Arama

John Bardeen

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 6 Aralık 2015 Gösterim: 4.053 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
22 Ocak 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
John Bardeen

Sponsorlu Bağlantılar
John Bardeen (23 Mayıs 1908, 30 Ocak 1991), ABD'li fizikçi ve elektrik mühendisi.
ABD'nin Wisconsin eyaletinin Madison şehrinde doğdu. Madison Central yüksek okulundan 1923 tarihinde mezun oldu. Wisconsin Üniversitesinde elektrik mühendisliği okudu. Matematik ve fizikle ilgili konular üzerinde çok çalıştı. Elektrik mühendisliği bölümünü bitirince Chicago'daki Western Electric Company'de çalışmaya başladı. 1928'de bölümünden mezun oldu. 1938 yılında Minnesota Üniversitesinde ders vermeye başladı. 1943 yılında Manhattan Projesine katılması istendi, ancak kabul etmedi. 1991 yılında ABD'nin Boston şehrinde kalp krizinden öldü.
Tarihte Nobel Fizik Ödülünü iki kez alan tek kişidir. 1956 yılında William Bradford Shockley ve Walter Brattain ile beraber, 1972 yılında ise Leon Neil Cooper ve John Robert Schrieffer ile beraber Nobel Ödülü'ne layık görülmüştür.

Son düzenleyen Safi; 6 Aralık 2015 22:03
Biyografi Konusu: John Bardeen nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
byz_qny - avatarı
byz_qny
Ziyaretçi
6 Ekim 2012       Mesaj #2
byz_qny - avatarı
Ziyaretçi
John Bardeen

Sponsorlu Bağlantılar
John Bardeen Madison, Wisconsin 23 Mayıs 1908 tarihinde doğdu. O Dr Charles Russell Bardeen, Wisconsin tıp fakültesi Üniversitesi dekanı ve Althea Harmer Bardeen, Brooklyn'deki Pratt Enstitüsü'nde sanat ve tasarım okumuş bir iyi eğitimli genç bir kadın ikinci oğludur. Bardeen sağ baştan parlak bir çocuktu - ailesi ortaokul içine üçüncü sınıftan itibaren onu taşınmaya karar verdi.

Bardeen 12 yaşındayken, annesi kanser hastası oldu. Onun çocuklara yardım edildi Düşünme, Dr Bardeen onun hastalık ciddiyeti görmemiş. John ölüyor farkında değildim, ve olduğu zaman şaşırdı. Babası hızlı, onun sekreteri, Ruth Hames evli genç çocuk diye onlar gerekli düşündüm ailesine vermek isteyen. Bu Bardeen çok yardımcı olmadı - o kırılmıştı ve dalıp, ancak o yıl Fransız geçirerek. Yine de, o lise aracılığıyla yapılan ve o mühendisliği alanında ihtisas 15 yaşlarında 1923 sonbaharında Wisconsin Üniversitesi'ne girdi.

youngbardeen

John Bardeen elektrik mühendisliği dalında master derecesi almak için Wisconsin Üniversitesi'nde kaldı. O sevdiği matematik bir sürü vardı çünkü mühendisliği seçti, ama aynı zamanda iyi bir iş umutları vardı. Tıpkı babası gibi, bir akademik olmak istemiyordu. Mezun zaman, ancak, Depresyon vurmuştu ve işler azdı. Bardeen tarafından kısaca courted edildi Bell Labs , ama bir işe donma kapıyı kapadım.

Hala işe birkaç firmadan biri Körfez Petrol Şirketi oldu ve Bardeen bir jeofizikçi olarak orada bir iş aldı. O üç yıl oldu, ama her zaman fizik dünyasında yaşanan gelişmeler göz tuttu. Kalbi jeoloji değildi - zaman okula geri dönmek için gelmişti.

Bardeen bir Fizikçi Oldu

354 bardeen portr young

Onun doktora almak için Princeton'a gittim matematiksel fizik. Bu Bardeen ilk metallerin çalışmaları ile ilgili aldığım oldu. Eugene Wigner ve Frederick Seitz gibi bilim adamları yarıiletkenler nasıl çalıştığını anlamak için kuantum mekaniğinin yeni teoriler kullanılarak yapılmıştır heyecan verici bir zamanda Princeton, katıldı. Bu teoriler transistörün icadı daha sonraları Bardeen yardımcı olacaktır. 1935 yılında tezini tamamladı.

O $ 1,500 yıllık bir maaş ile bir Junior Fellow olarak işe nerede Bardeen Harvard'a gitti, artı yaşam giderleri - bir miktar zaman oldukça önemli sayılır. Cambridge Hayat onun sevgilisi Jane Maxwell, Boston yakınlarındaki bir kız lisesinde öğretilen bir biyolog ile daha fazla vakit geçirmek için izin. Onlar 1938 yılında evlendiler. Dünya Savaşı o Deniz Ordnance Labs aktarılır, ardından patlak kadar Harvard'da sonra, Bardeen Minnesota Üniversitesi'nde çalıştı. Savaş sırasında, Deniz Kuvvetleri manyetik mayın ve torpido gelen ABD gemileri ve denizaltıları korumak için yollar geliştirmeye yardımcı oldu.