Arama

Imageshack Toolbar

Güncelleme: 8 Haziran 2007 Gösterim: 4.911 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Temmuz 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar özellikle paylaşımcıların kaçırmaması grereken bir program. Bildiğiniz gibi forumumuzun bi çok bölmünde resim paylaşımı yapılıyor, bu paylaşımları yapan arkadaşlar resimleri internete yüklerken çok zaman kaybediyor. Ancak imageshack bunu kolay yoldan halletmenize yardımcı oluyor. Toolbarın yanında imageshack e üye olarak internette resimlerinizi düzenliyebiliyorsunuzda.

Sponsorlu Bağlantılar
Öncelikle ImageShack® - Tstart sitesine girip aşağıdaki gibi toolbarı yüklüyoruz.

1sv4

Resimdeki gibi Imageshack kurallarını kabul ediyoruz. (isteyen kurlları okuyabilir) Daha sonra hemen altındaki "Install Now" Butonu Aktif hale geliyo ve tıklıyoruz.

2hu1

Bu resimde toolbarın yüklenmekte olduğunu gösteriyo ayrıca eğer Active X Denetim programınız yoksa onuda yüklemenizi istiyor. İkisinide yükledikten sonra karşınıza aşşağıdaki gibi bi pencere açılıcak.

3kg4

Gördüğünüz gibi toolbarınız yüklenmiş ve kullanımıza hazır. Ancak bununla bitmiyor bu toolbarın özelliklerini inceleyelim.

4ex8

Gördüğünüz Gibi 5 Tane Butonu var En önemlisi ilk bölüm burdan resimlerinizin formatlarınızı nasıl ve ne için yükliceğinizi ayarlicaksınız hepsini tek tek anlatalım.

Image Options :
  • Full size : Resimleri yüklediğiniz zaman resimleri direk büyük haliyle yüklemiş olursunuz.
  • Thumbnail : Resimleri yüklediğiniz zaman resimleri küçültülmüş halleriyle görürsünüz üstüne tıklayınca büyük hali ayrı bir pencerede açılır ( Paylaşımlarınız için tavsiye edilir, çünkü sayfa yüklenirken daha hızlı yüklenir üyeler istediği resmi büyüterek görebilir. )
Link Style : Açıkcası bunların bişey değiştirmediğini söyliyebilirim hepsini ayrı ayrı denedim ancak yüklenirken değişen bir şey olmadı.
  • HTML
  • Hotlink for forums (1)
  • Hotlink for forums (2)
Permissions : İzinler yani yüklediğiniz resimleri sadece siz görmek istiyosanız veya herkesin görmesini istiyosanız bu ayarı yapıcaksınız.
  • Public : Herkesin görmesini istiyorsanız bu seçeneği işaretleyin.
  • Private : Sadece siz görmek istiyorsanız bu seçeneği işaretleyin.
Resize : Yeniden boyutlandırma. Resimlerinizi yüklerken boyutlarını istediğiniz bir orana küçültebilirsiniz.

Size on thumb. : Burası benim hep kullandığım bi özellik thumb yani resimlerin küçültülmüş hallerinin altında resimin ölçüleri ve boyutu yazıyor. "Yes" veya "No" seçeneklerinden birini seçiyorus yes e basarak onaylayabilirsiniz.

10xl1

Şimdi sıra imageshack e üye olmakta. Neden üye oluyoruz ki diye bi sorunuz olursa hemen cevaplıyım. Üye olalım çünkü resimlerinizi daha kolay kontrol edebiliyorsunuz ve resimleri foruma aktarmak tahmin edebiliceğinizden daha kolay oluyor. Şimdi yukardaki resimde gördüğünüz gibi My İmages Butonuna Tıklıyoruz. Karşınıza aşşağıdaki gibi bir sayfa açılıcak.

11lr3

Üye olmadığınız için resim dosyasınızı açamiyacağınızı söylüyor. Bunun için üye olmanız gerek. sayfanın alyında kutu içine alınmış yere kullandığınız bir maili yazıyosunuz mailin doğru olması gerekiyor çünkü kullanıcı girişini yanlızca mailden yapılabilir. Ayrıca üyelik için başka herhangi birşeye ihtiyacınız yok. Daha sonra "Register" butonuna basıyoruz.

12mp9

Mailinizi girdikten ve butona bastıktan sonra böyle bir yazı çıkyıor. Mailinizi doğrulamak ve kullanıcı girişi yapmak için mailinizi açıyorsunuz. Gönderilen mail Junk Mail Kutusunada Gelmiş olabilir onuda kontrol ediniz.
13fn4

Resimde gördüğünüz gibi gelen maildeki linke tıklıyorsunuz.

14eb9

Ve artık sizinde bir resim klasörünüz var internette ( Aşşağıdaki resimleri ben daha önceden yüklemiş olduğum için orda) Burda numaralandırılmış yerleri anlatiyım.

1 - Upload Images : Bu link sizi direk imageshack in anasayfasına yönlendirir.
2 - Deleted Images : Bu link klasörden sildiğiniz resimleri gösterir ( sildiğniz resimleri geri getirme şansınız var. )
3 - Thumb View - List View : Eğer Thumb View ı seçerseniz resimlerinizin küçük halleriyle görürsünüz. Eğer List View ı seçerseniz resimleri liste halinde görürsünüz sadece isimleriyle.
- My Silede Show : hazırladığınız silede'ları görebilirsiniz.
5 - My Preferences : Burda kendinize bir site yaratabilirsiniz bütün fotoğraflarınızı tek bi siteden herkese görebilir. ilk tıkladığınızda kendinize bi kullanıcı adı seçmeniz isteniyo seçtiğiniz kullanıcı adı ImageShack® - Hosting dan sonra gelerek sizin site linkinizi oluşturuyor.

Örnek : Benim sitem bu oldu ImageShack® - Public page for mem


6 - Burdan Resimlerinizi herkesin görmesini isteyip istemediğinizi ayarlıyabilirsiniz tekrar. Işleminizi onaylamak için "Mark" butonuna basamlısınız.

15uf7

Herşeyi anlattığımıza göre artık resim yükliyebiliriz. Yukarıdaki resimdeki gibi "Uploud" butonuna basıyoruz. Karşımıza ufak bir pencere açılıyor burdan yüklemek isteğinmiz resimlerin klasörünü bulup istedğiniz kadar resmi seçiyorsunuz. Resimlerin boyutu 1,5 mb dan küçük olması gerek o kadar. Resimleri seçtikten sonra "Aç" butonuna basın.

16jh5

Karşınıza böle bi pencere çıkıcak ve resimlerinizi yüklemeye başlicak.

17ot3

Yükleme bittikten sonra yine sizin resim klasörünüz tekrar açılıcak yüklediğiniz resimleri gösterdiğim kutunun içinden seçin. yanında 5 tane seçenecek var (3 sağda, 2 altta )
  • Forums : Forumlarda kullanabileceğiniz linkler oluşturur.
  • Websites : Website yaparken HTML kodlarıyla gösterir.
  • Email : emaillerde kullanabiliceğiniz direk linkleri gösterir.
  • Place selected images into a PhotoBlog : Fotoğraf albumu şeklinde hazırlar.
  • Place selected images into a Slideshow : Silede showlar hazırlarsınız.
Biz forumumuz için "Forums" seçneğini işaretliyoruz

18tf3

Burası önemli arkadaşlar resimleri seçtikten sonra "Proceed" butonuna basıyoruz ve karşımıza bir pencere açılıyor yukardaki gibi bu pencere iki bölüm var farklı forumlar için yapılmış iki ayrı kod stili bizim forumumuza uygun olanı birincisi birinci bölmün üstüne tıkladığmızda otomatik olarak hepsi seçiliyor. Yazıyı kopyalıyorsunuz (ister sağ tıklayıp "Kopyala" ya basın, ister CTRL + C kombinasyonunu kullanının)

Son düzenleyen Blue Blood; 8 Haziran 2007 16:00 Sebep: linkler yenilendi.

Benzer Konular

25 Haziran 2010 / Misafir Soru-Cevap
4 Mart 2010 / The Unique Bilgisayar
1 Haziran 2006 / ozti Bilgisayar