Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 282

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 933.082 Cevap: 2.932
taz_maniac - avatarı
taz_maniac
Ziyaretçi
8 Ağustos 2008       Mesaj #2811
taz_maniac - avatarı
Ziyaretçi
bu bad sector olayı garantiye girer mi? elektirik kesilmesinden bedsector oluşabilir mi?hiç mi diski görme şansı yok?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ağustos 2008       Mesaj #2812
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
taz_maniac adlı kullanıcıdan alıntı

bu bad sector olayı garantiye girer mi? elektirik kesilmesinden bedsector oluşabilir mi?hiç mi diski görme şansı yok?

garanti kapsamına girmesi lazım görme şansına gelirsek hasar boyutuna bağlı bi durum

Sponsorlu Bağlantılar
Durumun düzelmesi şu şekilde olur hdd lere bir scandisk yaparsın programlar sayesinde ve bad sector oluşan kısımlar işaretlenerek atlanır yani iptal edilir kullanılmaması için(bu arada sector hdd lerin en ufak bilgi saklaması için kullanılan yerlerdir) Ama sendeki eğerki bad sector durumuysa ve de hiç görmüyorsa windows u açacak kadar dahi epey bi hasar görmüş dediğim gibi sen önce bilgileri kurtarmaya bak hdd zaten o kadar pahalı bişey değil
taz_maniac - avatarı
taz_maniac
Ziyaretçi
8 Ağustos 2008       Mesaj #2813
taz_maniac - avatarı
Ziyaretçi
peki bad sector varsa ve ben salla garantiyi diyim bantı söküp kasayı açsam hdd yi başka bir pc de ikinci hdd olarak göstersem biçimlendirebilir miyim yeniden en azında win kuracağım C veya E sürücüsünü. benim bilgilerim D de bulunuyor. yoksa bad sector bura da da mı beni engeller . yapmak istediğim en son şey servise göndermek yani bunu egrçekten yapmak istemiyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ağustos 2008       Mesaj #2814
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öncelikle kaç hdd kullanıyorsun ve kaç parçaya bölünmüş yani başka pc ye takacan hdd yi bilmen lazım senin işe yarayacak bilgilerinin olduğu hdd yi

ayrıca başka bilgisayara takman için anakart bilgilerinin uyuşması lazım en azından portları SATA veya IDE olarak yani senin hdd portun IDE ise anakartın IDE bağlantı kablosuna yerleştireceksin ya da o anakartta IDE kablosu yoksa başka bir pc bulacaksın çünkü IDE biraz eskidi artık SATA hdd ler var sende yeni aldım diyorsun büyük ihtimal SATA dır senin hdd

ama bana kalırsa o kadar uğraşma al bi usb veya harici hdd aktar hallet bu kadar basit
taz_maniac - avatarı
taz_maniac
Ziyaretçi
8 Ağustos 2008       Mesaj #2815
taz_maniac - avatarı
Ziyaretçi
sata 2 . 3 parçaya bölünmüş HDD. ayrıca usb olayını anlamadım 4gb lik bir usb disk yaktım elimde 1gb lık var. usb den mi boot et diyorsun? açılmayan win i veya kurulamayan diyeyim nasıl aktarcam? hadi aktardım ben bu bad sectorla yaşamak zorunda mıyım ? ayrıca floppy disk sürücü yok Msn Confused
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ağustos 2008       Mesaj #2816
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
taz_maniac adlı kullanıcıdan alıntı

sata 2 . 3 parçaya bölünmüş HDD. ayrıca usb olayını anlamadım 4gb lik bir usb disk yaktım elimde 1gb lık var. usb den mi boot et diyorsun? açılmayan win i veya kurulamayan diyeyim nasıl aktarcam? hadi aktardım ben bu bad sectorla yaşamak zorunda mıyım ? ayrıca floppy disk sürücü yok Msn Confused

kardeşim sana nasıl kurtarılacağına dair bi link verdimya niye okumadan yazıyorsun bi oku orayı anlamassan yardımcı oluruz

Windows Çökünce C Klasöründeki Dosyaları Kurtarma
taz_maniac - avatarı
taz_maniac
Ziyaretçi
8 Ağustos 2008       Mesaj #2817
taz_maniac - avatarı
Ziyaretçi
Okudum.

ubuntu programını paylaşmamışssınız sadece ismi var. screen shot yok anlatım dar.c dekileri copyleyip format atıp kurtarabilirsiniz demişssiniz ben format atamıyorum bad sector olduğunu söylediniz.. sistemim açılmıyor ve ubuntu badsectoru aşıp sürücülerini görür diyor iseniz ben o sayfayı tekrar okuyayım.

aslında şu bad sectorlu bölgeyi işaretletip atlatmak benim sorunumun cözümü gibi şayet zamanınız varsa vhangi programla yapabilirm veya şu durumda yapabilirmiyim yani işletim sistemi kurlu değilken.bunlara değinebilirseniz oldukça faydalı olacak.teşekkürler.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ağustos 2008       Mesaj #2818
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ubuntu program değil ordada yazdım zaten bir işletim sistemi ve kendi sitesinden başvuru yaparak size ücretsiz cd sini yollarlar veya download ederek cd ye yazdırabilirsiniz
cettindir - avatarı
cettindir
Ziyaretçi
9 Ağustos 2008       Mesaj #2819
cettindir - avatarı
Ziyaretçi
2 gb kingston flaş bellek pc görmüyo xp pro ve pack 3 neden görmüyor olabilir.başka pc de görüyor benkinde bilinmeyen aygıt diyor
BuRaK74 - avatarı
BuRaK74
Ziyaretçi
9 Ağustos 2008       Mesaj #2820
BuRaK74 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
cettindir adlı kullanıcıdan alıntı

2 gb kingston flaş bellek pc görmüyo xp pro ve pack 3 neden görmüyor olabilir.başka pc de görüyor benkinde bilinmeyen aygıt diyor

USB portlarında problem olabilir..!