Arama

Windows 7 ve Windows 8 Arasındaki Farklar

Güncelleme: 1 Temmuz 2013 Gösterim: 18.580 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Temmuz 2013       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Windows 7 ve Windows 8 arasındaki farklar nelerdir?
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar

Sistemin Açılış Hızı
Her şeyden önce sistemin açılış hızı kullanıcıların en dikkat ettikleri ayrıntı olmuştur.Yeni sistem Windows 7'ye göre çok daha hızlı açılıyor.Bütün testlerde bunu görebiliyoruz.Bunun sebebi sistemin kapanış esnasında normal olarak kapanması ama bu sırada Ram ve sabit diske açılış için hızlandırma verileri giriliyor ve sisteminiz çok daha hızlı açılıyor.

İki sistemin Güvenlik seçenekleri
Windows 7'de sadece parola ile sistem koruma özelliği bulunuyor.Windows 8'de ise çok daha gelişmiş güvenlik seçenekleri var.Her şeyden önce sisteminizi E-posta hesabı ile ilişkilendiriyorsunuz.Dilerseniz ilişkide olmayan hesaplarda açabilirsiniz.Pin ile hızlı parola, resimli parola oluşturma gibi hem kolay hemde daha güvenli parola seçenekleriniz var.

Yeni başlangıç ekranı
Şüphesiz hala tartışılan başlat menüsü yerine gelen Windows 8'de ki başlangıç ekranı eski sistemde bulunmuyor.Ama meseleye Windows 8'de başlat menüsü yok diye olumsuz bakan çevrelerde var haklı olarak.O yüzden bu karar tamamen size kalmış.Yeni başlangıç ekranı üzerinden E-posta okuyabiliyorsunuz, RSS beslemelerini bağlıyorsunuz, Gazete okuyor, radyo dinliyor ve mağazada bulunan on binlerce ücretsiz uygulamayı indirip rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz.Şunu da unutmayın iki 3. parti programlar ile hem başlat menüsünü hemde başlangıç ekranını kullanmak mümkün.Ya da önceki ismi ile Metroyu tamamen kaldırmakta mümkündür.

Uygulamaların kaynak tüketmemesi
Windows 8'de gelen sadece başlangıç ekranı üzerindeki uygulamaları kapsayan harika bir özelliktir.Daha önceki işletim sistemlerinde sınırsız sayıda program açabiliyorduk.Sistem hiç bir zaman bu kadar yeter demez ve onları kapatmayı düşünmezdi.Ama başlangıç ekranı uygulamaları belli bir süre sonra kullanılmadığında otomatik olarak kapatılıyor.Tabi ayarlar kaydediliyor ve tekrar açtığınız da kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

Hangi sistem daha hızlı
Windows Xp'yi tahtından eden Windows 7 şüphesiz çok hızlı ve stabil bir işletim sistemi.Ama tüm testler bize Windows 8'in masaüstü çalışmalarında ve oyunlarda çok daha hızlı olduğunu gösteriyor.

Uyumsuzluk sorunları
Ne yazık ki bugün bile Windows 7 üzerinde çalışmayan, uyumsuzluk yaratan programlar var.Bu yüzenden yeni sistemde yani Windows 8'de uyumsuzluk sorunları ile daha sık karşılaşırsınız.Sürücüler ve programlar için durum şimdilik böyle.

Çok daha hızlı ve kolay kurulum
Windows 8 diğer sistemlere göre çok daha hızlı ve kolay bir kuruluma sahiptir.Orta düzey bir kullanıcı rahatlıkla sistem kurabilir.

Oyun performansı
Yukarıda da belirttiğimiz gibi oyunlar için yapılan testlerde Windows 8 yine açık ara önde.

Senkronizasyon
Eğer Windows 8'e E-posta hesabınız ile giriş yaparsanız başka bir yerde uygulamalarınızı tekrar indirip kurmanız gerekmeyecektir.Sistemler arası mükemmel bir senkronizasyon bulunuyor.

Genel olarak
Her koşulda Windows 8, Windows 7'den daha iyi bir işletim sistemidir.Tercih sebebi olmamasının tek sebebi başlat menüsünü radikal bir biçimde kaldırılmış olması ve uyumsuzluk sorunlarıdır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

24 Nisan 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
14 Ekim 2014 / Teamoore Soru-Cevap
25 Aralık 2008 / Misafir Soru-Cevap
28 Mart 2011 / Misafir Soru-Cevap