Arama

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 23 Ocak 2012 Gösterim: 2.240 Cevap: 0
myrize - avatarı
myrize
Ziyaretçi
23 Ocak 2012       Mesaj #1
myrize - avatarı
Ziyaretçi
Google Makale Seo 150x150
Öncelikle Makale Nedir? sorusuna cevap vererek başlayabiliriz. Makale herhangi bir konu ile ilgili olarak düşüne ve görüşlerin yazıya aktarılması olayıdır. Aklınıza gelebilecek bütün konularda makale yazabilirsiniz. Ancak burada önemli olan makalenin nasıl yazıldığı ve kullanıcıya ne düzeyde sunulduğudur. Bizlerde sizlere bu konumuzda seo uyumlu makale yazmanın püf noktalarını anlatmaya çalışacağız.
Sponsorlu Bağlantılar

trans

Özgünlük ana kriter

Yazacak olduğumuz makalenin özgün olması esastır. Sadece yazdığımız makalenin içeriği değil, aynı zamanda title, description, yazıya eklediğimiz taglar, fotoğraflarında özgün olması, seo uyumlu makale yazılması açısından oldukça önemlidir.

Doğru başlık ve açıklayıcı bir anlatım

Yazdığımız makaleyi ziyaretçiyle en iyi şekilde buluşturacak bir başlık seçilmesi gerekmektedir. Örneğin; Lahananın faydaları ile ilgili bir makale yazıyor isek, bu makalemizin başlığı; Lahananın faydaları, Lahananın faydaları nelerdir, Lahananın insan sağlığına faydaları gibi olmalıdır. Yazacak olduğumuz makalenin de içeriği başlık ile doğru orantılı olmalı ve kullanıcıyı sıkmayacak bir üslup ile yazılmalıdır.

İmla kurallarına uymak

Makale yazarken Türkçe imla kurallarına kesinlikle uyulması gerekmektedir. Türkçe imla kurallarına uygun yazılmayan bir makale hem kullanıcı açısından hem de arama motorları açısından olumsuz etkiler doğurmaktadır. Nitekim imla kurallarına uygun yazılmayan bir makale kullanıcıyı olumsuz etkileyecek ve kullanıcı okumaktan sıkılarak siteden ayrılacak, bir alt siteye yönelecektir. Aynı şekilde arama motorları da yazıda yapılmış imla hatalarını tespit edecek ve buda makalemizin bulunduğu sayfa için Google sıralamasında olumsuz sonuç doğuracaktır. Googlenin sayfada yapılan yazım hatalarını algılayabilecek kadar akıllı robotlara sahip olduğunu unutmayınız.

Başlıkta ve konuda heading tagları kullanmak

Heading etiketlerinibilmeyeniniz yoktur sanırım (h1, h2, h3, h4, h5, h6,h7,). Bunlardan bizim için en önemli olanları h1, h2 ve h3 taglarıdır. Bu tagların sayfadaya yazılma sırası ise küçükten büyüğe doğru olmalıdır. Makalemizin başlığı kesinlikle h1 tagı ile başlamalıdır.

Örneğin;

Konu Başlığı : <h1>Tayyip Erdoğan Kimdir</h1>
Eğer sayfamızda alt açıklayıcı başlıklar bulunuyor ise bunları da h2 ve h3 tagı ile devam ettirebilirsiniz.
Alt Konu Başlığı:
<h2>Siyasi hayatı</h2>
Her sayfanızda bir adet h1 tagı olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü h1 tagı arama motorlarının gözünde konunun ana başlığı olarak görülmekte ve en öncelikli önem sırasında ilk sırada yer almaktadır.

Anlatıcı, akıcı ve özetleyeci olmak

Yazdığımız makalenin konu ile ile ilgili en önemli noktaları seçilmeli ve kullanıcının başka bir sayfada araştırma yapmasına izin vermeyecek şekilde, nokta vuruşu diye tabir ettiğimiz, bilgiler verilmelidir.Yazılan makale kullanıcıyı sıkamayacak, sade ve anlaşılır bir biçimde yazılmalıdır.
Yazmış olduğumuz makaleyi önce kendimiz okuyup değerlendirmeliyiz. Yazdığımız makaleyi okumaktan önce kendimiz zevk almalıyız. Bu gün kullanıcıların bir çoğu, uzun uzadıya yazılmış yazıları okumaktan kaçınmaktadırlar. Bu nedenle bizlerde makale yazarken orta düzeyde olmasına dikkat etmeliyiz. Ne fazla kısa ne fazla uzun, orta şekerde yazılmış bir makale her zaman sitemize + puan getirecektir.

Anahtar kelime kullanımı

Makalemizi yazarken dikkat etmemiz gereken konulardan biriside, makale içersinde kullanılması gereken anahtar kelime oranıdır. Makalenizde anahtar kelime kullanırken kesinlikle aşırıya kaçmayın. Çünkü aşırı anahtar kelime kullanımı makalenin bulunduğu sayfayı Google spam şüphesiyle filtreye sokabilir. Bu nedenle oluşturduğumuz makalede anahtar kelime oranımız %6 ile %7 Civarında olmalıdır.
Bunun kesin bir değer olmadığını da belirtmeliyiz. Çünkü arama motorları bu konuda değişkenlik gösterdiğinden tam bir bilgi vermemiz mümkün değil. Ancak sizlerin makalelerinizde ne fazla nede çok az anahtar kelime kullanmamanızı öneriyoruz. 4 veya 5 satırlık bir paragrafta 1 veya 2 kez anahtar kelime kullanılmasının yaptığımız gözlemlerde olumlu sonuç verdiğini de belirtmemiz gerek.

Görsel öğeler ve estetik bir görünüm

Yazdığımız makalede önemli unsurlardan biriside görsel öğelerdir. Makalenizle ilgili varsa fotoğraf veya videoyu makaleye eklemeniz size çok çok fayda sağlayacaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus fotoğrafın ve video başlığının özgün olmasıdır.
Eğer elinizde fotoğraf yoksa Google görsel aramadan makalenize uygun bir fotoğraf bulup, boyutlarını değiştirerek özgün yapıp sitenize ekleyebilirsiniz.Bu yöntem tarafımca test edilip olumlu sonuçlar alınmıştır. Makalede fotoğraf ve video bulunması sayfanıza + puan getirecektir ve kullanıcıyı her açıdan istediğine ulaştırmış olacaksınız. Fotoğraflarınızın alt title etiketini başlığınıza yakın yapın ve sayfada kullandığınız fotoğrafları kesinlikle ölçeklendirin.
Diğer bir konu ise makalenin bold, em gibi taglar ile süslenmesi ve paragraflar arasında satır boşluğu bırakılarak kullanıcıya sayfanın güzel gösterilmesidir. Makale içerisinde bazı kelimelerin kalın yazılması ve makalenin paragraflara ayrılarak satır boşlukları bırakılması ziyaretçinin gözüne daha hoş gözükecektir. Paragraflar arasında boşluk bırakılmamış bir yazıyı sizde okumak istemezsiniz sanırım.

Son olarak dış bağlantı

Yazdığınız makaleyi tüm bu koşullarda titizlikle oluşturdunuz ve yayınladınız. Birde baktınız ki makaleniz Googlede bir türlü istediğiniz yere gelmiyor. Yukarda anlattığımız konumuz site içi seo‘yu oluşturmaktadır. Bu nedenle dış seo yapmadan makalenizin istediğiniz yere gelmesi zaman alabilir. Çünkü Google’nin güveni kazanmalısınız.
Siz makalenizi ne zaman yazdınız. Diyelim 2012 de. Peki Googleye girip makalenizin başlığıyla ilgili bir arama yapın bakalım. En üstte bulunan sitenin makalesi çok daha eski tarihlidir. Bu neden bu siteler Googlenin gözünde sizden daha yaşlı olduğu için güvenilir gözükmektedir.(Bu durum makale ile ilgili rekabete göre değişebilmektedir.) Bu siteler yılların vermiş olduğu ziyaretçi potansiyeli ve Google’nin onlara güvenmesi nedeni ile ilk sıralara kurulmuşlardır. Her özgün yazı yazan hemen Google’de ilk sıraya kurulsaydı seo’nun bir anlamı kalmazdı herhalde.

Peki sizin yazılarının ilk sıralara nasıl tırmanacak?

Bu sorununda cevabı oldukça basit. Önce iç seo sonra dış seo. Dış seo, makalenizle ilgili dış bağlantılar almaktır. Bununla ilgili olarak sosyal ağları ve imleme sitelerini kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir konu imleme yaparken dikkatli olmanızdır. Bu husus sitenizin Googledeki kalitesine ve yaşına göre değişebilmektedir. Yeni açılmış olan bir sitenize kesinlikle imleme yapmayınız. Bunun için 3 veya 4 ay geçmesi sizin için olumlu olacaktır.
Sitenizle ilgili sosyal ağlarda fan sayfaları açın, (Facebook, Twitter, Digg, Delicious, Myspace, Diigo, FriendFeed) vb. buralarda sitenize eklediğiniz yazılarınızı paylaşın.Bunun haricinde kaliteli bir kaç imleme sitesinde yazılarınızı imleyin. Kesinlikle hırsınıza yenik düşüp aşırıya kaçmayın. Şunu’da unutmadan belirteyim. Google makalenizi kendiliğinden indexlemeden sosyal imleme yapmayınız.


Kaynak:
Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

7 Aralık 2010 / Misafir Cevaplanmış
11 Aralık 2013 / psikop Cevaplanmış
9 Kasım 2011 / caraj Soru-Cevap
21 Temmuz 2013 / goodd Soru-Cevap
22 Eylül 2016 / Misafir Cevaplanmış