Arama

Windows Çökünce C Klasöründeki Dosyaları Kurtarma

Güncelleme: 2 Şubat 2015 Gösterim: 32.674 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ocak 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayar çökünce ne yapılır?
C diskindeki dosyalar nasıl kurtarılır?

Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Öncelikle bu yazdıklarımı iyi okuyun soru sormanıza gerek kalmayacak...Windows unuz çökünce C deki dosyaları kurtarmanın bi kaç yolu var başlayalım hep birlikte;

1-Bilgisayarınızı boot etmeyle başlayalım yani bilgisayarınızı bios seçeneklerinden cd den önyuklemeli olarak yapıp yeniden başlatıyoruz.Sonra Xp cd nizi atıp aynı format atar gibi ilerliyoruz ama format atmıyoruz xp yi onar diye bir seçenek var onu seçip bilgisayarın ilerlemesini sağlıyoruz onardı onardı onarmadı ise kesin yola geçiyoruz

2-Eğer elinizde bir ""Live Cd"" varsa yani cd ile başlattımızda bilgisayar ekranı gelecek şekilde ayarlanmıs işletim sistemlerinden bahsediyorum şu an bunu vista da yapıyor.

Evet aşamalara geçelim öncelikle bilgisayarı boot ettikten sonra (yukarda açıkladım) Ubuntu 7.10 işletim sistemi cd siyle başlatıyoruz (ubundu bir linux dağıtımıdır yani windows gibi bir işletim sistemi yanlız beleş) başlattımızda bilgisayar ekranına düştüğümüzü göreceksiniz fakat ubuntuyu kurmayacaksınız nasıl olur diyorsanız ubuntu kurulmadan evvel bütün hard diski görür yani sürücülere girip C dekileri D ye atacaksınız (kurtarılacak olan dosyaları) sonra yine C ye format atıp bilgisayarınızı eski haline getireceksiniz kolay gelsin...

Anlamadıınız bir noktayı sorabilirsiniz....(Bu anlattıklarım bilgisayarınız ekrana kadar açılmadıı durumlarda kullanılır yoksa sistem geri yukleme yapalirsiniz)

Son düzenleyen _VICTORY_; 30 Haziran 2013 13:45 Sebep: Düzenlendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Şubat 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
osi6 adlı kullanıcıdan alıntı

güzel hocam, ama mevcut kullanıcı bazı önemli bilgileri masaüstüne kaydetmiş onları nasıl görecez, girmeye çalıştığımızda masaüstüne, izin verilmiyor, bu konuda bir bilgin varmı.?

arkadaşım masaüstü dediğiniz şey zaten C de klasör olarak var ve desktop olarak gözüküyor ben sana yolunu yazayım hemen;

Sponsorlu Bağlantılar
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop

administrator olan kısım sizin bilgisayar adınız ör:kemal vs gibi

Ekstra bilgiler:
Alıntı
tekinfsm adlı kullanıcıdan alıntı

Birkaç gün önce dediğiniz şeyler başıma geldi daha kolay yollar aradım ve cd'den çalışan işletim sistemleri (pardus 2007) elime geçti bunlarlada çok rahat bilgilerinizi kuratarabiliryorsunuz ama sadece işletim sisteminiz zarar gördüyse

Alıntı
Blue Blood adlı kullanıcıdan alıntı

hangi işletim sistemi olduğu önemli değil aslında "Live Cd " özelliği olan her işletim sistemi olur ben örnek olarak "ubuntu 7.10" u vermiştim

Son düzenleyen _VICTORY_; 30 Haziran 2013 13:49
murat tecer - avatarı
murat tecer
Ziyaretçi
1 Mayıs 2008       Mesaj #3
murat tecer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
LadyCroft adlı kullanıcıdan alıntı

Benim bir sorum olacak..
Bilgisayarımda şu anda çözemediğim bir sorun var. Format atalı çok olmadığı için aynı şeyleri yeniden yapmak istemiyorum. Bu yüzden de "onarma" seçeneğini kullanmak istedim. Yalnız ne zaman yapmaya kalkışsam benden yönetici parolasını girmemi istiyor. (Daha önce de format atmadan yapmak istemiştim her seferinde..) Şifreyi zamanında kendim koymuş olabilirim hatırlamıyorum msn embarrassed Kaldırmanın bir yolu var mı yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba Lady croft ,
Bilgisayarını güvenlik kipinde ac.(yeniden başlat tan sonra F8 bas)
Denetim masasından kullanıcı hesaplarına gideceksin.Orda Yöneteci hesabını acmaya çalış
eger şifre ister ise verdiğin şifreyi hatırlamalısın.(Deneyerek bulmaya çalış)
Hatırlamıyorsan işin zor.
Ozaman bir şifre cözüçü yazılım lazım bunların şifreyi kırmaları senin verdiğin şifrenin uzunlugu ile orantılı olarak cok uzun zaman alır.
Yanlız benim hatırladıgım bu tür şifrelerin kaydedildigi bir dosya var eger o osyada yazılı ise gene bulabilirsin ama ben dosyanın nerde oldugunu hatırlamıyorum. eger bulursam buraya yazarım.
Kolay gelsin.
Sevgiyle kalın.

Alıntı

Dediğiniz yönetici hesabı zaten şu anda varolan, açık olan hesap değil mi?.. Çünkü kullanıcı hesabı parolası ile "onar" seçeneği parolası aynı değil. Son attığım formattan sonra yönetici hesabıma şifre koymadım zaten. Ayrıca "onar" seçeneğinde sorulan şifre format attıktan sonra da her seferinde soruluyor.. msn dunno

Söylediğin eğer BIOS şifresiyse hane kadar sıfır(0) yaz eğer kullanıcı parolasıysa arkadaşında dediği gibi bilgisayarı F8 e basarak güvenli modda başlat ve kullanıcı hesaplarından değiş eğer o da olmuyorsa bizim kendi labaratuarlarımızda hocanın koyduğu kullanıcı parolası resetleme işini yaptığımız bi disket olacaktı onu sizinle paylaşırım msn inlove

Disket nası paylaşılır diyeceksiniz msn inlove ben içine attığım yazılımı size vereceğim sizde bilgisayardan başlangıç disketi oluştururken bu yazılımıda başlangıç disketinin içine atacaksınız sonra bilgisayarı disketten başlatıp yazılımı çalıştıracaksınız ve kullanıcı parolası sormadan direct geçiş yapacaksınız msn inlove

Alıntı

Ne şifresi olduğunu bir bilsem msn happy Ama deneme yanılma yoluyla bakarken birkaç 0 yazmayı da denemiştim aslında msn thinking Şimdi bir baştan başlatarak bakayım olmazsa son çare dediğinize bakarız ^^ Teşekkürler..

o zaman BIOS şifresidir hepsini bi sıfır yap dene

Alıntı

Güvenli modda girerek baktım normalde gözükmeyen yönetici hesabı da dahil parolası yok.. Bios ayarlarına da baktım şifre koymuşum ama bilmediğim şifre orada da yok.. Yine Windows cdsini takarak onarma yerinden deneme yaptım ama 0lar işe yaramadı.. Ayrıca ne kadar uzunlukta bir şifre olduğu da belli değil Deneyerek bulamıyorum msn confused Olmazsa farklı bir konuda sorunumun çözümünü soracağım format atmak istemiyorum hiç =( İlginize teşekkürler..

Günaydın ,
yazını şimdi bakabildim. Eger güvenlik modunda yönetiçi hesabına girebildin ise
oraya (hiç unutmayacagın bir şifre gir) bil yeniden başlat. sana şifre sorulan yerede bu girdiğin şifreyi ve yönetiçi ismini gireceksin. Anladığım kadarı ile modifiye bir işletim sistemi kurmuşsun.
Sorunun cözülmüş olması lazım.

Sorunun bilGİSAYARIN çalışması ile ilgili ise benim eklediğim bir konu var ordan da bu sorununa cözüm bulabilirsin
BURADAN

Alıntı

Evet artik bildigim bir yonetici sifresine sahibim.. Onarmak icin R'ye bastiktan sonra siyah ekranda komut satiri cikiyor. Hangi isletim sistemi oldugunu secin diyor. Zaten sadece bir tane var onu seciyorum. Yine daha once oldugu gibi yonetici sifresini istiyor bu sefer girebildim.. AMA C:\WINDOWS komut satirinda oylece kalakaldi! Onarma falan hicbisey yapadi. Girilebilecek komutlar arasinda da onarmaya iliskin bisey bulamadim. Bu durumda yapabilecegim bisey var mi? Yoksa mecbur format atacagim msn sad

(Klavye dilim bozuldu bu arada bazi harfleri duzgun yazamadim kusura bakmayin msn grin Ben en iyisi format atayim hersey altust oldu xD)

Ilginize tesekkurler.. (+_+)

DUUUURRRRRR.....msn sarcastic
Format en son care.
Yapman gereken bir şey daha var bu da benim forma eklediğim bir konu.Güvenle kullanabilirsin.
Virüs Bulaşmış Sistemleri Kurtarma/Temizleme
dance Virüs Bulaşmış Sistemleri Kurtarma/Temizleme
Burdan yapacagın bir şeyler var ben kullandım faydasını da gördüm.
hadi bakalım bu iş için bir yarım saatini ayır.

Eğer hala düzelmedi ise format at artık.

kolay gelsin
Sevgiyle kalın.

Alıntı

Hahah ya çok teşekkür ederim ama artık çok geç msn grin Attım kurtuldum.. Şimdi imaj alarak yedeklemek istiyorum bir dahaki sefere formata gerek kalmasın diye ^^ İyi günler

Alıntı
metrix14 adlı kullanıcıdan alıntı

normal boot etme iamaj cd,leriyle olmazmı bu anlattığınız şimdiden teşkkürler

İamaje CD ile daha önce yedek alınmış kayıtlar geri yüklenir.
Burda geri yükleme yapılmıyor.Mevcut kayıtlar düzenleniyor.Bozuk kayıt izleri temizleniyor.Yani işin özü iki si farklı şeyler.

Sizlere kolay gelsin.
Sevgiyle kalın.

Alıntı
kareem1987 adlı kullanıcıdan alıntı

peki elimizdeki ubuntu cdsinde boot seçeneği filan yoksa.yani botlu değilse....

Son düzenleyen _VICTORY_; 30 Haziran 2013 14:47
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
2 Ocak 2012       Mesaj #4
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba benim bir sorum olacak arkadaşlar. Bende asus netbook var dolayısı ile cd sürücü mevcut değil ve dosyalarımdan birini kurtarmam gerekiyor. Autocad yüklemiştim ve haliyle dayanamayıp çöktü. Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bana yardımcı olabilirseniz eğer çok memnun olurum. Acıkcası bu konularda pek bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla, Baran BABA

ERD Commander programının kullandığınız işletim sistemi ile uyumlu olan sürümünü indirin ve programı Flash Diske boot edin. Flash Disk bilgisayarda takılıyken bilgisayarı yeniden başlatın, Delete tuşu ile BIOS 'a girin. Boot ayarlarından birinci boot olarak USB Flash Disk seçin. ERD Commander sisteminiz açılacaktır. Açıldıktan sonra istediğiniz dosyayı yedekleyebilirsiniz. Dilerseniz sistem geri yükleme de yapabilirsiniz.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Bilgisayarım dondu ve ardından kapattım. bilgisayarı açtıktan sonra masa üstündeki bütün veriler yok olmuştu. bu verileri kurtarmamın bir yolu var mı. yardımcı olursanız çok makbule geçer... teşekkür ederim.

Bilgisayarım > C:\Users\KULLANICI ADINIZ\Desktop bu yolu takip ederek masaüstüne ulaşabilirsiniz. Dosyalarınızın silindiğini düşünüyorsanız sistem geri yükleme yapınız.

Alıntı
fatih12344 adlı kullanıcıdan alıntı

c de cok onemli bir odevim vardı 2 qun sonra hoca kontrol etcektı vee hersey calısıo ama masaustu sımsıyah hıc bıse qorunmuo napcam ben yardımcı olurmusunz:s

Bu durum birçok şeyden dolayı kaynaklanabilir. Alternatif çözümlerden birkaçını yazayım. CTRL + ALT + DELETE kombinasyonu ile görev yöneticisini başlatın. Görev yöneticisindeki Dosya sekmesinden 'Yeni Görev' e tıklayıp açılan yere explorer.exe yazın.

- birden fazla anti virüs programı kurduysan bu hatayı alabilirsin. anti virüs programlarını kaldırın.

- yine aynı şekilde Görev yöneticisinden Dosya > Yeni Görev(Çalıştır...) kısmına "sfc /scannow" komutunu yazıp "Enter"a bas. Windows klasörü onarılacak.

- Farklı bir tema kullanıyorsanız kullandığınız temayı iptal edin.

- Bu çözümler faydalı olmadıysa sistem geri yükleme yapın.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Mart 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim de bilgisayarım çökmüş ama ekran mavi yok. siyah bir ekran var güvenli mod falan diyor ama masa üstü açılmıyor. ben bilgilerimi c diskine attım nasıl ve hangi programlarla kurtarabilirim
Son düzenleyen _VICTORY_; 30 Haziran 2013 14:50
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Nisan 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya ben kurtarma için yeniden format atsam yani c yi silmeden üstüne windows yüklesem kurtara bilirmiyim dosayalarımı?
Xpe - avatarı
Xpe
Ziyaretçi
15 Haziran 2012       Mesaj #7
Xpe - avatarı
Ziyaretçi
bilgisayarım çok yavaş internet açılıyor ama çok yavaş ilerlıyor bazende kendı kendıne bişiler yolluo nasıl düzelebılır yardımcı olur musunuz ne olabılır virüsmü var acaba.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Şubat 2015       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benim pc netbook olduğundan cd takamıyorum ne yapcam