Arama

PC/Bilgisayarınızın Gizli Özellikleri - Sayfa 2

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 7 Mayıs 2009 Gösterim: 17.134 Cevap: 16
asivemavi38 - avatarı
asivemavi38
Ziyaretçi
16 Ocak 2008       Mesaj #11
asivemavi38 - avatarı
Ziyaretçi
tskler ederim güzel bilgi saol
Sponsorlu Bağlantılar
newulation - avatarı
newulation
Ziyaretçi
18 Ocak 2008       Mesaj #12
newulation - avatarı
Ziyaretçi
Teşekkürler Arkadaşım Güzel Bir Paylaşımda Bulunmuşsun Emeğine Sağlık.

Sponsorlu Bağlantılar
Bende Ufak Bir Ekleme Yapmak İstiyorum,

Harddisk'inizin System Çalıştırma Hızını Arttırmaya Yönelik Püf Noktası

Başlat - Çalıştır Dedikten sonra aşagıdaki komutu yazıyoruz,

sysedit.exe

Bu komutu girdikten sonra karşımıza bir pencere dizisi açılıyor oradanSystem.ini Sekmesine geliyoruz,

Ardından buradıki satırların arasında [386enh] yazan satıra gelıyoruz ve ENTER diyerek bir alt satıra geçiyoruz ve oraya "Irq14=4096" ( tınaklar yok ) bu komutu ekliyoruz artından kapatıyoruz ve karşımıza " Kaydedilsinmi " sorusu geldiginde " Evet " diyoruz ve makınamızı Restart ediyoruz.

HDD dolaşım yollarında ve veri transferinde gözle görülür şekilde hız artışına ugrayacaktır ...

Önemli : Dikkat edilmesi gereken bir nokta da yazacağınız değerin Case Sensitive olması ( büyük harf küçük harf farkediyor )
ERCANX - avatarı
ERCANX
Ziyaretçi
18 Ocak 2008       Mesaj #13
ERCANX - avatarı
Ziyaretçi
ya kardes bu yazan kımse bırıncıde bahsettıgı sey bılgısayar ıcın kotu olabılır...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ocak 2008       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu Regedit ve Sysedit Olayı yapılabilir...

Bu güne kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım pc normalden biraz daha hızlı çalışıyor açılış menüler falan..

Tek yapmanız gereken değerleri kuralına göre koymakMsn Wink
sebinli - avatarı
sebinli
Ziyaretçi
9 Şubat 2008       Mesaj #15
sebinli - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar tolgabztn doğru diyiyor pc yi iyi bilmiyorsanız regedit'i fazla kurcalamayın format ta bile düzelemeyecek hatalara yol açabilirSiniz.öZelliklede hkey_ClasSes_RoOT ta fazla qezinmeyin bilmeden.ama inqilizcem var yazanlardan anlıyorum diyiyorsanız qirin ama sadece okuyun ßence.
euphrates - avatarı
euphrates
Ziyaretçi
24 Nisan 2009       Mesaj #16
euphrates - avatarı
Ziyaretçi
ObjectDock Kullanan Arkadslar Masaustunuzde Hiçbirşey Olmasın İstiyorsanız Hepsini Sildikten Sonra Tek Kalan Şey Geri Dönüşüm Kutusunu Silmek İsteyenlere Çözüm. :

Geri Dönüşüm Kutusu simgesini görmek istemiyorsanız;

Windows XP Professional kullanıyorsanız
-Başlat, -Çalıştır, Gelen yere GPEDIT.MSC yaz.
"Kullanıcı Yapılandırması Menüsünden" "Yönetim Şablonlarını" seç, Seçtikten sonra "Masaüstü" menüsünü seç, sağ tarafta çıkacak olan seçeneklerden "Masa Üstünden Geri Dönüşüm Kutusunu Kaldır" seçeneğini "Etkin" Konumuna getir. Masa Üstüne geri dön F5 yap işlem tamam.Msn Wink

Windows Xp Home Edition için registery'e müdehale edilecek. Yapmadan önce registery yedeğini almak akıllıca olacaktır.
-Başlat, -Çalıştır gelen yere Regedit yaz ve aşağıdaki anahtara kadar git.
"hkey_local_machine\software\microsoft\windows\cur rentversio n\explorer
\desktop\namespace" buraya kadar geldikten sonra "645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E" bu girişi bul ve sil yada REG_DWORD değerini bu şekilde değiştir 0x00000001. Bilgisayarınızı yeniden başlatınız, kolay gelsin..
alper_9595 - avatarı
alper_9595
Ziyaretçi
7 Mayıs 2009       Mesaj #17
alper_9595 - avatarı
Ziyaretçi
Çok basit...

Herhangi bir klasörü açıp;

Araçlar_Klasör Seçenekleri_Görünüm_Bilgisayarım'da Denetim Masası'nı göster.