AHMET CAVİT, Türk Tarihçi, Enderun’dan yetişti. İstanbul Şehreminiliği görevinde bulundu. Osmanzade Taib'in sadrazamların yaşam öykülerini içeren Hadikat'ül Vüzera adlı yapıtına Verd-i Mutana adını verdiği eki yazdı. Yapıt, Koca Ragıp Paşa’nın sadrazamlığa atanmasından (1757) Yusuf Ziya Paşa’nın sadarete ilk gelişine (1798) kadar geçen dönemi kapsar. Ahmet Cavit, ayrıca Şeyh Ahmet Cemalettin Ebu İshak (Buşhak) Hallac-ı Şirazi’nin (Ölüm: 1427) Divan-ı Et'ime ya da Kenz'ül İştiha adlı kitabında geçen Farsça yemek, içmek ve bunlarla İlgili malzemeyi tarayıp, bunların karşılıklarını ve tariflerini Burhan'ı Katı'dan bularak Türkçe bir yemek sözlüğü düzenledi.
Sponsorlu Bağlantılar
Kaynak: Büyük Larousse
Biyografi Konusu: Ahmet Cavit nereli hayatı kimdir.