Arama

ExifMe - Bu Fotoğrafı Ne Zaman Çektim?

Güncelleme: 2 Kasım 2008 Gösterim: 6.115 Cevap: 0
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
2 Kasım 2008       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Bu Fotoğrafı Ne Zaman Çektim?

Sponsorlu Bağlantılar
z740 lens

Fotoğraflarınız üzerinde çekildiği tarih yazmıyorsa hatırlamak için kafanızı yormayın. Fotoğrafların çekilme zamanını exifMe ile kolayca görün.

Dijital fotoğraf makinenizle çektiğiniz fotoğrafların üzerinde tarih ve saat direkt olarak yazılabilir. Tabii sanatsal görünen kareler üzerinde bu yazıların baskıda gözükmesini istemezsiniz. Bu bilgiler üzerine yazılmasa da JPEG biçiminde çekilmiş dosyaların içine Exif adı verilen bir standarda uygun biçimde kaydedilir. Bu bilgileri görebileceğiniz bir yazılımınız yoksa, exifMe size yardımcı olabilir.

Basit Kullanım

Yazılım her fotoğrafın içerisinde barındırdığı Exchangeable Image File (Exif) formatını bularak tarihi ve saati gösterebiliyor. Kuruluma dahi gerek olmayan ExifMe programını açtıktan sonra karşınıza çıkan pencerede Load butonuna tıklayarak resminizi belirlemeniz gerekiyor. Resmi seçtikten sonra hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmadan yan tarafta bulunan Date and Time bölümünden fotoğrafın çekildiği tarihi ve saati görebiliyorsunuz.

exifme

Program ayrıca fotoğrafın çekildiği dijital fotoğraf makinesinin marka ve modelini de gösterebiliyor. ExifMe sadece 90 KB büyüklüğünde ve ücretsiz olarak bulunuyor.

:: Yazılımı indirmek için tıklayın.
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...

Benzer Konular

15 Ocak 2011 / Misafir Uzay Bilimleri
15 Ekim 2014 / dnzeren Soru-Cevap
7 Aralık 2016 / Safi Psikoloji ve Psikiyatri
12 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap