Arama

Doğan Cüceloğlu

Güncelleme: 7 Şubat 2014 Gösterim: 40.895 Cevap: 1
peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
21 Ağustos 2008       Mesaj #1
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
Doğan Cüceloğlu

Sponsorlu Bağlantılar
Onbir çocuklu kalabalık bir ailenin son bireyi olarak Mersin'in Silifke kazasında dünyaya geldi. Cüceloğlu eğitimine, Silifke Ortaokulu’nda başladı ardından Kırıkkale ve Ankara Liselerinde devam etti. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi. Cüceloğlu daha sonra ABD’de Illinois Üniversitesi’nde Bilişsel Psikoloji (algılama, düşünme, iletişim) alanında doktorasını yaptı. Bu arada burada kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile tanıştı ve evlendi üç çocuğu oldu. Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra Hacettepe Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yaptı.

Cüceloğlu, Fulbright bursu alarak bir yıl süreyle Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulundu. 1980-1996 yılları arasında ABD Kaliforniya Eyalet Üniversitesi, Fullerton’da görev yaptı. Cüceloğlu’nun kırkı aşkın Türkçe ve İngilizce bilimsel makalesi yayınlanmıştır.

1990 yılından beri Türkçe kitap çıkarmaya özen gösteren Cüceloğlu, Türk insanını tema olarak seçmiş ve onların duygu ve davranış biçimlerini inceleyen kitaplar yazmaktadır.

Eserleri

Bir Kadın Bir Ses
Başarıya Götüren Aile
'Mış Gibi’ Yaşamlar
'Keşkeksiz Bir Yaşam İçin İletişim
Savaşçı
İçimizdeki Biz
Yetişkin Çocuklar
İyi Düşün Doğru Karar Ver
İçimizdeki Çocuk
İnsan ve Davranışı
Son düzenleyen nötrino; 7 Şubat 2014 19:18 Sebep: Kırık link!
Biyografi Konusu: Doğan Cüceloğlu nereli hayatı kimdir.
ArCHanqeL - avatarı
ArCHanqeL
Ziyaretçi
26 Ağustos 2012       Mesaj #2
ArCHanqeL - avatarı
Ziyaretçi
'Mış Gibi' Yaşamlar kitabını okudum..herkese tavsiye ediyorum..kitabın arkasındaki açıklama kitabın içindeki gerçekliliği zaten anlatıyor..

Ne demek 'mış gibi' yaşam..?

Sponsorlu Bağlantılar
Düşüncelerinin arkasındaki niyetin farkında olmayan, sözü, gözü, davranışı birbirine uymayan insanların yaşamı demek..
" Böyle insanlar var mı?" diye sorarsanız, çevrenize bir bakın! Aklı, düşüncesi çocuğuna yardım etmekle dolu olduğu halde asık yüzlü, kırıcı, ilgisiz anne veya babaları; öğretmen olduğunu söyleyen ama hiç kitap okumayan insanları göreceksiniz.

Üstelik mış gibi yaşam, insanların bu anlayışla oluşturduğu ya da işlettiği kurumlar yoluyla giderek tüm topluma yayılıyor: Vatandaşa yardım etmek için oluşan bürokrasi, köstek olmak konusunda uzmanlaşıyor; güven duymamız için oluşturulan kurumlar güvensizliğin kaynağı haline geliyor; adaleti sağlamak için yapılan yasalar adaletsizliğin düzenini sürdürüyor.

Kimimizin körleşip fark etmediği, kimimizin kanıksanıp artık yadırgamadığı mış gibi bir yaşam yaşıyoruz. Sanki kaderimiz olmuş, kuşaktan kuşağa sürüp gidiyor: Yaşıyormuş gibi görünüp de aslında yaşamamak...Ve yaşamadığının farkında bile olmamak...

Ancak, farkında olan, gözlemleyen ve irdeleyen iki kişi var! Doğan Bey ve Arif Bey sizi sohbete davet ediyorlar.

Gördüğünüz gibi tamamen hayatın içinden, görüpte gözden kaçırdığımız herşey gözler önüne sunuluyor...Okumaya değer..

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen nötrino; 7 Şubat 2014 19:22 Sebep: Yazım yanlışı düzeltildi!

Benzer Konular

27 Temmuz 2008 / TiglonBoYs Sinema tr
16 Ekim 2008 / Gabriella Asker tr
10 Temmuz 2008 / TiglonBoYs Spor tr
28 Mayıs 2014 / Jumong Müzik tr