YAZICIOĞLU (Turgut), türk bilim adamı (İstanbul 1912). Ankara Üniversitesi ziraat fakültesi’™ bitirip aynı fakültenin Gıda teknolojisi kürsüsü'ne asistan oldu (1934). Doktorasını verdikten (1941) sonra doçentliğe (1946), profesörlüğe (1951) yükseldi ve 40 yıla yakın aynı fakültede hizmet verdi. Emekliye ayrılmasının ardından TÜBİTAK Marmara araştırma enstitüsü beslenme ve gıda teknolojisi bölümü başkanı olarak görev yaptı (1974-1986). Bu görevi sırasında laboratuvar ve pilot tesislerin kurulmasında etkin rol oynadı. Yağ bitkilerinin yetiştirilmesi ve yağ sanayisi, biralık arpa ve şerbetçiotu ziraatinin yerleşip gelişmesi, Ankara adı verilen türk viskisinin yapılması konularındaki hizmet ve çalışmalarıyla da tanındı.
Sponsorlu Bağlantılar
Kaynak: Büyük Larousse
Biyografi Konusu: Yazıcıoğlu (Turgut) nereli hayatı kimdir.