Arama

Gebre Otu (Capparis Spinosa)

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 28 Temmuz 2013 Gösterim: 2.145 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Gebre otu
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Gebre otu (Capparis spinosa), Capparaceae familyasından dikenli bir bitki türü.

2x39


Özellikleri

Özellikle Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde yetişse de, Karadeniz sahili dışında tüm bölgelerde görülebilir. İklimin uygun olduğu yerlerde denizden 1800 m yükseklerde de yetişebilir. Güneşi seven bir bitki olan gebre otu, hassas bir bitki olmadığı için duvar diplerinde bile rahatlıkla yetişebilir. İklime göre, mayıstan itibaren çiçeklenme dönemi sürekli olarak devam ederek ağustos-eylül zamanı karpuza benzeyen meyveleri vardır.

Tüketimi

Çiçek açmadan önceki küçük tomurcukları (gebre, kebere, kapari) toplanarak tuzlu suda muhafaza edilir. Gıda, kozmetik, boya ve ilaç sanayiinde kullanılan bitki, salamura ya da konserve şeklinde tüketilir. Konserve olarak hazırlanan gebre; turşu, salata, pizza üstü, balık ve av etleri yanında garnitür olarak yenilmektedir.

100px Capers jar
Kapari de denilen turşusu,
küçük tomurcuk halindeki çiçeklerinde yapılır.




🌘 🚀

Benzer Konular

11 Kasım 2012 / pesimist Ziraat
18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam
9 Nisan 2009 / BrookLyn Taslak Konular
10 Mayıs 2011 / BrookLyn Taslak Konular
5 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Taslak Konular