Arama

Mimar olabilmek için gerekli yetenekler nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 26 Ekim 2016 Gösterim: 196.388 Cevap: 5
berke aktaş - avatarı
berke aktaş
Ziyaretçi
19 Nisan 2009       Mesaj #1
berke aktaş - avatarı
Ziyaretçi
Mimar olabilmek için hangi yeteneklerimin olması gerekiyor?Mimarlık okuyabileceğim üniversite adlarını yazabilir misiniz?
EN İYİ CEVABI perlina verdi

Mimarlık Fakültelerinin Kontenjanları Bakımından Sıralanışı Aşağıdaki Gibidir.



Sponsorlu Bağlantılar
Mimarlık Kontenjanı En Yüksek Devlet Üniversiteleri
1. Yıldız Teknik Üniversitesi 139
2. İstanbul Teknik Üniversitesi 108
3. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 98
4. Trakya Üniversitesi 85
5. Dokuz Eylül Üniversitesi 82

Mimarlık Kontenjanı En Yüksek Vakıf Üniversiteleri
1. Yakın Doğu Üniversitesi 120
2. İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce 81
3. Maltepe Üniversitesi İngilizce 80
4. Doğu Akdeniz Üniversitesi 73
5. Bahçeşehir Üniversitesi 70

Mimarlık Taban Puanları En Yüksek Devlet Üniversiteleri
1. İstanbul Teknik Üniversitesi İngilizce 497.129
2. Orta Doğu Teknik Üniversitesi 485.027
3. İstanbul Teknik Üniversitesi 484.438
4. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 473.199
5. Yıldız Teknik Üniversitesi 467.816

Mimarlık Taban Puanları En Yüksek Vakıf Üniversiteleri
1. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi %100 Burslu 498.820
2. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi %100 Burslu 487.051
3. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi %50 Burslu 474.662
4. İstanbul Bilgi Üniversitesi %100 Burslu 467.682
5. Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce %100 Burslu 467.493

Mimarlık Taban Puanları En Düşük Devlet Üniversiteleri
1. Yüzüncü Yıl Üniversitesi 405.175
2. Mardin Artuklu Üniversitesi 407.250
3. Dicle Üniversitesi İkinci Öğretim 409.456
4. Bozok Üniversitesi 414.750
5. Karabük Üniversitesi 417.715

Mimarlık Taban Puanları En Düşük Vakıf Üniversiteleri
1. Doğu Akdeniz Üniversitesi 366.910
2. Doğuş Üniversitesi 384.238
3. Avrasya Üniversitesi 397.338
4. Maltepe Üniversitesi İngilizce 405.958
5. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi %50 Burslu 422.042


1) İTÜ – Mimarlık Fakültesi
İTÜ Mimarlık Fakültesi 1944 yılında kurulmuş olmasına karşın İTÜ’de mimarlık eğitimi ilk kez sivil mimar ve mühendisler yetiştirilmek üzere 1884 de kurulan “Hendese-i Mülkiye Mektebi” ile başlamıştır. İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Mimarlık, 1981 yılında kurulan Şehir ve Bölge Planlaması, 1993 yılında öğretime başlayan Endüstri Ürünleri Tasarımı, 2002 yılında kurulan İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı Bölümleri de bulunmaktadır.

2) ODTÜ – Mimarlık Fakültesi
ODTÜ Mimarlık Fakültesi ODTÜ içerisindeki 3 bölümü içermektedir. 1956 yılında kurulan fakültede ilk açılan bölüm Şehir ve Bölge Planlama’dır.Fakültenin birinci sınıfları, bütün öğrenciler için temel tasarım stüdyosu içerir. İlerleyen yıllarda ihtisas dersleri görülmektedir.fakülte bünyesinde aktif olarak çalışan ODTÜ Mimarlık Topluluğu (ODTÜ MFT) ve ODTÜ Tasarım Topluluğu (ODTÜ OTT) isimli topluluklar mevcuttur.

3) İstanbul Aydın Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
2013 Mayıs ayında kurulan İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi(MTF)’nin mevcut 4 bölümünden ikisi, Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri, bu tarihten önce İAÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde yer almış ve mezun vermişlerdir. Bizzat kendi deneyimlerime ve akademik geçmişime dayanarak söylemeliyim ki , Vakıf Üniversiteleri içerisinde en çok tercih edilen ve dodanımlı yetiştirilen Üniversite Mimarlık Bakımından bu üniversitedir diyebilirim.

4) Yıldız Teknik Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
Üniversite 1911’de Kondüktör Mekteb-i Alisi adıyla, Paris’teki Ecol de Conducteur ün müfredat programı esas alınarak Bayındırlık Bakanlığı’na bağlı bir okul olarak kurulmuştur.Üniversitede 77 öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi, 61 araştırma görevlisi, 1300 ü aşkın lisans, 300 ü aşkın yüksek lisans, 120 doktora öğrencisi ve 15000 ‘den fazla mezunu bulunmaktadır. Fakültemiz, AB. ve GATS süreçleri kapsamında Avrupa mimarlık eğitim-öğretim ve araştırma alanlarında toplam kaliteyi iyileştirme çalışmalarını sürdürmektedir.

5) Mimar Sinan Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
1883 yılında kurulan ve ülkemizde güzel sanatlar eğitimi veren ilk kurum olan , Sanayi-î Nefise Mektebi’nin bünyesinde eğitime başlamış olması ve Çağdaş Türk Mimarlığını etkilemiş ve yönlendirmiş bir çok mimar yetiştirmiş eğitim geçmişinden kaynaklanan özgün birikimi.Güzel Sanatlar alanında eğitim veren bir Fakülte ile aynı kurumda bulunması
Disiplinler arası yaklaşıma duyarlı, mimarlık eğitiminde özgün geçmişine karşın bilinçli ve gelişmeye açık bir eğitim kadrosu olması.

6) Gazi Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
1966 yılında kurulan Zafer Mühendislik ve Mimarlık Özel Koleji ve 1967 de kurulan Yükseliş Koleji Özel Mimarlık Okulunun 1972 yılında birleştirilmesi ve Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi adını alması ve bu Akademinin 1982 yılında Gazi Üniversitesine bağlanması ile Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olarak kurulmuştur.

7) Erciyes Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
Yükseköğretim kurulu’nun 21 Nisan 1989 gün ve 8589 sayılı kararı ile Mühendislik Fakültesi’nde açılmış olan Mimarlık Bölümü, 1991-1992 eğitim-öğretim yılında 20 öğrenci ile öğretime başlamıştır. Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 03 Temmuz 1992 gün ve 3837 sayılı yasa ile kurulmuştur. Yükseköğretim kurulu’nun 29 Temmuz 1993 gün ve 14377 sayılı kararı ile fakülte bünyesinde “Mimarlık Bölümü”, “Şehir ve Bölge Planlama Bölümü” ve “Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü” olmak üzere üç bölüm açılmıştır.

8) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
Fakülte, 1970 yılında Eskişehir Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi olarak kurulmuş ve 1983 yılında Eskişehir’deki öğretim kurumlarının Anadolu Üniversitesi adı altında yapılandırılması sonucu, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi adını alarak 18.8.1993 tarihine kadar bu üniversite bünyesinde eğitim öğretimini sürdürmüştür.

9) İstanbul Kültür Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi altında yer alan Mimarlık Bölümü’nün, Mimarlık Fakültesi altında çalışmalarını sürdürebilmesi için yapılan girişimler sonucunda, 23 Ağustos 2011 tarihinde, Mimarlık Fakültesi kurulmasına dair Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

10) Girne Amerikan Üniversitesi – Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi
Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mihendislik ve Mimarlık Fakültesinden 2009 yılındaki GAÜ – Senatosu kararıyla ayrılmıştır. 2009-2010 akademik yılından itibaren Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi olarak çalışmaya başlamıştır.

BAKINIZ
İç Mimar
Mimarlık

Derlemedir

Son düzenleyen perlina; 26 Ekim 2016 14:41
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
19 Nisan 2009       Mesaj #2
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
Mimarlık
Her çeşit binanın isteğe ve imkanlara göre plan ve projelerinin hazırlanması, yapımının denetlenmesi konularında eğitim ve araştırma yapılır. Bayındırlık ve İskan, Ulaştırma Bakanlıklarında ve belediyelerde çalışılabileceği gibi, mimarlık bürosu açarak serbest çalışmak da mümkündür.

Sponsorlu Bağlantılar
Programın Amacı: Mimarlık bölümü, her çeşit binanın isteğe ve olanaklara göre plan ve projelerinin hazırlanması, yapımının denetlenmesi konularında eğitim ve araştırma yapar.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Mimarlık bölümlerinde genel matematik, bina fiziği, mimari çizime giriş gibi temel mimarlık dersleri verilir. Daha sonraki yıllarda ise temeli daha çok tasarıma, yani plan çizimine dayalı, daha kapsamlı ve ileri düzeydeki mimari bilgileri içeren dersler okutulur.

Gereken Nitelikler: Bu alanda eğitim görmek isteyen lise öğrencileri kendilerini, matematik, fizik, resim ve sosyal bilimler (sosyoloji, tarih, sanat tarihi, insan bilimleri ve kültür) alanlarında iyi yetiştirmelidirler. İyi bir mimar, hem sanat ve sosyal bilimlerle ilgili, hem de iş hayatının özelliklerini tanıyan kişidir. Bu nedenle kişinin üstün bir genel akademik yetenek yanında uzay ilişkilerini görebilme (cisimlerin uzayda alacakları durumları göz önünde canlandırabilme), düzgün şekil çizebilme gücüne sahip, yaratıcı bir kimse olması gereklidir. Ayrıca kişinin iş-ticaret konusunda bilgili, başka insanlarla işbirliği yapabilmek için uyumlu bir kimse olması çalışma hayatında başarısını artırabilir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler: Mimarlık bölümünden mezun olanlara "Mimar" unvanı verilir. Mimar önce, istek ve ihtiyaç sahibinin, yaptıracağı binada bulunmasını istediği özellikleri saptar. Yürürlükteki imar yasasını ve ihtiyaç sahibinin parasal olanaklarını, binanın yapılacağı yerdeki doğal koşulları dikkate alarak binanın planını çizer. Binanın tamamlandıktan sonra alacağı biçimi gösteren ölçekli maketler hazırlar. Mimar, zamanının büyük kısmını proje çizmek, etüt ve proje kontrolü yapmakla geçirir. Belli aşamalarda projenin uygulanmasını denetlemek amacı ile inşaat yerine gider.

Çalışma Alanları: Kamu kesiminde çalışan mimarlar genellikle Bayındırlık ve İskân, Ulaştırma Bakanlıklarında ve belediyelerde görev alırlar. Mimarlık serbest çalışmaya elverişli bir meslektir ve bugün özellikle büyük kentlerimizde mimarların birkaçı bir araya gelerek mimarlık bürosu açmayı tercih etmektedirler. Ülkemizde mimara gereksinme duyulmaktadır. Ancak, son yıllarda mimar yetiştiren okulların çoğalması ile mimar sayısında aşırı bir artma olmuştur. Bununla birlikte yetenekli ve iyi yetişmiş bir mimarın her zaman bol kazançlı iş bulması olanaklıdır.



Kaynak

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Mayıs 2010       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Mimarlık eğitimi, çok yönlü bir eğitimdir. Yapı bilgisinin yanı sıra, genel tasarım bilgisi, şehir ve bölge planlama, peyzaj, dekorasyon,endüstriyel dizayn alanlarında da eğitim alınır.

Bu nedenle de yetenekten önce istemek gerekir. Yetenek için ise, geniş perspektife,bakışa sahip olabilmek, matematiği hayatın içinde kavrayarak uygulayabilmek, bakmak değil görmek,görebilmek ve algılayabilmek gibi yeteneklere sahip olmak mutlaka gerekir.

Teknik çizim, çizim bilgisi, tasarım bilgisi, ve benzeri özellikler Mimarlık eğitiminin temelleridir.
Statik, Betonarme, Planlama, tümden gelim ve tüme gidim, fonksiyonel algı vb.hem eğitimle elde edilen, hem de uygulamayla gelişen özelliklerdir.
Son düzenleyen perlina; 8 Şubat 2017 12:56
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Haziran 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir mimar olarak Mimarlığı seçmeyi düşünen arkadaşlara ben de görüş bildirmek isterim.

Mimarlıktan mezun olduktan sonra önemli olan sizden proje çizimi isteyecek müteahit ve mal sahipleri ile yakın ilişki içinde olmanızdır. Yoksa bir mimarlık ofisine girer, bir başkasının (genelde patron mimar) tasarladığı kroki projeyi dantel işler gibi bilgisayarda çizer, adeta teknik ressamlık yaparsınız. Ofise gitmeyip şantiyeye girerseniz de yine bir başkası tarafından tasarlanmış bir projenin inşaa edilmesi için ustalarla, amelelerle uğraşır, oldukça çok yorulursunuz. Her iki durumda da sosyal hayatınız kalmaz.

Ofiste sürekli değişen çizimleri yetiştirmek için her akşam fazla mesai yapılır. 18:00-19:00 gibi saatlerde işten çıkıp arkadaşlarla buluşmayı, önceden program yapmayı unutun derim. Sizin hayatınız artık ofistir ve daha önemli bir şey olamaz. Aynı durum şantiye için de geçerlidir. Gecenin 24:00'ünde beton mikseri gelir, kalıplara beton dökülür. İşçilerin başında durmak gerekir her daim. Ya da asma tavan döşemesi yapılıyordur veyahut yerlere karo veya yükseltilmiş döşeme kaplanıyordur ve derzlerin düzgün gitmesine dikkat etmek gerekmektedir. Yine geç saatlere kadar işçilerin başında durulmaktadır. Buna benzer daha pek çok konu yüzünden şantiyeden de çıkamazsınız. Çünkü işin yani yapının önceden belirlenmiş tarihte bitmesi gerekmektedir. Her iki durumda da maaşlar mühendis, avukat ve doktor maaşlarından düşüktür. Daha çok çalışıp daha az kazanılan bir meslektir mimarlık, tabii işveren olmadığınız sürece...

Mimar olmak isteyen arkadaşlara tavsiye: Mimarlığın anahtarı çevreden geçer, sizden yapı tasarımını ve yapımını isteyecek zengin çevreden. Yoksa sokakta yürüyen Ayşe Teyze ile bakkal Hasan Amca "Bana bir ev tasarlar mısın?" diye size gelmez. Ancak hastalanırlar doktora giderler, doktorlar kazanır; ev sahibi ya da banka ile başları derde girer, avukata giderler, avukat kazanır. Ama mimara hiç ihtiyaç duymazlar. Mimarlık zenginler için yapılacak bir meslektir. Aklınızda bulunsun. Ona göre karar verin...
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
29 Haziran 2010       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Eğer mimar olmak istiyorsanız, şimdiden kendinizi geliştirebilirsiniz. Mimarlıkta resim çizilmez, tasarım yapılır. Tasarladıklarınızın uygulanması için de sunum gerekir. İşte "resim" bu noktada devreye girer. Hem elle, hem de bilgisayarda çizim yapmak mimarlık eğitimi sırasında da öğrenilir. Yeter ki isteğiniz olsun ve biraz da yetenek.
Size önerim; karakalem resim yapayı deneyin. Gördüklerinizi oranlı olarak kağıda aktarın, arkasında kalanları perspektifte olması gerektiği gibi çizmeye çalışın. Öndekileri daha belirgin çizin, ağaç, insan vb figürler çizin. Bu daha da artırılabilir. Eğer şimdiden çizim yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız, çevrenizdeki Halk Eğitim ya da özel kurslardan yararlanabilirsiniz.
Yetenek doğuştan gelir ama geliştirilmesi gerekir. Resimde çok başarılı olamasanız da yapı, tasarım ve diğer bilgilerle iyi bir mimar olabilirsiniz.
Sayısal derslerinize ağırlık verin. Başarılar.
Son düzenleyen perlina; 8 Şubat 2017 12:56
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
26 Ekim 2016       Mesaj #6
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Mimarlık Fakültelerinin Kontenjanları Bakımından Sıralanışı Aşağıdaki Gibidir.



Mimarlık Kontenjanı En Yüksek Devlet Üniversiteleri
1. Yıldız Teknik Üniversitesi 139
2. İstanbul Teknik Üniversitesi 108
3. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 98
4. Trakya Üniversitesi 85
5. Dokuz Eylül Üniversitesi 82

Mimarlık Kontenjanı En Yüksek Vakıf Üniversiteleri
1. Yakın Doğu Üniversitesi 120
2. İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce 81
3. Maltepe Üniversitesi İngilizce 80
4. Doğu Akdeniz Üniversitesi 73
5. Bahçeşehir Üniversitesi 70

Mimarlık Taban Puanları En Yüksek Devlet Üniversiteleri
1. İstanbul Teknik Üniversitesi İngilizce 497.129
2. Orta Doğu Teknik Üniversitesi 485.027
3. İstanbul Teknik Üniversitesi 484.438
4. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 473.199
5. Yıldız Teknik Üniversitesi 467.816

Mimarlık Taban Puanları En Yüksek Vakıf Üniversiteleri
1. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi %100 Burslu 498.820
2. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi %100 Burslu 487.051
3. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi %50 Burslu 474.662
4. İstanbul Bilgi Üniversitesi %100 Burslu 467.682
5. Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce %100 Burslu 467.493

Mimarlık Taban Puanları En Düşük Devlet Üniversiteleri
1. Yüzüncü Yıl Üniversitesi 405.175
2. Mardin Artuklu Üniversitesi 407.250
3. Dicle Üniversitesi İkinci Öğretim 409.456
4. Bozok Üniversitesi 414.750
5. Karabük Üniversitesi 417.715

Mimarlık Taban Puanları En Düşük Vakıf Üniversiteleri
1. Doğu Akdeniz Üniversitesi 366.910
2. Doğuş Üniversitesi 384.238
3. Avrasya Üniversitesi 397.338
4. Maltepe Üniversitesi İngilizce 405.958
5. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi %50 Burslu 422.042


1) İTÜ – Mimarlık Fakültesi
İTÜ Mimarlık Fakültesi 1944 yılında kurulmuş olmasına karşın İTÜ’de mimarlık eğitimi ilk kez sivil mimar ve mühendisler yetiştirilmek üzere 1884 de kurulan “Hendese-i Mülkiye Mektebi” ile başlamıştır. İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Mimarlık, 1981 yılında kurulan Şehir ve Bölge Planlaması, 1993 yılında öğretime başlayan Endüstri Ürünleri Tasarımı, 2002 yılında kurulan İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı Bölümleri de bulunmaktadır.

2) ODTÜ – Mimarlık Fakültesi
ODTÜ Mimarlık Fakültesi ODTÜ içerisindeki 3 bölümü içermektedir. 1956 yılında kurulan fakültede ilk açılan bölüm Şehir ve Bölge Planlama’dır.Fakültenin birinci sınıfları, bütün öğrenciler için temel tasarım stüdyosu içerir. İlerleyen yıllarda ihtisas dersleri görülmektedir.fakülte bünyesinde aktif olarak çalışan ODTÜ Mimarlık Topluluğu (ODTÜ MFT) ve ODTÜ Tasarım Topluluğu (ODTÜ OTT) isimli topluluklar mevcuttur.

3) İstanbul Aydın Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
2013 Mayıs ayında kurulan İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi(MTF)’nin mevcut 4 bölümünden ikisi, Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri, bu tarihten önce İAÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde yer almış ve mezun vermişlerdir. Bizzat kendi deneyimlerime ve akademik geçmişime dayanarak söylemeliyim ki , Vakıf Üniversiteleri içerisinde en çok tercih edilen ve dodanımlı yetiştirilen Üniversite Mimarlık Bakımından bu üniversitedir diyebilirim.

4) Yıldız Teknik Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
Üniversite 1911’de Kondüktör Mekteb-i Alisi adıyla, Paris’teki Ecol de Conducteur ün müfredat programı esas alınarak Bayındırlık Bakanlığı’na bağlı bir okul olarak kurulmuştur.Üniversitede 77 öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi, 61 araştırma görevlisi, 1300 ü aşkın lisans, 300 ü aşkın yüksek lisans, 120 doktora öğrencisi ve 15000 ‘den fazla mezunu bulunmaktadır. Fakültemiz, AB. ve GATS süreçleri kapsamında Avrupa mimarlık eğitim-öğretim ve araştırma alanlarında toplam kaliteyi iyileştirme çalışmalarını sürdürmektedir.

5) Mimar Sinan Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
1883 yılında kurulan ve ülkemizde güzel sanatlar eğitimi veren ilk kurum olan , Sanayi-î Nefise Mektebi’nin bünyesinde eğitime başlamış olması ve Çağdaş Türk Mimarlığını etkilemiş ve yönlendirmiş bir çok mimar yetiştirmiş eğitim geçmişinden kaynaklanan özgün birikimi.Güzel Sanatlar alanında eğitim veren bir Fakülte ile aynı kurumda bulunması
Disiplinler arası yaklaşıma duyarlı, mimarlık eğitiminde özgün geçmişine karşın bilinçli ve gelişmeye açık bir eğitim kadrosu olması.

6) Gazi Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
1966 yılında kurulan Zafer Mühendislik ve Mimarlık Özel Koleji ve 1967 de kurulan Yükseliş Koleji Özel Mimarlık Okulunun 1972 yılında birleştirilmesi ve Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi adını alması ve bu Akademinin 1982 yılında Gazi Üniversitesine bağlanması ile Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olarak kurulmuştur.

7) Erciyes Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
Yükseköğretim kurulu’nun 21 Nisan 1989 gün ve 8589 sayılı kararı ile Mühendislik Fakültesi’nde açılmış olan Mimarlık Bölümü, 1991-1992 eğitim-öğretim yılında 20 öğrenci ile öğretime başlamıştır. Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 03 Temmuz 1992 gün ve 3837 sayılı yasa ile kurulmuştur. Yükseköğretim kurulu’nun 29 Temmuz 1993 gün ve 14377 sayılı kararı ile fakülte bünyesinde “Mimarlık Bölümü”, “Şehir ve Bölge Planlama Bölümü” ve “Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü” olmak üzere üç bölüm açılmıştır.

8) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
Fakülte, 1970 yılında Eskişehir Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi olarak kurulmuş ve 1983 yılında Eskişehir’deki öğretim kurumlarının Anadolu Üniversitesi adı altında yapılandırılması sonucu, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi adını alarak 18.8.1993 tarihine kadar bu üniversite bünyesinde eğitim öğretimini sürdürmüştür.

9) İstanbul Kültür Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi altında yer alan Mimarlık Bölümü’nün, Mimarlık Fakültesi altında çalışmalarını sürdürebilmesi için yapılan girişimler sonucunda, 23 Ağustos 2011 tarihinde, Mimarlık Fakültesi kurulmasına dair Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

10) Girne Amerikan Üniversitesi – Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi
Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mihendislik ve Mimarlık Fakültesinden 2009 yılındaki GAÜ – Senatosu kararıyla ayrılmıştır. 2009-2010 akademik yılından itibaren Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi olarak çalışmaya başlamıştır.

BAKINIZ
İç Mimar
Mimarlık

Derlemedir
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 31 Ekim 2016 00:40

Benzer Konular

1 Ekim 2014 / Misafir Soru-Cevap
26 Eylül 2014 / Ziyaretçi Cevaplanmış
30 Temmuz 2011 / Misafir Cevaplanmış
30 Mart 2009 / orhan2121 Cevaplanmış