Ziyaretçi
Oligarşi ile yönetilen ülke var mıdır, bu ülkeler hangileridir?
evet vardır. zaten oligarşinin tanımı sadece belirli bir zümrenin bir ülkeyi yönetmesiyle ortaya çıkan yönetim biçimidir. Yunancadaki 'az' ve 'yönetim' kelimelerinin birleşmesiyle oluşturulmuş bir kelimedir.Genelde yönetimdeki grup, askeri, siyasi veya maddi olarak ülkenin önde gelen gruplarından birisidir. Bazı siyaset bilimciler, yönetim şekli ne olursa olsun, her devletin yönetiminde mutlaka bir oligarşi olduğunu belirtirler.
oligarşi:
halkı sadece bir zümrenin yönetmesi neticesinde oluşan bir yönetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yönetilen ülkelerde sınıf ayrımı vardır.
sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan eden halk huzursuzluk çıkarır. bu yüzden oligarşi çok tutulan bir yönetim şekli değildir.
oligarşi yönetiminde halkı yöneten kesim ticarettarımhayvanc ılık vb. türü işlerle ilgilenen yani 1. sınıftaki insan topluluğudur.
dünyada oligarşi ile yönetilen topluluk yok denecek kadar az bir kesimi oluşturur
suudi arabistan ve iran yanibasimizda ki örneklerdir....bir cok afrika ülkesinde de örnekler vardir.
BAKINIZ Devlet Yönetim Biçimleri - Oligarşi
Sponsorlu Bağlantılar
halkı sadece bir zümrenin yönetmesi neticesinde oluşan bir yönetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yönetilen ülkelerde sınıf ayrımı vardır.
sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan eden halk huzursuzluk çıkarır. bu yüzden oligarşi çok tutulan bir yönetim şekli değildir.
oligarşi yönetiminde halkı yöneten kesim ticarettarımhayvanc ılık vb. türü işlerle ilgilenen yani 1. sınıftaki insan topluluğudur.
dünyada oligarşi ile yönetilen topluluk yok denecek kadar az bir kesimi oluşturur
suudi arabistan ve iran yanibasimizda ki örneklerdir....bir cok afrika ülkesinde de örnekler vardir.
BAKINIZ Devlet Yönetim Biçimleri - Oligarşi
Son düzenleyen Safi; 17 Nisan 2018 19:41