Arama

Akrep Burcu ve Aşk

Güncelleme: 4 Ekim 2011 Gösterim: 8.781 Cevap: 5
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Akrep, karşısındakini ilk karşılaştığı andan itibaren, dayanılmaz bir şekilde etki alanına alır. Akrep'in oldukça çekici ve gizemli bir yapısı vardır. Aslında yüzeyde görünenler sadece karşı tarafın görmesini arzuladıklarıdır.

Sponsorlu Bağlantılar
Direkt ve hatta biraz zorlayıcı görünebilir, fakat altta oldukça kırılgan ve hassastır. Akrep insanı aşkı çok ciddiye alır ve birlikte olduğu insanın kendini sevmesini, takdir etmesini bekler. Akrep birlikteliklerinin başında, daha kısa vadeli ve çok fazla derin olmayan bağlantılar kurmayı tercih eder. Çünkü Akrep yara almak, incinmek korkusuyla insanları kendinden uzak tutmayı tercih eden bir özelliktedir. Eğer Akrep uzun vadeli bir ilişkiye girmişse, eşine mutlaka finansal ve duygusal anlamda emniyet vermek için elinden geleni yapar. Akrep için ilk buluşmda birlikte denize gitmek, sosyal bir faaliyet, ya da insanların biraraya geldikleri ortamları seçmek olumlu bir adım olabilir. Akrep kendini dinleyen ve anlamaya çalışan insanları sever.

Karşısındaki insanın, dikkatini tam anlamıyla kendine vermesini ister. Aslında Akrep insanlarıyla tartışmaya girmek çok zor olmasına karşın, eğer karşısındaki saygısızlık ederse ya da duyarsız davranırsa, kolayca saldırgan olabilir. Ayrıca domine edilmekten ve garanti bir eş olarak görülmekten de nefret eder. Akrep'in yaşamını geçirmek için seçtiği insana karşı oldukça kıskanç ve koruyucu bir tavır aldığını asla unutmamak gerekir.

Yaşamı boyunca sevgi verebilecek, zengin yürekli ve aradığı emniyeti sağlayabilecek bir eş arar. Her zaman için karşısındaki insanın duygu ve düşüncelerine değer vererek, ihtiyaçlarını tatmin etmek için enerji sarf etmekten çekinmez.

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Akrep Burcu Temmuz Ayı Yorumu

Sponsorlu Bağlantılar
Aşk ve İlişkiler

İlk enerjimiz ciddi ilişkiler evinizde seyrini sürdürmekte olan Mars gezegeninin Boğa burcu etkinliğidir.

31 Mayıs – 11 Temmuz tarihleri arasında karşıt burcunuzda devam edecek Mars gezegeninin Boğa burcu etkisi, geçtiğimiz aya göre farklılıklar göstermekte. Hatırlarsanız Haziran ayında, Mars, güçlü Venüsün dispotizörlüğünde yani kanatları altındaydı. Çiftlerin istekli olmaları halinde, her türlü zorluğun üstesinden gelmenizi sağlayıcı bir yansıması vardı. Çünkü sevgi birliği Venüs sayesinde bunun mümkün olduğunu göstermekteydi. Temmuz ayında ise, Venüs bin sonraki burç olan İkizlerde ilerlemeye başlayacak. Böylece karşıt evinizde yalnız kalacak Mars gezegeni, partnerinizin, yavaşlamasına, inisiyatifini kullanmakta zorlanmasına, fakat kendi eylemleri, mücadelesi ve istekleri konusunda kararlı daha doğrusu inatçı davranmasına neden olabilir. Bu enerjiyi ilişki tiplerine göre incelersek olabilecek yansımaları çok daha iyi anlayabiliriz.

İlişkisi düzgün seyirde yürümekte olan, sevgi, saygı güven üçlemesini hayatlarının içinde oturtmuş çiftler, Mars gezegeninin Boğa burcu sürecinde, eşlerinin kendilerine karşı oldukça tutkulu davrandıklarını hissedebilirler. Eşiniz veya uzun süredir birlikte olduğunuz partneriniz, maddi ve manevi değerleri konusunda, sağlam adımlar atmaya çalışabilir ve yarınlarınızı doğru bir biçimde kurmanız için elinden geleni yapabilir. Sizin de aynı şekilde sevginizle, ilginizle onu sarıp sarmalamanız aranızdaki birlik ve beraberlik ruhunun daha da kökleşmesini sağlayacaktır.

İlişkisinde sorun olanlarda ise, durum tabi ki daha dikkatli olmayı gerektirmektedir. Mars mücadele gücünün astrolojik temsilcisi olduğu kadar, siz Akreplerin, evlilik ve ilişki evinin yönetici gezegenidir. Bu durum, sizin isteklerinizle, eşinizin mücadele gücü ve ilişkisine bakış açısı arasında çekişmeler olabileceğinin işaretidir. Bir beraberlikte eğer bakış açıları ve beklentiler konusunda kutuplaşma varsa, doğal olarak huzursuzluk bir gölge gibi sizi takip edebilir. Kaldı ki, Mars gezegeni Boğa burcunda, partnerinizin oldukça inatçı davranmasına sebep olabilir. Yani size göre yanlış kendine göre doğru olan kararlarında diretebilir. Bunlardan taviz vermek istemeyebilir. Esneklikten yoksun davranabilir. Benim dediğim doğru diyen tavırları bazen inanılmaz bir öfkenin ortaya çıkması anlamı taşıyabilir. Mars sizin ikinci yöneticiniz olduğu için, buna müsaade etmeniz mümkün değildir. Siz de aynı şekilde, kendi denetiminizi onun üzerinde kurmaya çalışabilirsiniz. Böylece bir önceki ay, sevgiyle çözülebilen sorunlar, Temmuz ayında ortaya çıkar. Ve bu durum çekişmeler ortasında kalan ilişkinin tatsızlaşmasına sebep olur. Benim önerim, bu tarihler arasında, oturup enine boyuna konuşmanız ve birbirinize olan uygunluğunuzu tartmanızdır. Bu enerji yaklaşık iki yıllık bir gelişmenin işaretçisi olarak değerlidir. Ayrıca sorunları tümüyle ortaya çıkarıp çözülmesini sağlayan bir özelliği de vardır. Gerçek sevginin her türlü güçlüğü yenebileceğine inancım sonsuz. Sizlerin de bu süreçte gerekli düzenlemeleri yapacağınızı düşünüyorum. Yeter ki, birbirinizi rakip olarak görmeyin ve yeter ki gerçekçi olun. Gerisi inanın çok kolay.

İlişkisi olmayanlar açısından dönemi incelersek, Mars Boğa burcu sürecini, kendinizi gözden geçirme adına kullanmanız gayet yerinde olur. Öncelikle nasıl bir ilişki istiyorsunuz ve bugüne dek nasıl seçimlerde bulundunuz. Sakinlik ektiniz fırtına mı biçtiniz veya yapıcı davrandınız yıkıcı insanlarla karşılaştınız. Gücünüzü birleştirmekten yana olduğunuz halde krizlerle mi karşılaştınız. O zaman size söyleyeceğim tek cümle şudur. Siz ektiğinizi biçmişsiniz. Şaşırdınız değil mi? oysaki yaptıklarınızın doğru olduğunu siz de ben de biliyoruz. Ama bu doğruların değerini anlamayan ve anlaması mümkün olmayan kişilerle ilişkinizi sürdürdüğünüz ve devam ettirdiğiniz için yanlış yapmışsınız. O nedenle bu süreçte şimdi kendi yapınıza uygun olmayan kişilerle vakit kaybetmemeyi öğrenmelisiniz. Daha düzgün, iyi niyetinize uygun, sizi gerçek manada anlayabilecek kişiyle olmalısınız. nasıl mı anlayacaksınız. Tabi ki mantığınızın sesine kulak vererek. İşte Mars gezegeninin Boğa burcu süreci yüzleşme zamanınızın geldiğinin göstergesidir. Bu yüzleşmeyi başarılı bir şekilde yaptığınızda, ilişki konusunda bundan sonra gayet tutarlı ve dengeli kişilerin hayatınıza girdiğini gözlemleyebilirsiniz. Yapamadığınız takdirde, karşınıza çıkacak yeni kişiyle, iki yönlü bir aşk yaşamaya devam edersiniz. Ya sakin bir limanda dinlendiğinizi hissederseniz veya fırtınaların ortasında boğuşursunuz. Ya, yapıcı tarzda bir ilişki yaşarsınız veyahut her ikiniz de kendi istekleriniz konusunda direttiğiniz için, bu beraberliği uzun süre sürdüremezsiniz. Seçim sizin.


Alıntı: Kaliteli Hayatlar

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Ağustos 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Ağustos Ayı Akrep Burcu Yorumları

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Akrepler Ağustos ayının aşk hayatınızla ilgili konularda en önemli enerjisi, ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin Yengeç burcu seyridir. Bu enerjinin olabilecek yansımalarını şimdi birlikte gözden geçirelim. Umarım bu etki altında güzel bir zaman dilimi geçirirsiniz.

1 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek ilişki evinizin yöneticisi Venüs gezegeni, karşı cinsle veya genel anlamıyla, içinizdeki doğruları, güzellikleri keşfetmek ve bunları dış dünya ile uyumlu hale getirme arzunuzun göstergesidir. Kalbinizin derinliklerindeki sevginin yüzeye çıktığı bu zamanlar, tüm benliğinizle aşka şans tanır, aşkı içinizde hissetmeye çalışırsınız. Bu hissediş o denli yoğundur ki, ruhunuzun ve bedeninizin her bir zerresinde aşkın izlerine rastlamak mümkündür. İç dünyanızda artan sezgileriniz bir gölge gibi sizinledir. Bir yandan duygularınızla diğer yandan bilincinizdle, yaşadığınız ilişkinin niteliğine ve içinden geçtiğiniz sürece göre mutlulukların tadını çıkarır veya mutsuz iseniz bunun nedenlerini düşünürsünüz. Aşk veya diğer konularda altıncı hissiniz, size olabilecekleri, vereceğiniz kararların doğru olup olmadığını, atacağınız her adımın yarar ve zararını yapmanızı sağlar.

İlişkisi sağlam temelli olanlar için bu dönem, yoğun duyarlılığın koruma ve sahiplenme içgüdüsüyle birleştiği bir zaman aralığıdır. Çiftler bu dönemde birbirlerine karşı gayet ılımlı bir şekilde yaklaşabilir dışarıdan gelebilecek tehditlere, zorluklara karşı beraberliklerini korumaya çalışır, inandıkları sevdalarını, değerlerini her türlü şekilde savunabilirler. Yani kendileri dışında hiçbir etki, kişi veya olay yaşadıkları ilişkiyi bozamaz. Onlar birbirlerine aşıktır ve ayrılmak diye bir kavram beraberliklerinde asla yoktur. Hassasiyet bu çiftler de görülebilir. Fakat onlar, durumların ardında yatan, rahatsızlık yaratan noktaların farkındadırlar. Birlikte ele alarak çözüm bulmaya çalışırlar. Ruh eşi olmak diye bir tabir vardır. İşte bu dönem ruh eşi kavramının en üstün örneği, bu çiftlerde fazlasıyla ön plandadır.

İlişkisinde sorun olanlar bu dönemde hoşgörüyü, sempati, iyi niyeti ve duygusal bütünleşmeyi kendi aralarında kolaylıkla sağlamaları mümkündür. Zaten bu süreç bağımlılıkların ön planda olduğu, insanın kendi iç doğasını, duygu dünyasını keşfe çıktığı zamanlardır. Dolayısıyla kırgınlıkların aşılması mümkündür. Etkilenebilirlik fazlasıyla yüksektir. Eğer birbirinize iyi niyetli davranır ve anlayış göstermeye çalışırsanız eski günlerin tadını ilişkinizde tekrar yakalama şansınız vardır. Nelere özellikle dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle kendinize dönük düşünmekten uzak durmalısınız. Karşınızdaki kişinin hissettiklerini öğrenmeye çalışmalısınız. Aranızda güvensizlikten kaynaklanan bir sorun varsa, konuşarak buna çözüm getirmelisiniz. Aşırı duyarlılığın neden olabileceği kırgınlıklarda öncelikle olayları abartılı şekilde ele almak yerine mantıklı bir şekilde çerçeve altına almalısınız. Bu sürecin bir başka anlamı boşanmaya karar vermiş çiftlerin ailevi sorunlarını halletmek için, aile yakınlarından destek alma dönemleridir.

Yani büyükler devreye girerek evliliğin bitmemesi adına yardımcı olabilirler. Geçmiş konular ve geçmişte yaşanan problemlerin ön plana geldiği bu dönemde her iki kişinin de inandığı değerleri savunmaya kalkışması doğaldır. Yalnız bu savunma eğer beraberliğinizi etkileyecek düzeyde ise, o zaman her iki tarafın da ortak bir noktada buluşmak adına özveride bulunması lazımdır. Hafızanızda yer etmiş durumlar bu enerji altında belki tepkisel değil ama aşırı duyarlı bir biçimde ifade edilebilir. Yani ajitasyon ön plandadır. Gerçekte tatmin edilmesi zor istek ve talepler, olgunlaşmamış duygular, içsel durgunluklara dönüşebilir. Ki bu durum anlaşma zemininin kayganlaşması demektir. Oysaki bilinçli istekler ile ilişkilerdeki paylaşımın birbiriyle uyumlu olabileceği bu dönemde, iyi niyet ve hoşgörü herşeyin aydınlığa kavuşmasını sağlayabilir. Yeter ki, yüreğinizdeki sevgi bitmemiş olsun.

İlişkisi olmayanlar bu dönemde, güvence, sadakat, duygusal sukunet sunabilen, ailevi ve toplum değerlerine saygı gösteren, sevdiği kişiyle anaç, sahiplenici ve koruyucu davranabilen kişilere doğru çekilebilirler. Ayrıca bu süreç yabancı ülke bağlantılı ama sizin değerlerinize saygı gösteren bir kişi veya yabancı biriyle olan beraberliğini işaretidir. Gizlilik içinde sürdürülmesi gerekebilir. İçgüdüsel olarak uyarılmanızı sağlayan bu insan, size karşı gayet ilgili davranabilir, sizi sevgisiyle çepeçevre sarabilir. Fantezileri güçlü biri olabilir. sevgisini gözleriyle yansıtabilir, size karşı bağımlılık hissedebilir. Özellikle bu dönemde Bay Akrepler ülke dışı bir kadınla özel bir yakınlığa girişebilirler. Milli ve manevi değerleriniz hemen hemen aynı olabilir. Belki de ülke dışında yaşayan bir soydaşınızdır. Bu beraberliğin uzun soluklu olması için, eşleşim haritanızdaki uyumluluğun yüksek olması gerekir. Kimileriniz için bu dönem, erken bir bebek haberiyle yapılan evliliğin işareti olabilir. Taraflar çok sonra evlenmeyi düşünmüşlerdir ama bu sürpriz gelişme bu acil kararın verilmesine neden olabilir.

Bu tarihler arasında özellikle uzun yıllardır evlenmemiş veya mutlu bir ilişki yaşamamış kişilerin inançları gereği Yüce Yaradana dua ettikleri, dilekte bulundukları bir zaman aralığıdır. Yani istekler öylesine güçlüdür ki, insan ister istemez ulu bir güçten yardım bekler. İçli ve oldukça hassas bir süreçtir. İnsanın kendiyle ve evrenle bütünleşme arzusunun yoğun olduğu bir dönem geçirmektedir. Gerek duygusal gerekse fiziksel bedeni olarak sahiplenilmeye olan ihtiyacı fazlasıyla yükselmiştir. Gönül huzuru duyabilmesi, kendini mutlu hissetmesi için bir başkasıyla bütünleşmesi gerekmektedir. İşte bu istek ummadığı bir anda karşına özel birinin çıkmasını sağlayabilir. Bu zaman aralığı içinde kendinizle olan barışıklığınızı asla kaybetmemeniz gerektiğini biliniz. Çünkü Venüs, geçmişte yaşadıklarınızı unutmanızı ve geleceğe daha güvenle bakmanızı sağlamak üzere tılsımlı ışıklarınızı üzerinize yönlendirmiştir. Yapmanız gereken, gönlünüzü ferah tutmak ve isteklerinizin gerçekleşeceğine inanmaktır.



Alıntı


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Eylül Ayı Akrep Burcu Yorumları

Aşk ve İlişkiler

26 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin seyrini, iletişim gezegeni Merkürün geri hareketi çerçevesinde incelemek gerekiyor. Çünkü 6 Eylül tarihinde Terazi burcunda geri harekete başlayacak Merkür doğal olarak beraberlikler açısından eskiye ait mevzuların gündeme gelebileceğinin göstergesidir. Bu durumda yapılması gereken gölgeli günlerin başlangıcı itibariyle(geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi-31 Ağustos) karşımıza çıkabilecek yeni bir ilişki veya ilişkimizle alakalı vereceğimiz karar ve yön değişikliklerinde dikkatli olmamız gerekiyor. Bu tarihten çok önceleri olan, kararlaştırılmış ve sonuca bağlanmış, her yönüyle düşünülmüş konuların yürürlüğe konmasında hiçbir sakınca yoktur. Şimdi gelelim Venüs seyrinin olabilecek yansımalarını ilişki tiplerine göre incelemeye.

İlişkisi düzgün seyirde ilerlemekte olan kişiler veya sağlam temelli evlilikleri olan çiftler açısından bu dönem daha önceden düşündükleri ve karara vardıkları planlamaları gözden geçirip uygulayabilirler demiştik. Aynen öyle. Yani Merkür geri hareketiyle dünya durmuyor. Yeter ki, alınan kararlar üzerinde iyi düşünülmüş, her ayrıntı gözden geçirilmiş olsun. Böyle dikkatli kişiler açısından bir sorun çıkması enderdir. Bu tarihler arasında Akrepler, gerek kendi ailevi ilişkiler ve gerekse toplumsal açıdan ilişkilerinin sorumluluğunun farkında olarak düzenlemelerde bulunabilirler. Yani beraberlikleri zaten düzgün yürüdüğünden hem iş hem de yuvalarını ilgilendiren konularda gerekenleri gayet bilinçli bir şekilde yerine getirebilirler. Bu enerji altında, beraberliğinizle ilgili konular sadece sizinle partneriniz arasında değil, toplumsal anlamdaki saygınlığınız ve imajınız açısından da önem taşır. Böyle Akrepler Merkürün Terazi burcundaki geri hareketi esnasında yani 6-17 Eylül tarihleri arasında birbirleri hakkında tarafsız düşünmeyi, kararlarını dikkatle tartmayı, geçmiş bazı konular varsa bunları elele çözmeyi başarabilirler. Etkili ve nazik konuşmaları birbirlerine duydukları sevginin göstergesi olarak değerlidir. Geriye çekilerek herşeyi başbaşa görüşmeyi, ele almayı tercih edebilirler.

İlişkisinde sorun olanlar açısından Venüs Aslan burcu seyrinin yaratabileceği etkiler daha farklıdır. Hakimiyet hırsınız oldukça yükselebilir. Yani ilişkide benim dediğim olsun tarzında yaklaşımlar daha fazla ön plandadır. İlişkide iplerin sürekli sizin elinizde olmasını isteyebilir eğer karşı taraf buna yanaşmıyorsa duygusal açıdan soğuk ve mesafeli bir tutum içinde olmanız mümkündür. Kendinizi değerli hissetmek için partneriniz tarafından pohpohlanmanız ve size gösterilen bu aşırı sevgiyle gururlanmanız lazımdır. Yani eğer sevgiliniz size mutlak itaat ediyor ve söylediklerinizi yerine getiriyorsa ne ala. Tam tersi durumda ise, aşırı gururlu tepkiler göstererek kendinizi geriye çekebilirsiniz. Tabi ki böyle bir tutum içinde olmak doğal olarak aranızdaki karşıtlıkların daha da büyük sorunlara yol açması gayet kolaydır. Çünkü sürekli ilgi görmek, bir kral veya kraliçe edasıyla ilişkide baskın karakter olmaya çalışmak, partneriniz açısından zorlayıcı bir durum olabilir. Eğer ilişkinizin sevgi yönü ağır basıyorsa, bir şekilde problemler giderilebilir. Yok hayır, partneriniz de baskın ve inatçı bir kişiyse, o zaman durum daha da vahimleşir. Peki böyle durumda olanların ne yapması gerekiyor. En iyi yöntem 6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasındaki Merkür geri hareketinde geriye çekilerek tüm sorunları ister karşılıklı isterse tek başınıza ele alarak gözden geçirmek. Geri hareket zamanlarında olaylar daha net algılanacağından doğal olarak bu süreç tarafsız bir şekilde düşünülmesi ve herkesin kendi payına yüzleşmede bulunması adına etkilidir. Bu sürecin bir başka etkisi, geri hareketten çok önce bir nedenle ayrılmış, aralarındaki sorunları çözememiş çifterin eski sorunlarını tekrar gözden geçirerek bir araya gelmeleridir. Tabi ki problemler eski olunca olayları daha net değerlendirmek mümkündür.

İlişkisi olmayanlar açısından Eylül ayındaki yansımaları özetlemek gerekirse, benim tavsiyem 31 Ağustos (gölgeli günlerin başlangıcı) merkez alınmak üzere, 5 Ekim (gölgeli günlerin bitim) tarihleri arasında karşınıza çıkacak yeni bir kişi hakkında acil kararlar vermemek, ilişkiye adım atmak yerine arkadaşlık şeklinde sürdürmek, düşünmek ve özellikle bu kişi hakkında iyi bir incelemede bulunmaktır. Çünkü geri harekette karşınıza çıkan kişinin daha sonra hayatınızda ciddi manada yer alması pek mümkün değildir. Siz Akrepler özellikle beraberliğinde sorun olanlar ve ilişkisi yeni başlayanlar özellikle sizlere önerim, geri hareket boyunca ilişkinizi gözden geçirmenizdir. Gerçekten bu beraberlik sizin için mutluluk kaynağı mı, yoksa sorunların sürekli yaşandığı veya yaşanma ihtimali olduğu bir karmaşa mı? bunun kararını lütfen bilinçli şekilde gözden geçiriniz.


Kaynak: Mynet
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Ekim 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Akrep Burcu Aylık Yorumu
Ekim ayına genel bakış:

Ekim ayının ilk önemli etkisi diğer burçlar gibi sizin için de gayet önemli. 4 Ekim tarihinde çalışma yaşamınız ve gündelik temponuz içindeki zorunluluklarınızla birebir alakalı yaşam evinizde oluşacak Koç burcu Dolunayı, mesleki kariyerinizi şekillendirecek staj, kurs veya diğer bilgilenmelerde sizi ön plana çıkartıcı. Yani bu dolunay kendinizi gösterebilmeniz ve iş hayatında ileri noktalara gelebilmeniz için sıkı çalışmanız gerektiğinin işareti. Tabi ki isteklerinizi tam olarak ele geçirmeniz için çok sıkı çalışmanız gerekiyor. Yorucu bir etkidir fakat düzenlemelerde bulunulur, sistemli ve planlı şekilde hareket edilirse her türlü zorluğun üstesinden gelinebilir. İlişkilerinize özellikle dikkat ediniz. Usta, eğitici, işveren konumundaki kişilerle ılımlı ve akıllı paylaşımlarda bulunun. Çevrenizdeki diğer insanlar ve iş ortamınızda paylaşımcı davranmaya özen gösterin. Ekim ortasına kadar devam edecek enerjiler altında, kariyer evinizdeki Mars etkisi yaklaşık altı ay devam edecek önemli bir seyir. Bu seyirde cesaretli, özgüvenli bir şekilde çalışmalı, sabit fikirli olmamalı, yeniliklere açık fakat sorumluluklarınızın bilinci içinde hareket etmelisiniz. Ekim ayı aşk hayatınızla ilgili konularda etkili. Venüs gezegeninin ay ortasından itibaren güçlü Terazi burcunda ilerleyişi size hem gizlilik içinde aşkı doyasıya yaşamanızı hem de aşkta tutkularınızın yoğunlaşmasını sağlıyor. Yasak ve tutkulu beraberlikler gündeme gelebilir veya aşkınızı gözlerden uzak yaşamayı tercih edebilirsiniz.

Aşk ve İlişkiler:

20 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında etkili olacak Venüs gezegeninin düşük enerjili Başak burcu seyri altında, ilişkinizle ilgili konularda aranızdaki bağ duygusunun devam etmesi veya beraberliğin devam ettirilmesi aşamasında pek büyük bir sorun yok gibidir. Ancak kimi zaman kendinizi suçlamanız, yaşadığınız ilişkiden dolayı kendinizi bir kurban gibi hissetmeniz mümkündür. Yaşadığınız ilişkiyi, partnerinizi ve bugüne dek olanları düşündüğünüzde çıkmaz bir sokaktaymış gibi geri dönmeli mi yoksa aynı noktada kalmalı mı diye içinizden geçirebilirsiniz. Burada önemli olan artık iyice görünür hale gelen problemlerin bir şekilde düzeltilmesi için oturup düşünmektir. En önemli sorununuz ne ise ona odaklanmak, eğer ilişkiniz hala yüreğinizde bir yerlerde yanmaya devam ediyorsa, hem kendinize hem de partnerinize karşı şefkatli davranmak, olayları iyi analiz etmek ve ılımlı davranmaktır. Yok eğer artık bazı şeyler canınıza tak etmeye başlamışsa ve bir türlü halledemediğiniz sorunlar içindeyseniz gerçekçi bir şekilde düşünmeniz şart demektir.

Özellikle 13 Ekim tarihi bu hissedişlerin yüksek olduğu bir gündür. Bir yandan hayatınızı şekillendirmeyi isterken diğer yandan hala taşların yerine oturmuyor oluşu hakikaten büyük bir baskı altında kalmanıza neden olabilir. Aslında bu dönemde, korkularınız olsa bile sosyal hayatın içinde yer almanız gerekir. Ne yapacağınıza karar vermek için, bağımlılıklarınızın esiri olmadan düşünmeniz lazımdır. Eğer bu süreçte aşk konusunda sorunlarınız büyürse veya bir şeyler yoluna girmediyse gerçeklerden kaçıp başka şeylerle teselli bulmak yerine bilakis sorunların üstüne giderek kendinize yeni bir sayfa açmalısınız. Aşırı duyarlılık, kendinize güvensizlik, yetersizlik duygusu altında geri çekilmek ilişkinizle ilgili veya genel olarak aşk hayatınızla alakalı olarak hüzün getiricidir. Belirsizlikler karşısında yapacağınız tek şey vazgeçmeden önce mücadele etmeye hazır olmaktır. Siz mücadelenizi verin olmuyorsa olmuyor ama en azından bir çaba gösterilmiş olur. Bu sizin tarafınızdan veya ondan veya her ikiniz birlikte farketmez, önemli olan bir adım atılmasıdır.
22 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda seyredecek Güneş gezegeni yaşamınızı ilgilendiren her konuda, özellikle geriye çekilerek içsel anlamda gözden geçirme ve eksiklerinizin saptaması adına olumludur. Bunu bir hazırlık dönemini olarak adlandırabiliriz. İleriye yönelik olarak düşündüğünüz bazı girişimler için kafanızın içinde planlarınız varsa bunlar üzerinde düşünmeniz yararlıdır. Bu sessizlik içinde bazı dengeleri yerine oturtabilmeniz için, öncelikle sakin bir şekilde hareket etmeniz önemlidir. Merkürün geri hareket döneminde eğer gözden geçirmelerde bulunduysanız, kafanızın içinde bazı durumlar az çok şekillendiyse şimdi bunları hayata uygulama vaktiniz gelmiş demektir. Eğer ilişkinizde sorunlar olmasına rağmen sürdürmeye kararlı iseniz, karşılıklı paylaşımda bulunmayı ihmal etmemek gerekir. Yani kendi gerçeğinizi yaratmak zorundasınız. Bu enerji gizli ve yasak ilişkileri gündeme getirebilir veya böyle bir ilişkiniz varsa kafanız karışabilir. Bir araya gelmenin zor olduğu bir beraberlik nedeniyle kendinizi çaresiz hissetmeniz mümkündür. Bildiğiniz gibi her yıl Akrepler özellikle bu dönemlerde sırf bu yüzden tedirginlik yaşar ve ne yönde karar almak gerektiğini bir türlü bilemezler. O zaman bu yıl bir değişiklik yapın ve ne yapılması gerektiğini artık bilinçli bir şekilde düşünün. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjinin anlamı ise, paylaşıma hazır olmayı istediğiniz halde, kendinizi güvende hissetmemeniz yüzünden çekimser kalmanız anlamına gelebilir. Hatta geçmişte kalan veya şu an mecburen sürdürdüğünüz diğer ilişkiniz de kafanızı kurcalıyor olabilir.

15 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında, Terazi burcunda ilerleyen bir Venüs gezegeni size ne gibi enerjiler sunabilir. İç dünyanıza çekilerek derin duygularınızı gözden geçirmenizi, sizi anlayabilecek ve gerçekten sevebilecek, sabır gösterebilecek gerçek bir ruh eşini arama ihtiyacınızı yoğunlaştırabilir. Eğer imkansız bir aşk yaşıyorsanız vazgeçmenin zor olduğu fakat tutkularınızın gittikçe derinleştiği bir zaman dilimini gösterebilir. Temeli sağlam bir ilişkiniz varsa karşılıklı paylaşımın göstergesidir. Platonik bir aşkı gösterebilir. Sevdiğiniz kişiye ulaşmanız zordur ve ifade edebilmeniz neredeyse imkansızdır. Ruhsal yönden kendinizi ve yaşadığınız ilişkiyi gözden geçirişiniz anlamına gelebilir. Kimileriniz için yaşadığınız ilişkiden dolayı kendinizi geri planda tutmak ihtiyacınızın simgesi olabilir. Bazılarınız için fantezilerin yoğun şekilde yaşandığı gizli kaçamaklardır. Fakat herşeyden önemlisi kendi arzularınız ve zayıflıklarınızla yüzleştiğiniz bir süreç olması mümkündür. Güzel rüyalar ve hayaller zamanıdır.

Hayatın zorlayıcı ama ihtiraslı bir şekilde arzulandığı aşkların göstergesi olan bu süreç kendi içinizdeki ruhsallığınızı keşfetmeniz açısından da değerlidir diyerek bitirmiştim. Venüs Terazi burcunda yönetici olduğu için ve geçtiği yaşam evinde aşk açısından etkili enerjilere sahip olduğundan bir başka göstergesi ise, sevgi konusunda içinde bulunduğunuz durumun pek gözler önünde yaşanması yerine daha tedbirli ve daha özenli bir şekilde korunması gerektiğini söylemek mümkündür. İlişkinizin bazı insanlar tarafından bilinmesinin farklı sorunlara neden olması yüzünden, gizlilik içinde yaşanması gerektiğini de gösterebilir. Sevginizi koşulsuz bir şekilde yaşadığınız için aslında karşınızdaki kişiden tek beklentiniz sabırlı ve anlayışlı olmasıdır. Kimileriniz için anlamı ise, yaşanılan ilişkide her iki tarafın da birbirine karşı dürüst ve yalansız davranması gerekliliğidir. Eğer uzun yıllardır süren bir beraberliğiniz varsa birbirinizi gayet iyi tanıdığınız için dürüst davranmanız kolaydır. Fakat bu yeni bir heyecansa bazı şeyleri gizlemeniz mümkündür. Bazı Akrepler içinse bu süreç ilişkinizle alakalı konularda bir karar alma dönemi olabilir. Hangi yönde ve neler yapmanız gerektiğini tespit açısından önemli olan bu zaman diliminde yaşadığınız beraberliği tekrar ele alarak düşünmeniz, kontrolünüz altında olmayan durumlar için neler yapmanız gerektiğini tespit etmeniz mümkündür.

Sevgili Akrepler, 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Satürn gezegeni, iş ve özel ortaklık ilişkileri konusunda ders verici, aksayan noktaları gözden geçirmenizi ve düzenlemenizi sağlayıcı güçlü bir yansımadır. Düzgün yürümeyen, eşit hak ve özgürlük olgusu çerçevesinde sürdürülmeyen bir iş veya özel yaşamınız varsa, bu tarihler arasında gerçekçi bir şekilde durumunuzu gözden geçirmeniz gerekir. Yanlış zaman ve yanlış kişilerle kurulan ve sürdürülen ilişkilerde lütfen dikkatli olunuz. Sizi yıpratan ve üzen durumları kulak arkası yapmak yerine bunları nasıl düzene koyabilirsiniz onları düşünün. Bu uzun sürede, ilişkinizin artı ve eksilerini iyi tahlil etmeye çalışmanız son derece önemlidir. Kimileriniz ailenizden gizli bir evlilik veya gözlerden uzak bir ilişki yaşayabilirsiniz. Bu ilişki sizin açınızdan yıpratıcı dersler ve sorumluluklar içerebilir. İlişkiniz bilinçaltınızda karmaşık düşüncelere sebep olabilir.
Bu nedenle ağır sorumluluklar altına girebilirsiniz. Bazılarınız evliliği nedeniyle ciddi sağlık problemleri, psikolojik sorunlar yaşayabilir. Bunlar yanlış yapılan seçimlerin ve acele kararların sonucudur. Böyle bir durumda, ilişkinizi gözden geçirerek nelerin düzeltilmesi gerektiğini veya ne yaparsanız daha huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz bunları saptamanız lazımdır. Bu enerjinin etkisi altında, alıştığınız düzeni, direttiğiniz bir planı, eskiye ait konuları inatla sürdürmeye çalışabilirsiniz. Çünkü değişim sizi oldukça korkutabilir. Fakat bu sefer de memnuniyetsizlik, karmaşa ve duygusal kısıtlanmalar sizi rahatsız edebilir. Gördüğünüz gibi ilişkilerinize, kendinize ve içinde bulunduğunuz duruma gayet açık ve net bir şekilde bakmanız gereken bir döneme girmiş bulunmaktasınız.

10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu tarihler arasında yukarıdaki konularda içe yönelerek gözden geçirmelerde bulunmak gayet faydalıdır. Böylece düzenlemelerde bulunur, planlarınızı tekrar ele alarak aksayan noktaları tespit edebilirsiniz. Bu dönemde sabırlı olmak, içinde bulunduğunuz durumun farkında olmak, sorumluluklarınızı kabul etmek esastır. Bu olgular çerçevesinde yapacağınız düzenlemeleri geri hareketin bitiminden sonra yürürlüğe koyabilirsiniz. Bu tarihler arasında yeni bir iş, ilişki, karar veya yenilik konusunda son derece dikkatli olmanız lazımdır.



Kaynak: Mynet
seawstars - avatarı
seawstars
Ziyaretçi
4 Ekim 2011       Mesaj #6
seawstars - avatarı
Ziyaretçi
Akrep Burcu ve Aşk

Akrep, karşısındakini ilk karşılaştığı andan itibaren, dayanılmaz bir şekilde etki alanına alır. Akrep'in oldukça çekici ve gizemli bir yapısı vardır. Aslında yüzeyde görünenler sadece karşı tarafın görmesini arzuladıklarıdır.

Direkt ve hatta biraz zorlayıcı görünebilir, fakat altta oldukça kırılgan ve hassastır. Akrep insanı aşkı çok ciddiye alır ve birlikte olduğu insanın kendini sevmesini, takdir etmesini bekler. Akrep birlikteliklerinin başında, daha kısa vadeli ve çok fazla derin olmayan bağlantılar kurmayı tercih eder. Çünkü Akrep yara almak, incinmek korkusuyla insanları kendinden uzak tutmayı tercih eden bir özelliktedir. Eğer Akrep uzun vadeli bir ilişkiye girmişse, eşine mutlaka finansal ve duygusal anlamda emniyet vermek için elinden geleni yapar. Akrep için ilk buluşmda birlikte denize gitmek, sosyal bir faaliyet, ya da insanların biraraya geldikleri ortamları seçmek olumlu bir adım olabilir. Akrep kendini dinleyen ve anlamaya çalışan insanları sever.

Karşısındaki insanın, dikkatini tam anlamıyla kendine vermesini ister. Aslında Akrep insanlarıyla tartışmaya girmek çok zor olmasına karşın, eğer karşısındaki saygısızlık ederse ya da duyarsız davranırsa, kolayca saldırgan olabilir. Ayrıca domine edilmekten ve garanti bir eş olarak görülmekten de nefret eder. Akrep'in yaşamını geçirmek için seçtiği insana karşı oldukça kıskanç ve koruyucu bir tavır aldığını asla unutmamak gerekir.

Yaşamı boyunca sevgi verebilecek, zengin yürekli ve aradığı emniyeti sağlayabilecek bir eş arar. Her zaman için karşısındaki insanın duygu ve düşüncelerine değer vererek, ihtiyaçlarını tatmin etmek için enerji sarf etmekten çekinmez.


15 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında, Terazi burcunda ilerleyen bir Venüs gezegeni size ne gibi enerjiler sunabilir. İç dünyanıza çekilerek derin duygularınızı gözden geçirmenizi, sizi anlayabilecek ve gerçekten sevebilecek, sabır gösterebilecek gerçek bir ruh eşini arama ihtiyacınızı yoğunlaştırabilir. Eğer imkansız bir aşk yaşıyorsanız vazgeçmenin zor olduğu fakat tutkularınızın gittikçe derinleştiği bir zaman dilimini gösterebilir. Temeli sağlam bir ilişkiniz varsa karşılıklı paylaşımın göstergesidir. Platonik bir aşkı gösterebilir. Sevdiğiniz kişiye ulaşmanız zordur ve ifade edebilmeniz neredeyse imkansızdır. Ruhsal yönden kendinizi ve yaşadığınız ilişkiyi gözden geçirişiniz anlamına gelebilir. Kimileriniz için yaşadığınız ilişkiden dolayı kendinizi geri planda tutmak ihtiyacınızın simgesi olabilir. Bazılarınız için fantezilerin yoğun şekilde yaşandığı gizli kaçamaklardır. Fakat herşeyden önemlisi kendi arzularınız ve zayıflıklarınızla yüzleştiğiniz bir süreç olması mümkündür. Güzel rüyalar ve hayaller zamanıdır.
İlişkinizin bazı insanlar tarafından bilinmesinin farklı sorunlara neden olması yüzünden, gizlilik içinde yaşanması gerektiğini de gösterebilir. Sevginizi koşulsuz bir şekilde yaşadığınız için aslında karşınızdaki kişiden tek beklentiniz sabırlı ve anlayışlı olmasıdır. Kimileriniz için anlamı ise, yaşanılan ilişkide her iki tarafın da birbirine karşı dürüst ve yalansız davranması gerekliliğidir. Eğer uzun yıllardır süren bir beraberliğiniz varsa birbirinizi gayet iyi tanıdığınız için dürüst davranmanız kolaydır. Fakat bu yeni bir heyecansa bazı şeyleri gizlemeniz mümkündür. Bazı Akrepler içinse bu süreç ilişkinizle alakalı konularda bir karar alma dönemi olabilir. Hangi yönde ve neler yapmanız gerektiğini tespit açısından önemli olan bu zaman diliminde yaşadığınız beraberliği tekrar ele alarak düşünmeniz, kontrolünüz altında olmayan durumlar için neler yapmanız gerektiğini tespit etmeniz mümkündür.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

15 Şubat 2013 / Misafir Burçlar
9 Eylül 2011 / Efulim Burçlar
10 Ağustos 2011 / Misafir Soru-Cevap
8 Mart 2013 / bengu_mete Soru-Cevap
19 Ağustos 2008 / Misafir Taslak Konular