Arama

Bilgisayardan Silemediğiniz Dosyalar - Sayfa 3

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 15 Şubat 2015 Gösterim: 95.615 Cevap: 42
kawai musu - avatarı
kawai musu
Ziyaretçi
12 Nisan 2008       Mesaj #21
kawai musu - avatarı
Ziyaretçi
Başlat/Çalıştır/Regedit i çalıştırın

Sponsorlu Bağlantılar
(Çalıştır'ı klavyeden çalıştırmak için win tuşu ile R tuşuna basın.)

1- HKEY_LOCAL_MACHINE 'i yanındaki + yı tıklayın açılan listeden

2- Software 'i açın, aynı şekilde takip edin

3- Microsoft 'u açın

4- Windows 'u açın

5- CurrentVersion 'u açın

6- Uninstall' ı açın

(Bilgisayarım \HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Uninstall)

Burada Program-Ekle kaldır daki listeyi göreceksiniz. Listeden kaldıramadıklarınızı DEL tuşuna basarak silin.

Registry, Windows’un bütün ayarlarinin tutuldugu bir veri tabanidir. Bu veri tabanindaki bilgiler bilgisayarinizin WINDOWS klasöründeki iki gizli dosya içinde tutulur. Dosya isimleri

USER.DAT ve SYSTEM.DAT oluyor. Windows Türkçesinde adina "sistem kaydi" adi verilen REGISTRY’nin hiyerarsik bir yapisi vardir. Bu yapi bilgisayarinizin klasör seklindeki agaç yapisina benzer. REGISTRY editörünün penceresinde görülen her dal bir klasör simgesi ile gösterilir.

Bilgisayarinizin REGISTRY ayarlarini yapabileceginiz REGISTRY editörünü BASLAT menüsünden ÇALISTIR komutunu çalistirip ekrana gelecek olan diyalog kutusunda REGEDIT yazip ENTER tusuna basarak ekrana getirebilirsiniz.

REGISTRY editöründeki her dala KEY (ANAHTAR) adi veriliyor. Her anahtarin altinda alt-anahtarlar ve degerler yer alabiliyor. Bu alt anahtarlarin altinda da baska alt anahtarlar ve degerler bulunabilir. Bu degerler üç çesittir. STRING (dize degeri), BINARY (ikili deger) ve DWORD (bunun Türkçe’si yok) olabilirler. Bu degerler kullanim amacina göre degisiklikler gösterebilirler.
Açinca göreceksiniz, REGISTRY editöründe at ana dal bulunuyor. Her dal, sistem kaydindaki bilgileri gruplamak için kullaniliyor. Bu ana dallari açiklayalim:

l HKEY_CLASSES_ROOT - Bu dalda dosya türleri ve OLE (object linking and embedding - nesne baglama ve gömme) hakkindaki bilgiler saklanir. OLE sistemini kullanan uygulamalar bilgileri bu dalin alt dallarinda alabilirler.
L
HKEY_CURRENT_USER, o anki aktif kullanici için ayrilmis ve ayarlanmis olan degerlerine buradan erisebilirsiniz.

l HKEY_LOCAL_MACHINE - Bilgisayarinizda kurulu durumda bulunan bütün yazilim ve donanim bilesenlerinin bilgileri ve ayarlari bu bölümde tutuluyor. Birden fazla donanim profili programlayabileceginiz için o an aktif olan donanim ve yazilim ayarlari
HKEY_CURRENT_CONFIG bölümünde gösterilirler.
L
HKEY_USERS - Bilgisayarin bütün kayitli kullanicilarinin özellestirilmis ayarlari (renkler, denetim masasi ayarlari vs...) bu bölümde kayitlidir. Windows’un çoklu kullanici tarafindan özellestirilme seçenegine sahiptir ancak genelde DEFAULT adinda tek bir kullanicidan söz edilir bu bölümde. O anda bilgisayari kullanmakta olan kullanicinin özel ayarlari HKEY_CURRENT_USER bölümünde gösterilir.
L
HKEY_CURRENT_CONFIG - HKEY_LOCAL_MACHINE dalinin o anda aktif olarak kullanilmakta olan donanim ve yazilim ayarlarina gitmek için bu daldan yola çikabilirsiniz.

l HKEY_DYN_DATA - HKEY_LOCAL_MACHINE dalinda Windows’un dinamik olarak degisebilen tak ve kullan (Plug-&-Play) ayarlarinin ve degerlerinin gösterildigi bölüme ulasmak için kullanilir.
muster76 - avatarı
muster76
Ziyaretçi
8 Haziran 2008       Mesaj #22
muster76 - avatarı
Ziyaretçi
anlamadım benya hayırlısı.biraz karışık olmuş sanki
Sponsorlu Bağlantılar
ustunahmet - avatarı
ustunahmet
Ziyaretçi
15 Haziran 2008       Mesaj #23
ustunahmet - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bende nod32 var birtürlü silemiyorum bana yardımcı olurmusunuz lisansı doldu silemiyorum program ekle kaldırdan yapıyorum hata veriyor
bir dosya gösteriyor hatada o dosyaya gidiyorum hiç bir şey yok boş dosya
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
15 Haziran 2008       Mesaj #24
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ustunahmet adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar bende nod32 var birtürlü silemiyorum bana yardımcı olurmusunuz lisansı doldu silemiyorum program ekle kaldırdan yapıyorum hata veriyor
bir dosya gösteriyor hatada o dosyaya gidiyorum hiç bir şey yok boş dosya

Güvenli modda açarak veya Your Uninstaller programıyla kaldırmayı deneyin.

Not: Sistemi güvenli modda açmak için bilgisayarı yeniden başlatın ve başladığı anda sürekli F8 e basın. Önünüze işletim sistemi listesi gelecek, buradan güvenli mod desteğiyle başlatı seçin ve Windows XP Pro../Home yazısı geldiğinde tıklayın. Kısa bi süre sizi beklettikten sonra oturum açma ekranı gelecek. Buradan kendi oturum adınızı (administrator değil) tıklatın ve güvenli modda olduğu için masaüstün normal oturumdaki gibi gözükmeyecektir. Bunun uyarısını gösterecektir, soruya evet diyerek oturumu açın ve program ekle kaldırdan silmeyi deneyin. Eğer kaldırılmazsa kurulum klasörünü ve kalıntılarını silin. Daha sonra oturum açıldığında kendi silecektir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2010       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
alt+0160 dosya gizleme işini yaptım dosya gizlendi ama bu dosyayı silemiyorum nasıl sile bilirim bana yardımcı olurmusunuz
nostra02 - avatarı
nostra02
Ziyaretçi
14 Haziran 2010       Mesaj #26
nostra02 - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar %100 Çözümle Gelin Bu Sorundan da Kurtulalım

Açıklama yapan arkadaşlarımız olmuş ama bilgisayar kullanmakda acemi olan arkadaşlar için videolu görsel olarak anlatım yaptım umarım faydalı olur...

Silinmeyen bir dosyanız proğram kalıntınız veya nesne olarak görünen 0 KB boyutunda bir
dosyanız var ve silemiyorsanız bu hotfile linkinde nasıl silerek kurtulacağınızdan bahsettim
bazı arkadaşlarım güvenli kip'te açarak veya ctrl + alt + dell tuş kombinasyonlarını kullanarak
silmenizi önermiş ama silmek istediğiniz dosya
görev yöneticisinde olmaz çünki aktif çalışan bir nesne değildir dolayısıyla silmeniz mümkün olmaz
windows bu dosyayı tanımlayamadığı için güvenli kipde başlatmanızda sorunu çözmez bu yüzden
bu yöntemlerle silemezsiniz
format atmadan silmek için videolu şekilde anlattım videoyu indirerek izleyebilirsiniz
sormak istediğiniz soru veya yardımcı olabileceğim başka bir konu
olursa videodailetişim adresim mevcuttur
format atmadan kurtulabilirsiniz bu yolla iyi silmeler Msn Happy

Hotfile.com: One click file hosting: dosya silinemiyor kaynak dosya veya disketten ok
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Temmuz 2010       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öncelikle hayırlı çalışmalar dilerim.

Benim sorunum system32 dosyası hakkında. System32 klasörünün içinden herhangi bir dosya sildiğimde 7 sn sonra dosyanın aynısı geri geliyor. Bu normal bi durummu yoksa esaslı bir virüs mü girdi makinaya. Cevabınızı şimdiden merakla bekliyorum.
boddy - avatarı
boddy
Ziyaretçi
25 Temmuz 2010       Mesaj #28
boddy - avatarı
Ziyaretçi
Your Uninstaller programını tavsiye ederım regedit girerek HKEY_LOCAL_MACHINE falan girmeden programları rahatlıkla kaldırıp silinebilir googlede bu program mevcuttur denemenizi tavsiye ederım
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
10 Aralık 2010       Mesaj #29
misafir - avatarı
Ziyaretçi
my security programını kaldıramıyorum yardım plss
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ağustos 2011       Mesaj #30
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba
nod 32 deki güncel keyleri silmek istiyom bilgisayardan bunu nasıl yaparım yardımcı olabılırmısınız ?