Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 290

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 933.124 Cevap: 2.932
BuRaK74 - avatarı
BuRaK74
Ziyaretçi
27 Ağustos 2008       Mesaj #2891
BuRaK74 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
joeyjordison adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaslar,ben ramlari 2gb a cıkardım.usb den veya cd den bişey kopyaladıgım zaman yavaslıyo cok uzun surede kopyalama yapıyo,gendelde de mavi ekran verıyo.usb driverı tamam,bios ubdati tamam.sorun ne olabılır sızce.ramtest de yaptım ramlerde saglam.yardımcı olursanız sevınırım

RAM lerinde bi uyumsuzluk olabilir mavi ekran veriyosa cıkar tekrar tak ramlerini.
Sponsorlu Bağlantılar
tahsincan58 - avatarı
tahsincan58
Ziyaretçi
27 Ağustos 2008       Mesaj #2892
tahsincan58 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar pc me bı vırus bulastı bu vırus Görev Yöneticisi ve Kayıt defteri Devre dışı bıraktı Msn Confused bırcok dokuman program v.s ıle tarattım ama bı ıse yaramıor bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
Sponsorlu Bağlantılar
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #2893
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
tahsincan58 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaslar pc me bı vırus bulastı bu vırus Görev Yöneticisi ve Kayıt defteri Devre dışı bıraktı Msn Confused bırcok dokuman program v.s ıle tarattım ama bı ıse yaramıor bu konuda yardımcı olursanız sevınırım

Bu gibi sorunlar için aşağıdaki linkte yer alan küçük programı kullanabilirsiniz. Kullanımı oldukça basittir. Zararlı içeriklerin en çok zarar verdiği bölümler olan Kayıt Defteri, Görev Yöneticisi ve Klasör seçeneklerinin bu küçük program içinden açabilirsiniz.

Kayıt Defteri, Görev Yöneticisi ve Klasör seçenekleri Bölümünü Açma
different35 - avatarı
different35
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #2894
different35 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar yenı pc topladım ılk pc ım fakat yuksek kalıtedekı oyunları oynuyamıyorum aslında pc kaldırıcak kapasıtede fakat oyundan atıyor olay sole ; straglehold ısımlı oyunu aldım kurdum bılgısayara ve oynamaya basladım 25 30 dk sonra res attı pc kendıne ve actıgımda wındows cıddı bır hatadan kurtarıldı dedı hata raporu verdı , 1 kac gun sonra oyuna yenıden gırmeyı denedım gırdım yıne aynı olay bu sefer res yok ama masaustune attı yurutme hatası verdı . 1 2 oyun daha kurdum onlardada aynı problem basıma geldı oynuyamıyorum bır turlu. daha sonra medşa player calarken masaustunde ortasında gorsel sovda varken masaustunde sag tıkla acılan menuyu actıgımda florasan lambası gıbı kesık kesık acılmaya basladı kasmaya basladı gorsel sov varken kapattımı gorsel aktıvıteyı sorun yok , daha once olmuyordu bole bır problem pc oyunda res attıktan sonra oldu .
1. oyun oynuyabılmem ıcın ne yapmamm lazım
2. aceba benım parcalarmı uymuyor bırbırıne
3. ekran kartı hasar aldımı aceba ?
parcalar : amd 64 * 2 +4400 , asus m2n mx se anaboard, asus eah 3850 256 bit 512 mb ekran kartı , 2 gb ram kıngston , asus classıc chassis vento a2 kasa . lutfen yardımlarınızı beklıorum
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #2895
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
different35 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar yenı pc topladım ılk pc ım fakat yuksek kalıtedekı oyunları oynuyamıyorum aslında pc kaldırıcak kapasıtede fakat oyundan atıyor olay sole ; straglehold ısımlı oyunu aldım kurdum bılgısayara ve oynamaya basladım 25 30 dk sonra res attı pc kendıne ve actıgımda wındows cıddı bır hatadan kurtarıldı dedı hata raporu verdı , 1 kac gun sonra oyuna yenıden gırmeyı denedım gırdım yıne aynı olay bu sefer res yok ama masaustune attı yurutme hatası verdı . 1 2 oyun daha kurdum onlardada aynı problem basıma geldı oynuyamıyorum bır turlu. daha sonra medşa player calarken masaustunde ortasında gorsel sovda varken masaustunde sag tıkla acılan menuyu actıgımda florasan lambası gıbı kesık kesık acılmaya basladı kasmaya basladı gorsel sov varken kapattımı gorsel aktıvıteyı sorun yok , daha once olmuyordu bole bır problem pc oyunda res attıktan sonra oldu .
1. oyun oynuyabılmem ıcın ne yapmamm lazım
2. aceba benım parcalarmı uymuyor bırbırıne
3. ekran kartı hasar aldımı aceba ?
parcalar : amd 64 * 2 +4400 , asus m2n mx se anaboard, asus eah 3850 256 bit 512 mb ekran kartı , 2 gb ram kıngston , asus classıc chassis vento a2 kasa . lutfen yardımlarınızı beklıorum

Parça uyumsuzluğundan dolayı böyle bir sorun göstermiş olabilir. Kasmasının sebebi, ekran kartıdır. Ancak buradan herhangi bir hasarın olup olmadığını söylemek oldukça zor.

Ekran kartı driver'ını kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın. Oturum açıldığında yeniden en son ATI driver'ını yükleyin.
burak_ - avatarı
burak_
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #2896
burak_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
torchbearer adlı kullanıcıdan alıntı

Kurulan bir programın sisteme zarar vermesinden olabilir. Sistem geri yüklemeden, sistemin kaydedilmiş bir tarihine almayı deneyin.

Kimi zaman programlar sistemle tam entegre olamayıp zarar verdikleri ve bu halde de değişikliklere yol açtıkları görülür.

Formattan hemen sonra böyle oldu diyorsanız tekrar format atıp (hızlı biçimlendir seçeneğini seçmeyin) bu defa belli (daha çok kullandığınız) programları kurup deneme yapın.

Fakat bilgisayar sadece bu sorundan ibaretse format atmanızı pek önermem. Bir zaman sonra bilgisayar yavaşladığı zaman biçimlendirme yaparsınız.

arkadaşlar merhaba ben geçen yukarda alıntı yaptığım soruyu sormuştum ve cevabınıda aldım.. bugün birşey dikkatimi çekti pc yine ilk açıldığında dondu ve ben yine aynı yöntemle oturumu kapatıyordumki prog. sonlandırma penceresi çıktı şimdi sonlandır seçeneği vardı bu arada üstte dikkatimi çekti sonlandırılan prog. msn discoverydi ona şimdi sonlardır dedim hemen ardından explorer sonlandır çıktı ve onuda sonlandır dedikten sonra oturum kapatıldı.. ve sonra sorunsuz açıldı acaba böyle olması sorunun bu prog.lardanmı kaynaklandığını gösteriyor?..
hasi007 - avatarı
hasi007
Ziyaretçi
29 Ağustos 2008       Mesaj #2897
hasi007 - avatarı
Ziyaretçi
Klasörün Arka Planına Nasıl Resim Koyulur?

Merhaba arkadaşlar.
bir mp3 cd si aldım cd'yi açtım ki dosyaların bulunduğu zeminde güzel bir resim var yani arka plan bembeyaz değil. hani mp3 dosyalarının sağ alt köşesinde dev nota resmi varya onun gibi farklı bir klasörün arka planına bir kurt,kartal vb. bir resim koymak istiyorum bunu nasıl yaparım?Daha önce denenmiş ve başarı ile sonuçlanmış yöntemler varmı?Ve bu arka planına resim koyduğum dosyayı başkaları ile yaplaştığım zamanda onlar o arka plandaki resmi görebilsinler.

Bu konuda bilgisi olan ve benimle paylaşan arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.
Son düzenleyen hasi007; 29 Ağustos 2008 18:17 Sebep: yeni bilgi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ağustos 2008       Mesaj #2898
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hasi007 adlı kullanıcıdan alıntı

Klasörün Arka Planına Nasıl Resim Koyulur?

Merhaba arkadaşlar.
bir mp3 cd si aldım cd'yi açtım ki dosyaların bulunduğu zeminde güzel bir resim var yani arka plan bembeyaz değil. hani mp3 dosyalarının sağ alt köşesinde dev nota resmi varya onun gibi farklı bir klasörün arka planına bir kurt,kartal vb. bir resim koymak istiyorum bunu nasıl yaparım?Daha önce denenmiş ve başarı ile sonuçlanmış yöntemler varmı?Ve bu arka planına resim koyduğum dosyayı başkaları ile yaplaştığım zamanda onlar o arka plandaki resmi görebilsinler.

Bu konuda bilgisi olan ve benimle paylaşan arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

şimdi ilk önce masaüstüne yeni bir metin belgesi açalım ve içine şunları yazalım...

[{BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}]
iconarea_image="C:\MsXLaBs .jpg"
iconarea_text=0x00000000

bu aşamayı 1. resime bakarak daha iyi kavrayacaksınız...

dpaauv

Ardından Metin Belgesinde Dosya bölümünden - Farklı Kaydet sekmesine tıkladıktan sonra dosya adını desktop.ini olarak değiştiriyoruz ve Kayıt türünü tüm dosyalar olarak değiştiriyoruz ardından Kaydet diyoruz. (Dosyanın Adını Desktop.ini Yapıcaksınız)
Bu dosyayı kullanabilmek için arkaplanını değiştireceğimiz klasörün içine atıyoruz...

Bu işlemide tamamladıktan hemen bir örnek yapıyoruz...

Hard Diskimizin C:/ sürücüsünün içine Msxlabs adında bir klasör oluşturuyoruz...
Desktop.ini Dosyasını Msxlabs klasörünün içine atıyoruz...

Başlat ---> Çalıştır

Şunu Yazıyoruz...
Attrib +s"C:/Msxlabs" yazıyoruz çalıştır diyoruz...

eg91rl

Bu işlemi yaptıktan sonra...
C:/Msxlabs klasörünü yeniden açın...
cat_bambam - avatarı
cat_bambam
Ziyaretçi
31 Ağustos 2008       Mesaj #2899
cat_bambam - avatarı
Ziyaretçi
s.a arkadaşlar kolay gelsin ya ben bilgisayarıma akınsoft diye bi güvenlik programı yükledim hani internet kafelerde olurya oynayanlar dosyaları felan silmesindiye şimdi kaldıramıyorum her yolu denedim ama olmuyo program ekle kaldırdan felan denedim ama olmuyo şimdi bilgisayarıma ne oyun yükleyebiliyorum ne birşey yüklüyorum yüklediğim oyun pc açıp kapattıktan sonra kayboluyo yani şimdi bilgisayarıma bişey kaydedemiyorum formatda atmak istemiyorum bilgisayarımda resimler felan var önemli ne yapmam lazım ayrdımcı olurmusunuz lütfen hadi size kolay gelsin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ağustos 2008       Mesaj #2900
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
cat_bambam adlı kullanıcıdan alıntı

s.a arkadaşlar kolay gelsin ya ben bilgisayarıma akınsoft diye bi güvenlik programı yükledim hani internet kafelerde olurya oynayanlar dosyaları felan silmesindiye şimdi kaldıramıyorum her yolu denedim ama olmuyo program ekle kaldırdan felan denedim ama olmuyo şimdi bilgisayarıma ne oyun yükleyebiliyorum ne birşey yüklüyorum yüklediğim oyun pc açıp kapattıktan sonra kayboluyo yani şimdi bilgisayarıma bişey kaydedemiyorum formatda atmak istemiyorum bilgisayarımda resimler felan var önemli ne yapmam lazım ayrdımcı olurmusunuz lütfen hadi size kolay gelsin

Başlat Çalıştır
Msconfig yaz
Başlatma sekmesine gel...
Proğramla ilişkisi olan herşeyi deaktif yap...