesi gerçekleştiremedik. Ancak Asus XG Station çıktığında ExpressCard çözümlü ekran kartlarını karşılaştırırken bu konuya daha fazla eğileceğiz.


Sonuç

Sonuç olarak ViDock, çoklu ekran desteği ve belki de biraz daha fazla 3B gücü isteyen eski dizüstü sahipleri için uygun mu?
Çoklu ekran desteği söz konusu olduğunda ViDock etkileyici bir çözüm sunuyor. Her ne kadar ViDock Business sürümü biraz pahalı (329 USD) olsa da aynı çözümleri sunan rakiplerine göre etkileyici sonuçlar sunuyor. Tabi ki diğer bazı çözümler çok daha ucuz. Bu yüzden eğer ViDock'un sunduğu yüksek çözünürlük ve sayısal çıkışlar sizin için gerekli değilse ViDock Gfx almanız şart değil.
Eğer sisteminizin grafik gücünü artırmak için ViDock almayı düşünüyorsanız sonuçları gördünüz: ViDock, Radeon Xpress 1150 gibi tümleşik ekran kartlarına göre ciddi başarım artışları ve HD oynatma desteği sunuyor. Bunun yanında ViDock PRO'nun PCIe 1x veriyolu tarafından sıkıştırıldığını hatırlatalım ve alıp daha yüksek bir ekran kartı taksanız bile çok fazla başarım almayı beklemeyin.

dizustu bilgisayar icin ekran karti yukseltmesi 09html&ampcbd736dc039e
Her ne kadar 2600 PRO tümleşik ekran kartına göre çok büyük hız artışları sağlasa da ViDock PRO'nun tavsiye edilen 429 USD satış fiyatıyla neredeyse giriş seviyesi yeni bir dizüstü bilgisayar alınabileceğini hatırlatmalıyız. Hatta internetten yaptığımız aramalarda 900 USD civarına GeForce 8600M / Radeon 2600 serisi tümleşik grafik yongalarına sahip dizüstü modelleri bulabildik. Bu grafik yongaları büyük ihtimalle ViDock PRO'yu geride bırakacak güce sahipler: Tümleşik yongaların ViDock Pro'da olduğu gibi PCIe x1 arayüzüne bağımlı olmadığını hatırlayın. Sonuç olarak eğer daha güçlü grafik özelliklerine sahip bir dizüstü istiyorsanız bizim tavsiyemiz daha güçlü tümleşik yongaları olan modellere bakmanızdır.
ViDock'un parladığı ve gerçekten çekici hale geldiği ve hedeflediği alansa halihazırda bir dizüstüne sahip olan ve çoklu ekran desteği, artan grafik başarımı, HD video oynatma ve bunların hepsini bir arada isteyen kullanıcılar.
Ne yazık ki ilgilenen alıcıların hazır dizüstü bilgisayarları ve sistemlerinde GeForce veya Radeon yongalarını kullanıyor olmaları gerekiyor. Görüldüğü gibi ViDock'un pazarı gerçekten çok dar. Ancak eğer bütün bu özelliklere uyuyorsanız ViDock Pro harcadığınız 429 USD'nin hakkını verebilir.
Son düzenleyen kompetankedi; 10 Haziran 2008 00:41
pazarelektro - avatarı
pazarelektro
Ziyaretçi
10 Mart 2012       Mesaj #5
pazarelektro - avatarı
Ziyaretçi
Notebook Tamir Servisi Ümraniye ll 0 (216) 521 0 305

Bilgisayar ve Bilgisayar Ürünleri
Satış, Bakım ve Onarım Merkezi

TeknoMar Profesyonel Satış & Servis
Notebook Teknik Servis
• TeknoMar Notebook Teknik Servis hizmetimiz TÜM MARKALAR’ı kapsamaktadır.
• Notebook, Masa Üstü Bilgisayar ve Netbook’ların tüm arızalarını onarıyoruz. Tamir edilmesini istemediğiniz cihazlardan Arıza Tespit Ücreti almıyoruz.
• UPS Kargo (444 00 66) Üye Kodumuz: 1T97T3
• Tüm onarımlar uzman teknik personel operatörlüğünde profesyonel BGA Rework İstasyonu ile garantili olarak yapılmaktadır.
• Notebook Teknik Servis hizmetlerinin tümü 1 ile 6 ay arası garantilidir.
• 2. El Notebook - Netbook Alım Satımı yapılır.


Onarımını Yaptığımız Bazı Arızalar;
• Anakart Arızaları
• İşlemci Arızaları
• Ram Arızaları (Mavi Ekran ve Dosya Kopyalama Hataları)
• Çipset Arızaları
• Ekran Kartı Arızaları
• Aydınlatma (Inverter-Floresan) Arızaları
• LCD Ekran Arızaları
• Lcd Ekran Floresanı Arızaları (Ekranda görüntü silikse)
• Sabit Disk (HDD) Arızaları
• Optik Sürücü - CD-DVD Rw Arızaları
• Kasa, Menteşe ve Kapak Kırılmaları
• Sıvı Temasından Kaynaklanan Arızalar
• Klavye Arızaları
• Kablosuz (Wireless) Bağlantı Arızaları
• Bios Yazılımı ve Eprom Chip Arızaları
• Yazılımsal Sorunlar

TEKNOMAR
TeknoSaha En Ucuz Teknoloji
İstiklal Mh.Kavaklıdere Cd. 0216 461 1 461
15/B Ümraniye İSTANBUL 0216 521 0 305

Notebook Onarım İşleyişi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler;

* Teknik servisimizde arıza tespit ücreti yoktur. Tamir edilmeyen bilgisayardan ücret alınmaz.
* Teknik servise alınan tüm ürünler kayıt kabul formuyla alınır etiketlenir ve program kaydı yapılır.
* Servis formu olmadan ürün teslimi yapılmaz. Formun kaybedilmesi durumunda ürünü teslim eden kişi kimlik fotokopisiyle birlikte ürünü teslim aldığına dair yeni bir alındı formu imzalamak zorundadır.
* Servise alınan ürünlere 3 iş günü içerisinde (özel arıza durumlarında en geç 7 iş günü) arıza tespiti yapılarak fiyat verilir.
* Tamir edilen ürünlerin müşteriye gönderilme kargo ücreti servisimiz tarafından karşılanır. (İade ve garanti kapsamı dâhilinde yapılan ürünler karşı ödemeli gönderilir.)
* Parça ve işçilik maliyeti ne kadar olursa olsun tüm servis işlemlerinde müşteriden fiyat onayı alınmadan hiçbir işlem yapılmaz.
* Servisimizde garantisi bitmiş ve bir şekilde garanti dışı kalmış ürünler tamir edilmektedir. Garantisi devam eden ürünler için lütfen ürünlerin kendi yetkili servislerine başvurunuz.
* Garantisi devam ettiği halde ürün kullanıcı hatası nedeniyle garanti dışı kalmışsa bu tür ürünlerde diğer servislere göre daha ekonomik ve hızlı çözümü servisimizden sağlayabilirsiniz.
* Tespit edilen arıza için fiyat verildiğinde ve arıza net olarak belirtildiğinde arızayla ilgili başka bir olasılık görünmüyorsa müşteriye hiçbir şekilde ekstra fiyat çıkarılmaz. Sonradan maliyet çıksa bile bu müşteriye yansıtılmaz.
* Yapılan tüm tamiratlar 3 ay garantilidir. Yedek parça takılması durumunda yedek parça garanti süresi geçerlidir.
* Ürün kabulü sırasında müşteri tarafından belirtilen arıza dışında ortaya çıkan arıza, çizik, kırık, klavye tuşu eksiği ve çatlaklarla ilgili sorumluluk müşteriye aittir.
* Garanti, teknik serviste tamir edilen bölgeye ya da değiştirilen parçaya verilir. Tüm parçaları kapsamaz.
* Tamir edilen ürünlere sonradan dışarıdan müdahale edilirse yapılan tamir garanti dışı kalır.
* Ürün, servise geldiği andan itibaren sorumluluğumuz altındadır. Serviste oluşacak her türlü kaza ve hasarın bedeli tarafımızdan karşılanır.
* Servise gelen arızalı ürünlerin batarya, usb-pcmci kartları, optik sürücü, mouse vb. aksesuarı ve aparatlarıyla dışarıdan görünmeyen varlığının ve niteliğinin tespiti için cihazın içinin açılması gereken, işlemci, hdd., inverter, wireless ve her çeşit dahili kartlar arıza tespit formunda belirtilmez. Bu tür parçaların formda belirtilmesi isteniyorsa teslimattan önce tespiti istenmelidir. Aksi takdirde sonradan yapılacak itirazlar geçerli sayılmaz.
* Servise gelip arıza tespiti yapılan ürünler müşteriden fiyat onayı alındıktan sonra 3 iş günü içinde tamir edilir. En geç tamir süresi 30 iş günüdür. İstisna arıza durumları, uzun süren test süresi ya da parça bekleme gibi uzun zaman alan özel durumlar olursa müşteriye ayrıca bilgi verilip onay alınır.
* Tamir edilsin ya da edilmesin 3 aydan fazla serviste kalan ve sonuç bildirildiği halde alınmayan cihazlarla ilgili hiçbir sorumluluk kabul edilmez.
* Serviste müşteriden tamir onayı alınmayan, sadece arıza tespitine bakılan ürünlerde cihazın orjinal yapısını bozacak hiçbir müdahalede bulunulmaz. Sadece müşterinin belirttiği doğrultuda inceleme yapılarak ön tespitte bulunulur.
* Müşteri tarafından tamir onayı alınan cihazlar bazen onay alınmasına rağmen tamir edilemeyebilir. Bu durum tamir edilen bileşenin tamirinden sonra başka bir problemin çıkmasından ya da arızanın kapsamının müdahale edilmeden tespit edilememesinden kaynaklanabilmektedir. Böyle durumlarda müşteriden hiçbir ücret talep edilmeden ürün iade edilir.
* Tamir edilemeyen ürünlerde chipset arızası vs. gibi sorunlarda ürün tamir edilememesine rağmen, arıza belirtisi ürün teknik servise geldiği andaki arıza belirtisiyle aynı olmayabilir. Bu durumlarda ürünün eski haline getirilebilmesi söz konusu değildir. Servisimizde bu tür durumlardan dolayı sorumluluk kabul edilmemektedir.
* Tamiri onaylanmayan ürünlerin teslimatı hemen beklenmemelidir. Demonte olan ürünün toparlanması zaman alacağından arada en az bir gün zaman bırakılmalıdır.
* Serviste tamir edilen ürünün aynı arızayı 3 kereden fazla tekrar etmesi durumunda müşteri isterse yaptığı ödemeyi iade alabilir.
* Servise elden teslim edilen ürünlerde taşıma çantası kabul edilmemektedir.
* Servise teslim ettiğiniz cihazlarınızla ilgili bilgileri lütfen tam ve eksiksiz olarak veriniz. Kabul sırasında arızayı ve arızanın ne olduğunu, hangi durumlarda ortaya çıktığını eksiksiz olarak belirtiniz.
* Cihazınızda şifre ve önemli bilgi olup olmadığını, mutlaka belirtiniz. Eğer bilgisayarınızın diskinde arıza yoksa ve onarım testi için yazılımın yeniden yüklenmesi gerekiyorsa kapasitesi ne kadar olursa olsun bilgilerinizi harici bir üniteye yedekliyoruz. Sorunun çözümünden sonra yeniden eski yerine aktarıyoruz. Bu imkândan faydalanmanız için kayıt sırasında mutlaka önemli olan bilgileriniz varsa bunu belirtiniz. Çünkü bazen servise gelen bilgisayarların içindeki bilgiler bilgisayarın kendisinden daha değerli olabiliyor.

Not: Kargo ile yapılan gönderilerde mutlaka ilgili kişinin adı, soyadı, adresi ve irtibat için en az iki telefon numarası bulunmalıdır.
Gönderilen kutunun içerisine cihazın arızasıyla ilgili bilgilerin net olarak yazılması gerekmektedir.
Kargo gönderilerinde taşımadan kaynaklanan hasarları önlemek için mutlaka ürün kendi yapısına uygun ambalajla konulmalı, taşıma çantası ve (arızalı değilse) şarj adaptörü gönderilmemelidir...

ETİKETLER
acer notebook servisi
aidata notebook servisi
apple notebook servisi
arçelik notebook servisi
asus notebook servisi
beko notebook servisi
benq notebook servisi
casper notebook servisi
cbox notebook servisi
crea notebook servisi
datron notebook servisi
dell notebook servisi
emachines notebook servisi
escort notebook servisi
exper notebook servisi
gateway notebook servisi
hp notebook servisi
ibm notebook servisi
ipad notebook servisi
ipad 2 notebook servisi
ipad 3 notebook servisi
iphone notebook servisi
lenovo notebook servisi
lg notebook servisi
mac notebook servisi
macbook notebook servisi
macbook pro notebook servisi
macbook air notebook servisi
monster notebook servisi
msi notebook servisi
nec notebook servisi
packard bell notebook servisi
samsung notebook servisi
sony vaio notebook servisi
toshiba notebook servisi
vestel notebook servisi
Ümraniye Bilgisayar Teknik Servisi Ümraniye
Ümraniye Bilgisayar Servisleri Ümraniye
Ümraniye Bilgisayar Tamiri Ümraniye
Ümraniye Bilgisayar Tamircisi Ümraniye
Ümraniye Bilgisayar Teknik Servisi Ümraniye
Ümraniye Bilgisayar Onarım Merkezi Ümraniye
Ümraniye Bilgisayar Bakımı Ümraniye
Ümraniye Bilgisayar Format Servisi Ümraniye
Ümraniye Bilgisayar Formatlama Servisi Ümraniye
Ümraniye Bilgisayar Destek Merkezi Ümraniye
Ümraniye Bilgisayar Yedek Parça Ümraniye
Ümraniye Bölgesine Yakın Bilgisayar Teknik Servisi Ümraniye
Ümraniye’de Bilgisayar Firmaları Ümraniyede
Ümraniye’de Bilgisayar Teknik Servisleri Ümraniyede
Ümraniye’de Notebook Teknik Servisi Ümraniyede
Ümraniye’de Notebook Tamiri Ümraniyede
Ümraniye’de Bilgisayar Tamircisi Ümraniyede
Ümraniye’de Notebook Tamircisi Ümraniyede
Ümraniye Yerinde Bilgisayar Teknik Servisi Ümraniye
Ümraniye Yerinde Bilgisayar Onarımı Merkezi Ümraniye
Ümraniye Yerinde Bilgisayar Bakımı Ümraniye
Ümraniye Yerinde Bilgisayar Format Servisi Ümraniye
Ümraniye Yerinde Bilgisayar Destek Merkezi Ümraniye
Ümraniye Yerinde Bilgisayar Yedek Parça Ümraniye
Ümraniye Evlere Bilgisayar Teknik Servisi Ümraniye
Ümraniye Evlere Bilgisayar Servisi Ümraniye
Ümraniye Evlere Bilgisayar Tamiri Ümraniye
Ümraniye Evlere Bilgisayar Tamircisi Ümraniye
Ümraniye Evlere Bilgisayar Teknik Servisi Ümraniye
Ümraniye Evlere Bilgisayar Onarımı Merkezi Ümraniye
Ümraniye’de ikinci el bilgisayar satışı
Ümraniye’de ikinci el notebook satışı
Ümraniye’ deki 2. El Notebook Alıcıları Ümraniye
Ümraniye 2. El Notebook Alım Satım Ümraniye
Ümraniye 2. El Bilgisayar Alım satım Ümraniye
Ümraniye işyerlerine Bilgisayar Teknik Servisi Ümraniye
Ümraniye işyerlerine Bilgisayar Teknik Servisleri Ümraniye
Ümraniye işyerlerine Bilgisayar Tamiri Ümraniye
Ümraniye işyerlerine Bilgisayar Tamircisi Ümraniye
Ümraniye işyerlerine Bilgisayar Teknik Servisi Ümraniye
Ümraniye işyerlerine Bilgisayar Onarımı Merkezi Ümraniye
Ümraniye işyerlerine Bilgisayar Bakımı Ümraniye
Ümraniye işyerlerine Bilgisayar Format Servisi Ümraniye
Ümraniye işyerlerine Bilgisayar Destek Merkezi Ümraniye
Ümraniye işyerlerine Bilgisayar Yedek Parça Ümraniye
Ümraniye Pc Servisi Ümraniye
Ümraniye Pc Servisleri Ümraniye
Ümraniye Pc Tamiri Ümraniye
Ümraniye Pc Tamircisi Ümraniye
Ümraniye Pc Teknik Servisi Ümraniye
Ümraniye Pc Onarımı Merkezi Ümraniye
Ümraniye Pc Bakımı Ümraniye
Ümraniye Pc Format Servisi Ümraniye
Ümraniye Pc Destek Merkezi Ümraniye
Ümraniye Pc Yedek Parça Ümraniye
Ümraniye Computer Servisi
Ümraniye Computer Servisleri
Ümraniye Computer Tamiri
Ümraniye Computer Tamircisi
Ümraniye Computer Teknik Servisi
Ümraniye Computer Onarımı Merkezi
Ümraniye Computer Bakımı
Ümraniye Computer Format Servisi
Ümraniye Computer Destek Merkezi
Ümraniye Computer Yedek Parça
Ümraniye Laptop Servisi
Ümraniye Laptop Servisleri
Ümraniye Laptop Tamiri
Ümraniye Laptop Tamircisi
Ümraniye Laptop Teknik Servisi
Ümraniye Laptop Onarımı Merkezi
Ümraniye Laptop Bakımı
Ümraniye Laptop Format Servisi
Ümraniye Laptop Destek Merkezi
Ümraniye Laptop Yedek Parça
Ümraniye Notebook Servisi
Ümraniye Notebook Servisleri
Ümraniye Notebook Tamiri
Ümraniye Notebook Tamircisi
Ümraniye Notebook Teknik Servisi
Ümraniye Notebook Onarımı Merkezi
Ümraniye Notebook Bakımı
Ümraniye Notebook Format Servisi
Ümraniye Notebook Destek Merkezi
Ümraniye Notebook Yedek Parça
Ümraniye Bilgisayar Servisi
Ümraniye Bilgisayar Servisleri
Ümraniye Bilgisayar Tamiri
Ümraniye Bilgisayar Tamircisi
Ümraniye Bilgisayar Teknik Servisi
Ümraniye Bilgisayar Onarımı Merkezi
Ümraniye Bilgisayar Bakımı
Ümraniye Bilgisayar Format Servisi
Ümraniye Bilgisayar Destek Merkezi
Ümraniye Bilgisayar Yedek Parça
Ümraniye Dizüstü Servisi
Ümraniye Dizüstü Servisleri
Ümraniye Dizüstü Tamiri
Ümraniye Dizüstü Tamircisi
Ümraniye Dizüstü Teknik Servisi
Ümraniye Dizüstü Onarımı Merkezi
Ümraniye Dizüstü Bakımı
Ümraniye Dizüstü Format Servisi
Ümraniye Dizüstü Destek Merkezi
Ümraniye Dizüstü Yedek Parça
Ümraniye En Ucuz Format
Ümraniye Bilgisayar Parça
Ümraniye Bilgisayar Mağaza
Ümraniye Bilgisayar Şirket
Ümraniye Elektronik Firma
Ümraniye Kırtasiye Firmaları
Ümraniye Bakım Onarım Servis
Ümraniye Asus Özel Servisi
Ümraniye Casper Özel Servisi
Ümraniye IBM Özel Servisi
Ümraniye Exper Özel Servisi
Ümraniye Fujitsu Siemens Özel Servis
Ümraniye Crea Özel Servisi
Ümraniye HP Özel Servisi
Ümraniye Compaq Özel Servisi
Ümraniye Toshiba Özel Servisi
Ümraniye Sony Vaio Özel Servisi
Ümraniye Acer Özel Servisi
Ümraniye Benq Özel Servisi
Ümraniye Lenovo Özel Servisi
Ümraniye Packart Bell Özel Servisi
Ümraniye Pro 2000 Özel Servisi
Ümraniye Dell Özel Servisi
Ümraniye Datron Özel Servisi
Anadolu Yakası Bilgisayar Teknik Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bilgisayar Servisleri Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bilgisayar Tamiri Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bilgisayar Tamircisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bilgisayar Teknik Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bilgisayar Onarım Merkezi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bilgisayar Bakımı Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bilgisayar Format Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bilgisayar Formatlama Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bilgisayar Destek Merkezi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bilgisayar Yedek Parça İstanbul
Anadolu Yakası Bölgesine Yakın Bilgisayar Teknik Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bölgesindeki Bilgisayar Firmaları Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bölgesinin içindeki Bilgisayar Teknik Servisleri Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Yerinde Bilgisayar Teknik Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Yerinde Bilgisayar Servisleri Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Yerinde Bilgisayar Tamiri Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Yerinde Bilgisayar Tamircisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Yerinde Bilgisayar Teknik Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Yerinde Bilgisayar Onarımı Merkezi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Yerinde Bilgisayar Bakımı Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Yerinde Bilgisayar Format Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Yerinde Bilgisayar Destek Merkezi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Yerinde Bilgisayar Yedek Parça Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Evlere Bilgisayar Teknik Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Evlere Bilgisayar Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Evlere Bilgisayar Tamiri Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Evlere Bilgisayar Tamircisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Evlere Bilgisayar Teknik Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Evlere Bilgisayar Onarımı Merkezi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Evlere Bilgisayar Bakımı Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Evlere Bilgisayar Format Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Evlere Bilgisayar Destek Merkezi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Evlere Bilgisayar Yedek Parça Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Bilgisayar Yedek Parça Anadolu Yakası
Anadolu Yakası işyerlerine Bilgisayar Teknik Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası işyerlerine Bilgisayar Teknik Servisleri Anadolu Yakası
Anadolu Yakası işyerlerine Bilgisayar Tamiri Anadolu Yakası
Anadolu Yakası işyerlerine Bilgisayar Tamircisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası işyerlerine Bilgisayar Teknik Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası işyerlerine Bilgisayar Onarımı Merkezi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası işyerlerine Bilgisayar Bakımı Anadolu Yakası
Anadolu Yakası işyerlerine Bilgisayar Format Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası işyerlerine Bilgisayar Destek Merkezi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası işyerlerine Bilgisayar Yedek Parça Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Pc Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Pc Servisleri Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Pc Tamiri Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Pc Tamircisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Pc Teknik Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Pc Onarımı Merkezi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Pc Bakımı Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Pc Format Servisi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Pc Destek Merkezi Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Pc Yedek Parça Anadolu Yakası
Anadolu Yakası Computer Servisi
Anadolu Yakası Computer Servisleri
Anadolu Yakası Computer Tamiri
Anadolu Yakası Computer Tamircisi
Anadolu Yakası Computer Teknik Servisi
Anadolu Yakası Computer Onarımı Merkezi
Anadolu Yakası Computer Bakımı
Anadolu Yakası Computer Format Servisi
Anadolu Yakası Computer Destek Merkezi
Anadolu Yakası Computer Yedek Parça
Anadolu Yakası Laptop Servisi
Anadolu Yakası Laptop Servisleri
Anadolu Yakası Laptop Tamiri
Anadolu Yakası Laptop Tamircisi
Anadolu Yakası Laptop Teknik Servisi
Anadolu Yakası Laptop Onarımı Merkezi
Anadolu Yakası Laptop Bakımı
Anadolu Yakası Laptop Format Servisi
Anadolu Yakası Laptop Destek Merkezi
Anadolu Yakası Laptop Yedek Parça
Anadolu Yakası Notebook Servisi
Anadolu Yakası Notebook Servisleri
Anadolu Yakası Notebook Tamiri
Anadolu Yakası Notebook Tamircisi
Anadolu Yakası Notebook Teknik Servisi
Anadolu Yakası Notebook Onarımı Merkezi
Anadolu Yakası Notebook Bakımı
Anadolu Yakası Notebook Format Servisi
Anadolu Yakası Notebook Destek Merkezi
Anadolu Yakası Notebook Yedek Parça
Anadolu Yakası Bilgisayar Servisi
Anadolu Yakası Bilgisayar Servisleri
Anadolu Yakası Bilgisayar Tamiri
Anadolu Yakası Bilgisayar Tamircisi
Anadolu Yakası Bilgisayar Teknik Servisi
Anadolu Yakası Bilgisayar Onarımı Merkezi
Anadolu Yakası Bilgisayar Bakımı
Anadolu Yakası Bilgisayar Format Servisi
Anadolu Yakası Bilgisayar Destek Merkezi
Anadolu Yakası Bilgisayar Yedek Parça
Anadolu Yakası Dizüstü Servisi
Anadolu Yakası Dizüstü Servisleri
Anadolu Yakası Dizüstü Tamiri
Anadolu Yakası Dizüstü Tamircisi
Anadolu Yakası Dizüstü Teknik Servisi
Anadolu Yakası Dizüstü Onarımı Merkezi
Anadolu Yakası Dizüstü Bakımı
Anadolu Yakası Dizüstü Format Servisi
Anadolu Yakası Dizüstü Destek Merkezi
Anadolu Yakası Dizüstü Yedek Parça
Anadolu Yakası Bilgisayar Parça
Anadolu Yakası Bilgisayar Mağaza
Anadolu Yakası Bilgisayar Şirket
Anadolu Yakası Elektronik Firma
Anadolu Yakası Kırtasiye Firmaları
Anadolu Yakası Bakım Onarım Servis
Anadolu Yakası Asus Özel Servisi
Anadolu Yakası Casper Özel Servisi
Anadolu Yakası IBM Özel Servisi
Anadolu Yakası Exper Özel Servisi
Anadolu Yakası Fujitsu Siemens Özel Servis
Anadolu Yakası Crea Özel Servisi
Anadolu Yakası HP Özel Servisi
Anadolu Yakası Compaq Özel Servisi
Anadolu Yakası Toshiba Özel Servisi
Anadolu Yakası Sony Vaio Özel Servisi
Anadolu Yakası Acer Özel Servisi
Anadolu Yakası Benq Özel Servisi
Anadolu Yakası Lenovo Özel Servisi
Anadolu Yakası Packart Bell Özel Servisi
Anadolu Yakası Pro 2000 Özel Servisi
Anadolu Yakası Dell Özel Servisi
Anadolu Yakası Datron Özel Servisi
İstanbul Bilgisayar Teknik Servisi İstanbul
İstanbul Bilgisayar Servisleri İstanbul
İstanbul Bilgisayar Tamiri İstanbul
İstanbul Bilgisayar Tamircisi İstanbul
İstanbul Bilgisayar Teknik Servisi İstanbul
İstanbul Bilgisayar Onarım Merkezi İstanbul
İstanbul Bilgisayar Bakımı İstanbul
İstanbul Bilgisayar Format Servisi İstanbul
İstanbul Bilgisayar Formatlama Servisi İstanbul
İstanbul Bilgisayar Destek Merkezi İstanbul
İstanbul Bilgisayar Yedek Parça İstanbul
İstanbul Bölgesine Yakın Bilgisayar Teknik Servisi İstanbul
İstanbul Bölgesindeki Bilgisayar Firmaları İstanbul
İstanbul Bölgesinin içindeki Bilgisayar Teknik Servisleri İstanbul
İstanbul Yerinde Bilgisayar Teknik Servisi İstanbul
İstanbul Yerinde Bilgisayar Servisleri İstanbul
İstanbul Yerinde Bilgisayar Tamiri İstanbul
İstanbul Yerinde Bilgisayar Tamircisi İstanbul
İstanbul Yerinde Bilgisayar Teknik Servisi İstanbul
İstanbul Yerinde Bilgisayar Onarımı Merkezi İstanbul
İstanbul Yerinde Bilgisayar Bakımı İstanbul
İstanbul Yerinde Bilgisayar Format Servisi İstanbul
İstanbul Yerinde Bilgisayar Destek Merkezi İstanbul
İstanbul Yerinde Bilgisayar Yedek Parça İstanbul
İstanbul Evlere Bilgisayar Teknik Servisi İstanbul
İstanbul Evlere Bilgisayar Servisi İstanbul
İstanbul Evlere Bilgisayar Tamiri İstanbul
İstanbul Evlere Bilgisayar Tamircisi İstanbul
İstanbul Evlere Bilgisayar Teknik Servisi İstanbul
İstanbul Evlere Bilgisayar Onarımı Merkezi İstanbul
İstanbul Evlere Bilgisayar Bakımı İstanbul
İstanbul Evlere Bilgisayar Format Servisi İstanbul
İstanbul Evlere Bilgisayar Destek Merkezi İstanbul
İstanbul Evlere Bilgisayar Yedek Parça İstanbul
İstanbul Bilgisayar Yedek Parça İstanbul
İstanbul işyerlerine Bilgisayar Teknik Servisi İstanbul
İstanbul işyerlerine Bilgisayar Teknik Servisleri İstanbul
İstanbul işyerlerine Bilgisayar Tamiri İstanbul
İstanbul işyerlerine Bilgisayar Tamircisi İstanbul
İstanbul işyerlerine Bilgisayar Teknik Servisi İstanbul
İstanbul işyerlerine Bilgisayar Onarımı Merkezi İstanbul
İstanbul işyerlerine Bilgisayar Bakımı İstanbul
İstanbul işyerlerine Bilgisayar Format Servisi İstanbul
İstanbul işyerlerine Bilgisayar Destek Merkezi İstanbul
İstanbul işyerlerine Bilgisayar Yedek Parça İstanbul
İstanbul Pc Servisi İstanbul
İstanbul Pc Servisleri İstanbul
İstanbul Pc Tamiri İstanbul
İstanbul Pc Tamircisi İstanbul
İstanbul Pc Teknik Servisi İstanbul
İstanbul Pc Onarımı Merkezi İstanbul
İstanbul Pc Bakımı İstanbul
İstanbul Pc Format Servisi İstanbul
İstanbul Pc Destek Merkezi İstanbul
İstanbul Pc Yedek Parça İstanbul
İstanbul Computer Servisi
İstanbul Computer Servisleri
İstanbul Computer Tamiri
İstanbul Computer Tamircisi
İstanbul Computer Teknik Servisi
İstanbul Computer Onarımı Merkezi
İstanbul Computer Bakımı
İstanbul Computer Format Servisi
İstanbul Computer Destek Merkezi
İstanbul Computer Yedek Parça
İstanbul Laptop Servisi
İstanbul Laptop Servisleri
İstanbul Laptop Tamiri
İstanbul Laptop Tamircisi
İstanbul Laptop Teknik Servisi
İstanbul Laptop Onarımı Merkezi
İstanbul Laptop Bakımı
İstanbul Laptop Format Servisi
İstanbul Laptop Destek Merkezi
İstanbul Laptop Yedek Parça
İstanbul Notebook Servisi
İstanbul Notebook Servisleri
İstanbul Notebook Tamiri
İstanbul Notebook Tamircisi
İstanbul Notebook Teknik Servisi
İstanbul Notebook Onarımı Merkezi
İstanbul Notebook Bakımı
İstanbul Notebook Format Servisi
İstanbul Notebook Destek Merkezi
İstanbul Notebook Yedek Parça
İstanbul Bilgisayar Servisi
İstanbul Bilgisayar Servisleri
İstanbul Bilgisayar Tamiri
İstanbul Bilgisayar Tamircisi
İstanbul Bilgisayar Teknik Servisi
İstanbul Bilgisayar Onarımı Merkezi
İstanbul Bilgisayar Bakımı
İstanbul Bilgisayar Format Servisi
İstanbul Bilgisayar Destek Merkezi
İstanbul Bilgisayar Yedek Parça
İstanbul Dizüstü Servisi
İstanbul Dizüstü Servisleri
İstanbul Dizüstü Tamiri
İstanbul Dizüstü Tamircisi
İstanbul Dizüstü Teknik Servisi
İstanbul Dizüstü Onarımı Merkezi
İstanbul Dizüstü Bakımı
İstanbul Dizüstü Format Servisi
İstanbul Dizüstü Destek Merkezi
İstanbul Dizüstü Yedek Parça
İstanbul Bilgisayar Parça
İstanbul Bilgisayar Mağaza
İstanbul Bilgisayar Şirket
İstanbul Elektronik Firma
İstanbul Kırtasiye Firmaları
İstanbul Bakım Onarım Servis
İstanbul Asus Özel Servisi
İstanbul Casper Özel Servisi
İstanbul IBM Özel Servisi
İstanbul Exper Özel Servisi
İstanbul Fujitsu Siemens Özel Servis
İstanbul Crea Özel Servisi
İstanbul HP Özel Servisi
İstanbul Compaq Özel Servisi
İstanbul Toshiba Özel Servisi
İstanbul Sony Vaio Özel Servisi
İstanbul Acer Özel Servisi
İstanbul Benq Özel Servisi
İstanbul Lenovo Özel Servisi
İstanbul Packart Bell Özel Servisi
İstanbul Pro 2000 Özel Servisi
İstanbul Dell Özel Servisi
İstanbul Datron Özel Servisi


Ayrıca Evinizin ya da İşyerinizin Tüm Bilgisayar Ürünleri,
Elektronik ve Kırtasiye İhtiyaçlarını *Ayağınıza Getiriyoruz.

(*Adrese teslim hizmetimiz 100 TL üzeri siparişler veya 100 TL üzeri Teknik servis Hizmetleri için geçerlidir.Mesafe ve Hizmetin durumuna göre Ek servis ücreti uygulanabilir.)



TEKNOMAR
Elk.Bilg.Kırt.Ltd.Şti.
TeknoSaha En Ucuz Teknoloji
İstiklal Mh.Kavaklıdere Cd. 0216 461 1 461
15/B Ümraniye İSTANBUL 0216 521 0 305

Benzer Konular

27 Ağustos 2013 / Misafir Soru-Cevap
17 Kasım 2010 / KeCeCi Soru-Cevap
19 Mayıs 2015 / butterfly 434 Soru-Cevap
10 Nisan 2013 / ahmetseydi Bilgisayar