Arama

Çocuk gelişiminde aile mi çevre mi etkilidir? - Sayfa 2

Bu Konuya Puan Verin:
En İyi Cevap Var Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 65.991 Cevap: 14
- Asdfghjkl ' - avatarı
- Asdfghjkl '
Ziyaretçi
21 Ocak 2011       Mesaj #11
- Asdfghjkl ' - avatarı
Ziyaretçi
AiLe ne kdar düzqn oLursa oLsn çevre bozksa oLay biter .
ÇocukLar geneLde çevreyi takLİt ettiqi içn düzeni bozuLur .
Sponsorlu Bağlantılar
Gelişme çaqındaki çocukLar zmanLarnn büyük bi kısmını dışarda qeçirdiqi içn dışarıya uyum saqlar .
Aile eqitimsz oLursa çocuk qeLişm saqLamaz .


Ben psikoLoji okudm . En detyLı oLanLr bnLar . GeneLde btün münazaraLarda da çevreyi savunanLar bnLarı kullandı .
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Mart 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşla insanların hepsi çewreye göre yaşadığı topluma göre hareket ederler.. bun madde özeliikle çocuklar için geçerlidir... çocuklar gelişim sürecinde ne yazık ki dostlarını aileye tercih edebiliyorlar... bu da bu sorunun cevabını kesinlikle çewre kılıyor... bu kadar basit..Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mayıs 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÇOCUĞUN EĞİTİMİNDE AİLENİN ÖNEMİ NEDİR ?
1. Bence aile daha önemlidir çünkü;her şeye orada başlanır,İlk temel orada atılır.
ÖRNEK= Bir binanın temeli iyi atılırsa devamı da sağlam olur.
2. Çevre aileler sayesinde oluşur,yani aileler olmaz ise çevrede oluşmaz.
3. Çocuklar en çok ailelerden etkilenir,ailelerini örnek almaya çalışırlar.
4. Aile çünkü çocuğa söylenen her sözcük çocuğun eğitimi için eklenen bir tuğladır.
5. Anayasamızın 41. maddesine göre ''Aile Türk Toplumunun Temelidir.'' denmektedir.Ailenin önemi anayasamızda bile bu şekilde vurgulanmış.
Son düzenleyen Safi; 13 Ekim 2017 23:58
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Aralık 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çevre peki çevre olsun.şunu söyleyin kendilerini kanıtlama yöntemlerini ellerini silah alarak dağa çıkmakta bulan ve bugün bize bu zorlukları yaşatan insanlar var.peki neden bunlar ahlaklı ülkesini milletini bayrağını seven bireyler değiller.Çevresindeki insanlara uyarak dağa çıkan insanlar ailelerini kandırarak kötü yola sapan insanlar çevredeki insanların etkisiyle meydana gelmiştir.terörün törelerin ortaya çıkışında eğitimsizliğin büyük bir katkısı var.Çevre eğitimi çocuğun gelişimine yetersiz.önce aile terbiyesi alınsın ki daha sonra çevreye ayak uydurularak çevredeki eğitiminde ailesinde gördüğü görgü kuralları içinde tamamlasın…

ergenlik döneminde ister istemez birtakım sakıcalı olaylar yaşanır fakat ailenin ilgisiyle sevgisiyle yetiştirmesiyle çocuk düşer kalkar o dönemde fakat doğru yolu bulur!
doğru yoldan sapanların zaten ne okulda ne de ailede aldığı eğitim bir işe yaramamıştır
öncesi ailedir sonra çevre!
12 yaşındakileri nişanlandırmak gibi olaylar duyuyoruz.. bunlar zaten çocukla alakalı değil o toplumun kültür seviyesiyle alakalıdır.toplumda çevreye girdiğine göre… Bu olayların yaşandığı yerlerde de okullar var üniversiteli öğrenciler var illaki iyi veya kötü bir eğitim yuvası var ama bazı şeyleri değiştiremiyor işte.Bir çocuğun ailesinde aldığı eğitim onun hayatta neler başaracağına yeter.okul çıkışı satılan eroin kokain gibi bağımlılaştıran ilaçlar çevre kusuru değimli.çocuğa’’gel knk iki sigara yakalım diyen arkadaşlar çevre sorunu değimli.Bakın eğer ki çocuk aile terbiyesini yani eğitimini kazanmış ise zaten o kişiye takmaz ve çevre sorununu def eder.bu tarz olaylara hiç mi hiç girmez…
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çocuk Egitiminde Ailenin Önemi
Hepimizin çok küçük yaşta öğrendiği bir kavramdır aile, anne baba ve kardeşlerimizden oluşan en yakınımızdaki birimdir.
Her zaman içinde yer aldığımız, destek aldığımız paylaştığımız ve sığındığımız bu kurum doğumdan ölüme kadar hayatımızın en önemli unsurudur.

Toplumlari olusturan bireyler de hayatlarinin baslangicinda ilk egitimlerini aileden alirlar. Islami sistemde de çocuklarin egitiminden esasta aileler sorumludur. Çünkü hiçbir sey bilmeden dünyaya gözlerini açan çocuk ilk olarak aile efradini görür, onlarla hemhal olur ve iyi - kötü her seyi ilk olarak onlardan ögrenir. Bu hususta: "Her çocuk (Islam hakikatini kabul edecek bir) fitrat üzere dogar. Bu hal konusma dönemine kadar devam eder. Onu ebeveyni yahudi, hiristiyan, müsrik veya mecusi yapar" (Müslim, Kader, 23/25) hadisini birçogumuz biliriz.

Dünyanin küçük bir köy haline geldigi ve toplumlarin asrimizdaki teknolojik gelismeler vasitasiyla egemen güçlerin toplum yapilarindan ve kültürlerinden daha çok etkilendigi günümüzde anne ve babalar çocuklarinin Islam'i ögrenmelerini ve Müslümanca yasamalarini nasil saglayabileceklerini kara kara düsünmektedirler. Çünkü Islam'i kendileri için bir din olarak kabul etmelerine ragmen bir yasam biçimi olarak hayatlarina geçirmemis olan toplumda yetisen çocuklar, okul, arkadas ve televizyon gibi vasitalarla Islam disi aliskanlik ve ahlaki kolayca edinmektedirler. Günümüzün teknolojik ve modern yasantisi çocuklari, anne-babalarinin tavsiyelerine karsi çikmaya, bas kaldirmaya ve ailelerinin her seyini sorgulamaya tesvik etmektedir. Modern çag çocuk yetistirmek için çok zor ve çetin bir zamandir. Ancak bu güçlügün sonucundaki basarinin da mükafati o kadar büyük olacaktir insallah.

Çocugun egitimindeki ilk sorumlulugun aileye ait oldugunu söylemistik. Bu sorumlulukta annenin payinin büyüklügünü bilmeyen, kabul etmeyen de yoktur herhalde. Bugün mümine anneler de kendi omuzlarindaki bu büyük sorumlulugun bilincinde olarak hareket etmek zorundadirlar. Bundan dolayidir ki, annenin iyi bir Müslüman evlat yetistirebilmek için çocuguyla arasindaki baglari siki tutmasi, elinden geldigince bu konuda kendine yardimci olacak Kur'an, hadis bilgisine sahip olmasi ve Islam büyüklerinin tavsiye ve bilgilerinden faydalanmasi gerekmektedir. Bilhassa annenin çocuguyla kuracagi siki bagla birlikte ona izleyebilecegi uygun bir model olabilmesi lazimdir. Çünkü Islam miras gibi annebabadan çocuga geçen bir din degildir. Bir çocuk anne ve babasi Müslüman oldugu için otomatik olarak Müslüman olmaz. Belki kimliginde Müslüman yazabilir ancak Islam ahlakini ve bilgisini almazsa hayatina Islam yön vermez.

Müslüman anne - babalarin yapmalari gereken sey, çocuklarini dogru seçim yapabilecek sekilde egitmek, bilgilendirmek ve onlarin Islam'i saglam bir sekilde yasamalarini saglamaktir. Bunu saglayabilmek için de öncelikli olarak aile fertlerinin çocugun etrafini kavramaya basladigi dönemden itibaren gerek örnek olma yoluyla gerekse bilgilendirme yoluyla Islam'i çocuklarina ögretmeleri ve çocuklariyla aralarindaki bagi onlarin her dönemlerinde sicak ve yakin tutmalari, özellikle de bulug çaginin inisçikislarinda çocuklarina daha yakin ve destek olmalari lazimdir. Kendini sicak ve güvenli bir ortamda hisseden çocuk, ailesi Müslümanca bir hayat sürüyor ve kendini bu yolda bilgilendiriyorsa, Islam'a karsi saglam bir inanisa sahip olmakta, bulug çagi dönemini daha sakin ve problemsiz geçirmekte ve yetiskin olarak da Müslüman toplumda aktif bir rol almaktadir.

Anne-babanin çocuga vermesi gereken Islami terbiyenin içine kisinin dünyevi ve uhrevi hayatini birlikte göz önüne alarak, her ikisi için de gerekli olan bilgileri vermek, aliskanliklari ve melekeleri kazandirmak, kabiliyetleri gelistirmek gibi konular girer.
Son düzenleyen Safi; 13 Ekim 2017 23:59

Benzer Konular

17 Ekim 2012 / levent şahin Cevaplanmış
30 Eylül 2014 / Misafir Soru-Cevap
1 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap
11 Ocak 2010 / MesirKentli Sağlıklı Yaşam
31 Mart 2015 / Misafir Cevaplanmış