Alıntı
LadyCroft adlı kullanıcıdan alıntı Benim bir sorum olacak..
Bilgisayarımda şu anda çözemediğim bir sorun var. Format atalı çok olmadığı için aynı şeyleri yeniden yapmak istemiyorum. Bu yüzden de "onarma" seçeneğini kullanmak istedim. Yalnız ne zaman yapmaya kalkışsam benden yönetici parolasını girmemi istiyor. (Daha önce de format atmadan yapmak istemiştim her seferinde..) Şifreyi zamanında kendim koymuş olabilirim hatırlamıyorum Kaldırmanın bir yolu var mı yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba Lady croft ,
Bilgisayarını güvenlik kipinde ac.(yeniden başlat tan sonra F8 bas) Denetim masasından kullanıcı hesaplarına gideceksin.Orda Yöneteci hesabını acmaya çalış eger şifre ister ise verdiğin şifreyi hatırlamalısın.(Deneyerek bulmaya çalış) Hatırlamıyorsan işin zor. Ozaman bir şifre cözüçü yazılım lazım bunların şifreyi kırmaları senin verdiğin şifrenin uzunlugu ile orantılı olarak cok uzun zaman alır. Yanlız benim hatırladıgım bu tür şifrelerin kaydedildigi bir dosya var eger o osyada yazılı ise gene bulabilirsin ama ben dosyanın nerde oldugunu hatırlamıyorum. eger bulursam buraya yazarım. Kolay gelsin. Sevgiyle kalın. Alıntı
LadyCroft adlı kullanıcıdan alıntı Dediğiniz yönetici hesabı zaten şu anda varolan, açık olan hesap değil mi?.. Çünkü kullanıcı hesabı parolası ile "onar" seçeneği parolası aynı değil. Son attığım formattan sonra yönetici hesabıma şifre koymadım zaten. Ayrıca "onar" seçeneğinde sorulan şifre format attıktan sonra da her seferinde soruluyor..
Söylediğin eğer BIOS şifresiyse hane kadar sıfır(0) yaz eğer kullanıcı parolasıysa arkadaşında dediği gibi bilgisayarı F8 e basarak güvenli modda başlat ve kullanıcı hesaplarından değiş eğer o da olmuyorsa bizim kendi labaratuarlarımızda hocanın koyduğu kullanıcı parolası resetleme işini yaptığımız bi disket olacaktı onu sizinle paylaşırım
Disket nası paylaşılır diyeceksiniz
ben içine attığım yazılımı size vereceğim sizde bilgisayardan başlangıç disketi oluştururken bu yazılımıda başlangıç disketinin içine atacaksınız sonra bilgisayarı disketten başlatıp yazılımı çalıştıracaksınız ve kullanıcı parolası sormadan direct geçiş yapacaksınız
Alıntı
LadyCroft adlı kullanıcıdan alıntı Ne şifresi olduğunu bir bilsem Ama deneme yanılma yoluyla bakarken birkaç 0 yazmayı da denemiştim aslında Şimdi bir baştan başlatarak bakayım olmazsa son çare dediğinize bakarız ^^ Teşekkürler..
o zaman BIOS şifresidir hepsini bi sıfır yap dene
Alıntı
LadyCroft adlı kullanıcıdan alıntı Güvenli modda girerek baktım normalde gözükmeyen yönetici hesabı da dahil parolası yok.. Bios ayarlarına da baktım şifre koymuşum ama bilmediğim şifre orada da yok.. Yine Windows cdsini takarak onarma yerinden deneme yaptım ama 0lar işe yaramadı.. Ayrıca ne kadar uzunlukta bir şifre olduğu da belli değil Deneyerek bulamıyorum Olmazsa farklı bir konuda sorunumun çözümünü soracağım format atmak istemiyorum hiç =( İlginize teşekkürler..
Günaydın ,
yazını şimdi bakabildim. Eger güvenlik modunda yönetiçi hesabına girebildin ise
oraya (hiç unutmayacagın bir şifre gir) bil yeniden başlat. sana şifre sorulan yerede bu girdiğin şifreyi ve yönetiçi ismini gireceksin. Anladığım kadarı ile modifiye bir işletim sistemi kurmuşsun.
Sorunun cözülmüş olması lazım.
Sorunun bilGİSAYARIN çalışması ile ilgili ise benim eklediğim bir konu var ordan da bu sorununa cözüm bulabilirsin
BURADAN Alıntı
LadyCroft adlı kullanıcıdan alıntı Evet artik bildigim bir yonetici sifresine sahibim.. Onarmak icin R'ye bastiktan sonra siyah ekranda komut satiri cikiyor. Hangi isletim sistemi oldugunu secin diyor. Zaten sadece bir tane var onu seciyorum. Yine daha once oldugu gibi yonetici sifresini istiyor bu sefer girebildim.. AMA C:\WINDOWS komut satirinda oylece kalakaldi! Onarma falan hicbisey yapadi. Girilebilecek komutlar arasinda da onarmaya iliskin bisey bulamadim. Bu durumda yapabilecegim bisey var mi? Yoksa mecbur format atacagim
(Klavye dilim bozuldu bu arada bazi harfleri duzgun yazamadim kusura bakmayin Ben en iyisi format atayim hersey altust oldu xD)
Ilginize tesekkurler.. (+_+)
DUUUURRRRRR.....
Format en son care.
Yapman gereken bir şey daha var bu da benim forma eklediğim bir konu.Güvenle kullanabilirsin.
Virüs Bulaşmış Sistemleri Kurtarma/Temizleme Virüs Bulaşmış Sistemleri Kurtarma/Temizleme
Burdan yapacagın bir şeyler var ben kullandım faydasını da gördüm.
hadi bakalım bu iş için bir yarım saatini ayır.
Eğer hala düzelmedi ise format at artık.
kolay gelsin
Sevgiyle kalın.
Alıntı
LadyCroft adlı kullanıcıdan alıntı Hahah ya çok teşekkür ederim ama artık çok geç Attım kurtuldum.. Şimdi imaj alarak yedeklemek istiyorum bir dahaki sefere formata gerek kalmasın diye ^^ İyi günler
Alıntı
metrix14 adlı kullanıcıdan alıntı normal boot etme iamaj cd,leriyle olmazmı bu anlattığınız şimdiden teşkkürler
İamaje CD ile daha önce yedek alınmış kayıtlar geri yüklenir.
Burda geri yükleme yapılmıyor.Mevcut kayıtlar düzenleniyor.Bozuk kayıt izleri temizleniyor.Yani işin özü iki si farklı şeyler.
Sizlere kolay gelsin.
Sevgiyle kalın.
Alıntı
kareem1987 adlı kullanıcıdan alıntı peki elimizdeki ubuntu cdsinde boot seçeneği filan yoksa.yani botlu değilse....