Arama

Lupas Rename - Pratik Dosya İsimlendirici

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 30 Haziran 2013 Gösterim: 1.459 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
26 Haziran 2012       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Pratik dosya isimlendirici: Lupas Rename

Sponsorlu Bağlantılar
Lupas Rename 2000 v5.0
capturalupasrename2000
Uploaded with ImageShack.us

Bazen elinizde bulunan yüzlerce dosyayı, belirli bir biçimde isimlendirmek gerekebilir. Her biriyle ayrı ayrı uğraşıp tek tek isim vermek işkenceden farksız bir hale dönüşebilir. Bu durumlarda kullanılması için hazırlanmış birçok yardımcı yazılım bulunuyor. Lupas Rename bunlardan sadece bir tanesi. Program o kadar geniş isimlendirme seçenekleri sunuyor ki, yüzlerce dosyayı sadece birkaç işlemle dilediğiniz gibi isimlendirebiliyorsunuz. Öncelikle yeniden isimlendirmek istediğiniz dosyaları tek bir klasör altına topluyorsunuz. Daha sonra programı çalıştırıp bu klasörü açıyorsunuz ve son olarak alt kısımdaki tanımlama bölümünden ayarlamalarınızı yapıyorsunuz.
Dilerseniz tüm dosyaları baştan otomatik olarak isimlendirebilir, dilerseniz de isimler üzerinde değişiklikler yapılmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin dosya isimlerindeki karakterleri sağ veya soldan dilediğiniz sayıda kesebilir, dosya ismi içinde geçen belirli bir metnin değiştirilmesini sağlayabilir veya otomatik olarak numara atanmasını isteyebilirsiniz. İsimlendirme seçenekleri bunlarla sınırlı değil elbette, programı kullandıktan sonra farklı seçenekleri ve ne gibi etki yarattıklarını rahatlıkla çözebilirsiniz. Tanımlamalardan sonra klasör içindeki tüm dosyaları seçili duruma getirip, sağ alt kısımdaki Rename düğmesine basın. Lupas Rename’in belirlediğiniz ölçütlere bağlı kalarak dosyalarınızı yeniden isimlendirmesi için tüm yapmanız gereken bu.

Sitesinden ücretsiz indirmek tıklayın:
Download Lupas Rename
Daha Fazla Bilgi

Alıntı
bekirr adlı kullanıcıdan alıntı

dosya değiştirme derken (isim) demek istedim kusura bakmayın...orayı belki es geçmiş oldum..tekrardan soruyu düzgün,açık ve net bir şekilde soruyorum;

Bu program sadece resim dosyalarının isimlerini mi yoksa diğer dosya türlerinin isimlerini de değiştirebiliyormu mesele tatil resimleri ile tatil ile ilgili word,metin belgesi gibi dosyaları aynı klasör altında isim değişikliği yapabiliyor mu, inceleme imkanınız oludu mu?

Programı indirip incelemedim. Ancak açıklamadan, ki soruya cevap verirken özellikle vurgu yapıp alıntı da verdim. "Tüm dosyaları baştan otomatik olarak isimlendirebilir" ibaresi çok net bir ifade. Bunun dışında verilen resimde dosya uzantıları sadece resim dosyaları için kullanılan bir yazılım olmadığını belirtiyor. Diğer taraftan ufak bir yazılım. İndirip kendiniz deneyebilirsiniz.
Alıntı
bekirr adlı kullanıcıdan alıntı

sadece resim dosyalarını mı yoksa tüm dosya çeşitlerini mi
değiştirebiliyor, inceleme imkanınız oldu mu?

Dosyaları değiştirmiyor, isimlendiriyor. Konuda açıklaması net bir şekilde verilmiş:
Alıntı

Dilerseniz tüm dosyaları baştan otomatik olarak isimlendirebilir, dilerseniz de isimler üzerinde değişiklikler yapılmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin dosya isimlerindeki karakterleri sağ veya soldan dilediğiniz sayıda kesebilir, dosya ismi içinde geçen belirli bir metnin değiştirilmesini sağlayabilir veya otomatik olarak numara atanmasını isteyebilirsiniz. İsimlendirme seçenekleri bunlarla sınırlı değil elbette, programı kullandıktan sonra farklı seçenekleri ve ne gibi etki yarattıklarını rahatlıkla çözebilirsiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Mira; 30 Haziran 2013 14:52 Sebep: İçerik düzenlendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!