Arama

Leonard Bloomfield

Güncelleme: 6 Aralık 2015 Gösterim: 2.426 Cevap: 1
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009       Mesaj #1
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Leonard Bloomfield

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi



Leonard Bloomfield (Nisan 1, 1887 – Nisan 18, 1949) yapısal dilbilim üzerinde çok kapsamlı araştırmalar yapan ve bu araştırmalarıyla dilbilimi tarihini etkilemiş ünlü Amerika'lı dilbilimcidir.
Amerika’da kapsamlı araştırma tekniklerinin diller üzerinde de gelişmesi ,fonetik ve sesbilim alanlarını da etkiledi. Özellikle morfolojiyle sözdizimi arasındaki farklar,Kızılderili amerikan dillerine uygulandı. Bu konuda kayda değer ilk kitap, dilbilimsel analiz ve pratikleri de teorisinde kapsayan Leonard Bloomfield’in ‘Language’ adlı eseriydi. Bu kitap yirmi yıldan fazla bir süre dilbilimsel açıdan kaynak olarak gösterildi. Bloomfield, indogermen dillerinin metodunu ve kurallarını geliştirmek için Algonkin dillerini kullandı. Bundaki amacı, Ural dillerinin fazla edebi değer kaybetmeden karşılaştırılmaya alınmasını sağlamaktı. Bu metodik çıkarımıyla Amerika’da senkronize (seslendirilmiş) dilbilimi kavramını çıkarttı ve bu kavramında böylece kurucusu oldu.
Bloomfield, başlarda yapısalcı olarak görülmüştür, çünkü cümle yapılarını kurarken ve özellikle cümleleri öznel parçalara ayırırken birçok farklı metod ve tanımlama kullanmıştır. Ek olarak dilbilimi davranışsal açıdan ele almış ve bu yaklaşım birçok araştırmaya konu olmuştur.
Son düzenleyen Safi; 6 Aralık 2015 23:23
Biyografi Konusu: Leonard Bloomfield nereli hayatı kimdir.
Quo vadis?
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
15 Ekim 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Leonard Bloomfield

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Leonard Bloomfield.jpg
Gösterim: 845
Boyut:  12.0 KB


Benzer Konular

26 Haziran 2016 / Misafir Müzik ww
30 Ekim 2015 / Misafir Sinema ww
27 Şubat 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
17 Kasım 2015 / careless_WhispeR Sinema ww
1 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Bilim ww