Ziyaretçi
Heidi' nin kitap özetini, karakterleri, yer ve zaman vs özellikleri hakkında bilgi istiyorum.
Heidi

Sponsorlu Baglantilar
Heidi, aslında bir kitap olarak yayınlanmış 1881 yılında. İsviçreli Çocuk Romanları yazarı Johanna Spyri tarafından kaleme alınmış. Efendim olay Frankfurt'ta Graubunden denilen bir kasabada geçiyormuş. Hatta "Heidi ve Peter"in orada hala heykelleri bile varmış.
Son dönemlerde CNBC-E tarafından da bir süre yayınlandı çizgi film.Filmde Heidi'nin inanılmaz pozitif yaklasımı, ve herkese yardım isteği aslında çizgi filmlerden neler beklendiğini özetliyor. Şimdi bazıları diyebilir "elin İsviçrelisinin" çizgi filmi bize ne? Orası doğru ama "pokemon"lar yerine pekala iyi bir tercih olabilir diye düşünüyorum.Tabi Kurtlar Vadisi tarzı kültür ürünleri! yaratmak varken neden "Heidi" tarzına esir olunsun değil mi?
Filmde yer alan Peter karakteri de ayrı komik, dağlarda yuvarlanışı ve hızlı koşuşu, keçilerin altına yatıp sütü ağzına sağması ve ardından Heidi'nin gülmekten yerlere yatması. Bunlar Heidi adlı çizgifilmden enstantaneler. Heidi'nin büyükbabası ise ayrı bir sorun... Ağır dede takılıyor biraz. Saç sakal birbirine karışmış, bembeyaz pamuk gibi. Pek bir şey umrunda değil, Heidi'nin frankfurt'a gönderilişinde de biraz umursamaz davranıyor falan filan.
Uzun lafın kısası güzel ve hoş bir çizgi filmdi. Hayata Heidi gibi bakan ne kadar insan vardır bilemiyorum ama, savaşların dünyasında ekranlardaki en sevimli karelerden birisi Heidi...
Devamı > Heidi
Son düzenleyen perlina; 12 Eylül 2017 10:31