Arama

Nicolas Flamel

Güncelleme: 14 Mart 2010 Gösterim: 27.435 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
2 Ekim 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Nicolas Flamel (1330 – 1418)
Ad:  top10_immortals_nicolas_flamel.jpg
Gösterim: 3736
Boyut:  20.9 KB
Sponsorlu Bağlantılar
Harry Potter hayranlarının bildiği bir isim olan Nicolas Flamel (Hogwarts'ın simya konularında müdür Albus Dumbledore ile çalışan ilk kişidir), 1330–1418 yılları arasında yaşamış Fransız simyagerdir. Muhtemelen Fransa-Pontoise de doğmuştur. 1418 yılında ise Paris'te ölmüştür. Ölümünden sonraki şöhreti, hayattayken büyüye olan ilgisinden gelmektedir. Hatta bazıları onun ölmediğine inanmaktadırlar.
Felsefe taşını bulduğu ve bununla ölümsüzlüğü keşfettiğine inanılır.
Söylentiye göre “Yahudi Abraham” isimli, simyanın sırlarını veren bir kitap bulmuş, ve yıllarca karısı Pernelle ile uğraşarak buradaki şifreleri çözmüş ve bu sanatın sırrına vakıf olmuştur. Harry Potter'dan ünlü manga/anime serisi Fullmetal Alchemist'e kadar pek çok eserde göndermeler yapılan Flamel'in adı Brown'un eserlerinde de "Sion Tarikatı'nın 8. Büyük Üstadı" olarak geçer.

Alıntı

Nicolas Flamel, Paris'te yaldız işlemeli kitap satıyordu. Eğitimini de elinden geçmiş olan kitaplardan yapıyordu.
Deniliyor ki Flamel bir gece rüyasında bir melek gördü. Ona bir kitap göstermekteydi.
Kitabın sayfaları tahtadan yapılmış kapağı ise bakır idi. Uyandığı için kitabı melekten alamadı. Ancak bu herşeyin sonu değildi. Aksine hayatını değiştirecek yeni bir sayfaya başlıyordu.
Bir süre sonra kitap sattığı yere birisi geldi. Adam parasızdı ve bu kitabı satmak zorundaydı. Flamel kitabı inceledi ve bundaki tiplerin bazılarını tanıdı. Bunlar Yunanlılardı. Kitabın sayfaları ise çok kullanılan parşomen yerine ağaçtan yapılmışa benziyordu. Flamel bunun rüyasında gördüğü kitap olduğuna inandı ve kitabı satın aldı.

Kitabın canlı bir ismi olduğunu gördü:

The Sacred Book Of Abraham The Jew, Prince, Priest, Levite, Astrologer To That Tribe Of Jews Who By The Wrath Of God Were Dispersed Amongst The Gauls (yani Tanrı'nın Laneti ile Gauller Arasında Dağılmış Olan Musevilere, Hz. İbrahim'in, Prensin, Rahibin, Levitin, Astrologun ve Filozofun Kitabı)
O dönemde Fransa da Museviler yoktu, çünkü hepsi kovulmuşlardı. Flamel bunları ancak bir Musevi bilim adamının çözebileceğini anladı ve birkaç sayfayı kopyalayıp 1382'de komşu ülke İspanya'yageçti.
Başlangıçta kimse ona yaklaşamadı. Çünkü korkuyorlardı, tam da tüm umutları tükenmiş ve Fransa'ya dönecekken din değiştirmiş bir Musevi ona yardım edebileceğini söyledi. Adı Maestro Canches idi. İlk başta ondan şüphelenmişti ancak Flamel çok iyi bildiği Hz. İbrahim'den sözedince ondan korkmadı. Flamel'in getirdiği birkaç sayfayı çevirdi. Diğerleri için Fransa'ya dönemezdi, orada zulüm vardı ve seyahat edemeyecek kadar yaşlıydı. Ama Flamel'e bu birkaç sayfa da yetti.

Söylendiğine göre ilk başarılı alşimik trasmutasyonu 12 Haziran öğle vakti gerçekleştirdi. Bundan sonra çok zengin oldu ve mallarını hayır işlerinde kullandı.

Flamel'in Paris'teki evi, günümüzde bir restorandır.
Ad:  448px-P5140135.JPG
Gösterim: 2837
Boyut:  68.8 KB

Biyografi Konusu: Nicolas Flamel nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
14 Mart 2010       Mesaj #2
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
Nicolas Flamel

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi



Nicolas Flamel (okunuşu:"nikola flamel") , 15. yüzyılda yaşamış Fransız simyacı. Simyacıların iki büyük düşü olan ölümsüzlüğü ve felsefe taşı'nı bulduğu iddia edilir. Abraham adlı bir Yahudiden aldığı gizemli bir kitaptan bilgilerini elde ettiği söylenir. Harry Potter'dan ünlü manga/anime serisi Fullmetal Alchemist'e kadar pek çok eserde göndermeler yapılan Flamel'den Brown'un eserlerinde de "Sion Tarikatı'nın 8. Büyük Üstadı" olarak geçer.1410 yılında pariste ölmüştür.felsefe taşını yapan ilk kişidir. by Tarık Mehmet Arı

Benzer Konular

25 Kasım 2015 / virtuecat Sinema ww
11 Ocak 2012 / ThinkerBeLL Bilim ww
11 Haziran 2012 / Mira Sanat ww
21 Temmuz 2012 / Mira Sinema ww
22 Ağustos 2015 / Safi Sanat ww