Arama

Object Oriented - Swishmax Ses Eklemek

Güncelleme: 9 Temmuz 2008 Gösterim: 4.579 Cevap: 0
vedattaylan - avatarı
vedattaylan
Ziyaretçi
9 Temmuz 2008       Mesaj #1
vedattaylan - avatarı
Ziyaretçi
Tüm Swishmax severlere selam.

Sponsorlu Bağlantılar
Yıllardır swishmax ile uğraşan bir arkadaşınız olarak internette gezinirken bu forumu buldum ve swishmax ile ilgilenen baya kişileri görünce artık bende üye olayım dedim ve artık faydam dokunsun dedim. Aslında swishmax i nasıl öğrendin derseniz kimseden derim 6 yıl boyunca denile yanıla , bazen çıldırma noktasına gelinceye kadar swishmax ile baya kavgalar ettik. Msn Happy ve şimdi buradayım ama gelince elimiz boş gelmeyelim dimi. Bundan sonrada bildiğim kadarıyla swishmax geçmişimle sizlere yardımcı olmak isterim.

Faydası olacağını sandığım küçük bir dersi kabul görün. Aslında burada ses ekleme ile ilgili bir kaç ders var ama gördüğüm kadarıyla şimdi burda yazacağım yok galiba . İlk önce resmi görün sonra mantığını anlatırım.


resim1dc1

Burdaki mantık aslında daha önceden ne yapıyorduk hatırlayalım. bir ses eklemek için playSound(); ile swishmax içine ses ekleyip çalıştırıyoruz.. Tabiki flash dosyamızın boyutuda ona göre artıyor. flash dosyamız internette yüklenmeye başlayınca içindeki ses dosyası olduğu için geç açılma olasılığıda artıyor. İşte burdaki kod site yüklendikten sonraki load olayında yada sizin belirlediğiniz frame zamanında tarayıcınızın temp dosyasına atmaya başlıyor ama attığı andan itibaren çalmaya başlıyor ve müzik çalarken bile arka planda dosyanın boyutu ne ise yüklemeye devam ediyor. isterseniz 5 mb lık bir mp3 dosyası olsun farketmez. hemen çalmaya başlayacaktır.
Not : Bu kodu mouse ile menü sesleri değil ama sayfa başlangıç müziği yani loop olarak işinize yarayacaktır.

ilerde bu dersin ileri safhalarınıda anlatırım.

Umarım anlatabilmişimdir ve faydası olur. Hoşçakalın...


Benzer Konular

4 Mayıs 2007 / virtuecat Bilgisayar
20 Temmuz 2009 / SatanpisT Taslak Konular