Arama

Çift Çekirdek Teknolojisi

Güncelleme: 27 Ekim 2009 Gösterim: 35.078 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çift Çekirdek Teknolojisi Nedir?
İşlemci satın alırken en çok duyacağınız sözcük artık GHz değil, çift çekirdek. AMD'nin X2, Intel'in de D serisi artık çift çekirdek teknolojisine sahip.
Bilgisayar dünyasının yeniliği performans üzerine kurulu. İşlemci üreten firmalar AMD ve Intel, yeni nesil işlemcilerinin içine çift çekirdek koyarak performanslarını arttırıyorlar. Tek işlemcide iki çekirdek ve bu çekirdeklerin tampon bellekleri birlikte Dual Core olarak adlandırılan çift çekirdekli işlemcileri oluşturuyorlar.
Sponsorlu Bağlantılar
Bilgisayar dünyasında çift çekirdek yeni bir kavram değil.
2000 yılında IBM’in ürettiği Power4 işlemcisi ve sonrasında Power5 işlemcisi çift çekirdekli olarak üretilmişti. Apple Macintosh’ların G4 ve G5 bilgisayarları bu teknolojiyle üretilmişti. Intel’in Pentium D serisi ve AMD’nin Athlon 64 X2 işlemci serisi PC tarafındaki çift çekirdek teknolojisinin yeni ürünleri. Çift çekirdekli işlemci kullanmanın şu anda size bir avantaj sağlayacağını söylememiz doğru olmaz. Çift çekirdeğin avantajlarını şu anda ancak profesyonel uygulamalar kullanabiliyor. Veritabanları ve 3D uygulamaları dışında oyun dünyasında Quake 4 ve Call of Duty 2, çift çekirdek destekleyen uygulamalar. Yorumumuzun başına, “henüz” ifadesini de eklemek isteriz. Çünkü çift çekirdek destekleyen uygulamalar yolda.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
spacerİşlemci Mimarisinde Yeni Bir Dönem

Sponsorlu Bağlantılar
Intel çoklu görev bilgi işlem gücünü artıran ve çok kademeli uygulamaların kapasitesini yükselten sistemler satın almayı düşünenler için avantaj sunacak Intel çift çekirdekli işlemci özelliğine sahip Intel® Pentium® işlemci Extreme Edition'ı duyurdu. Intel çift çekirdekli işlemci tek bir fiziksel işlemci içinde aynı frekansta çalışan iki tam yürütme biriminden oluşur. Her iki çekirdek de aynı paketi ve aynı chipset/bellek arayüzlerini kullanır. Intel çift çekirdekli işlemci güç gereksinimlerini dengelerken inenglish tur daha çok özellik sunma fırsatı sağlar.Intel çift çekirdekli işlemci tabanlı bir bilgisayar bilgisayarın yeteneklerini daha yüksek kapasite ve eşzamanlı bilgi işlem şeklinde artıran ek kaynaklar sunarak değer kattığı için yeni bilgi işlem deneyimler sunar. Çift çekirdekli işlemciyi dört şeritli bir otoyol olarak düşünün – iki şeritli yollara göre iki kat daha fazla araba trafiği kaldırabilir ve bunu yapması için arabaların iki kat hızlı gitmesi gerekmez. Benzer şekilde Intel çift çekirdekli işlemci tabanlı bir bilgisayar ile müzik indirmek ve oyun oynamak gibi birden çok görev aynı anda gerçekleştirilebilir.
Hyper-Threading Teknolojisi inenglish tur¹ (HT Teknolojisi) ile birleştiğinde Intel çift çekirdekli işlemci yüksek performanslı bilgisayar kullanımında bir sonraki adımı oluşturur. Hyper-Threading Teknolojisini destekleyen Intel çift çekirdekli ürünler diğer koşullarda boşta kalacak olan kaynakları daha verimli kullanarak aynı anda dört yazılım kademesini yürütebilir.

Artan Kapasite ve Eşzamanlı Bilgi İşlem
Kullanıcılara sunulan en önemli avantaj şudur: Intel, işlemci içindeki çekirdek adedini iki katına çıkartarak bilgisayarın yeteneklerini ve bilgi işlem kaynaklarını önemli ölçüde artırır ve daha hızlı yanıt süresi, daha yüksek çok kademeli işlem kapasitesi ve paralel bilgi işlem özellikleri sunar. Bu, tek bir çekirdek ile mevcut kaynakları daha verimli kullanarak kademeli çalışma olanağı sunan HT Teknolojisinden farklıdır. Pazara giren çok kademeli uygulamaların sayısı arttıkça Intel çift çekirdekli işlemci tabanlı bilgisayarlar daha üstün bilgisayar deneyimi sunmak için hazır olacak.
Intel masaüstü bilgisayarlar için ilk çift çekirdekli işlemciyi sunarak, bilgisayar tutkunları daha çok kapasite gerektiren uygulamaları kullandıkça bilgisayar yenilikleriyle ilgili sözünü ve yatırımını sürdürüyor. Yeni Intel çift çekirdekli işlemci tabanlı bir bilgisayar kullanıcılara içerik oluşturma ya da kapasite gerektiren oyunları oynamanın inenglish tur yanı sıra virus taraması ve download gibi görevleri eşzamanlı gerçekleştirmek için gerekli esnekliği ve performansı sunar. İleri düzey oyuncular en son oyunları oynayabilir ve gerçek üstü efektler ve oyun ortamlarını keşfedebilir. Eğlence tutkunları arka planda diğer içerikleri şifrelerken dijital içerik oluşturabilir ve geliştirebilirler.

Yeni Intel Pentium işlemci Extreme Edition birden çok çekirdeğe sahip işlemcilerin üstü performans, watt başına artan performans ve Intel masaüstü, mobil ve sunucu platformlarında yeni özellikler sunmak için standart halinde geldiği yeni bir işlemci mimarisi döneminin öncüsü oluyor. Bu yeni Intel çift çekirdek ürünü, Intel’in geleceğin bilgi işlem konsepti ve bunu destekleyen işlemciler ve platform mimarileriyle ilgili vizyonu Platform 2015 inenglish tur’i gerçekleştirme yolunda atılan önemli bir adımdır.
Yeni iş yükü ve kullanım modelleri standart bilgi işlem gereksinimleri haline geldiğinde gelecekteki bilgisayar platformları ve bunları kullanan kişiler daha üstün performans, daha az yoğunluk ve gelişmiş işlevsellik özelliklerine ihtiyaç duyacaklar. Intel® platformları bir bütün olarak hem yakın hem de uzun vadede bu taleplerin karşılanmasına yardımcı olacak, bileşenlerin ayrı ayrı sunduğu avantajların toplamından daha büyük avantaj ve yeni bir değer teklifi sunar. Intel’in sunduğu çift çekirdekli işlemci yalnızca bir başlangıç.
† Intel® Pentium® 4 HT Teknolojili İşlemciye sahip ve aynı zamanda Intel® 955, 945, 925, 915 ya da 910 Express Chipset içeren (ürün özellikleri listesine bakın veya satış elemanınızla görüşün) sistemleri araştırın. Performans ve işlevsellik (i) kullandığınız yazılım ve donanımla ve (ii) sistem sağlayıcınızın özellik destekleme/sistem konfigürasyonu niteliklerine göre değişecektir. HT Teknolojisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.intel.com/products/ht/hyperthreading_more.htm inenglish tur adresini ziyaret edin veya sistem sağlayıcınızla görüşün.
Son düzenleyen Mira; 28 Mayıs 2014 11:37 Sebep: Kırık resim linki kaldırıldı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ekim 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bilgisayar alıcam crea x75 hafızasıda süper
İŞLEMCİ Intel® Core™2 Duo İşlemci E7500 (2.93 GHz)
ANAKART Intel® G31 Express Chipset
YAZILIM Windows® Vista Home Basic TR OEM
BELLEK 4 GB DDR2 800 MHz
HDD 500 GB SATA HDD
EKRAN KARTI 1 GB ATI 3650 PCI-Ex16 Ekran Kartı
ODD DVD-RW Dual SİYAH



sizce alıyımmı???*

Benzer Konular

10 Ekim 2012 / Misafir Bilgisayar
28 Haziran 2011 / ThinkerBeLL Siyasal Bilimler
7 Ağustos 2012 / Misafir Soru-Cevap
12 Ekim 2013 / Heulwen Kimya