Arama

Maliyet hesapları ayrımı neye göre yapılır?

Bu Konuya Puan Verin:
En İyi Cevap Var Güncelleme: 27 Kasım 2015 Gösterim: 3.235 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tek düzen hesap planında 7/A ve 7/B nedir?
7/A ve 7/B seçenekleri hangi işletmeler tarafından kullanılabilir?

Maliyet hesapları neden 7/A ve 7/B şeklinde ayrılır, hangi işletmeler 7/A ve 7/B hesaplarını kullanır?
EN İYİ CEVABI nötrino verdi
7/A ve 7/B Maliyet Hesapları
  • Uygulamada kolaylık sağlamak adına tek düzen hesap planında maliyet hesapları 7/A ve 7/B seçenekleri ile takip edilir. Belirli bir faaliyet döneminde aktif ve net satışlar toplamları belli bir haddi aşan üretim ve hizmet işletmeleri tarafından ilgili maliyet hesapları kullanılır. Bunun yanında aktif ve net satışlar toplamları belirtilen rakamların altında kalan üretim ve hizmet işletmeleriyle, aktif ve net satışlar toplamları farketmeyen ticaret işletmeleri için 7/A seçeneği zorunluluğu yoktur (alternatif). Söz konusu işletmeler 7/A ve 7/B seçeneklerinden birini tercih edebilirler!

Sponsorlu Baglantilar
Son düzenleyen nötrino; 27 Kasım 2015 20:17 Sebep: İç başlık ve soru düzeni!!
nötrino
Yasaklı
27 Kasım 2015       Mesaj #2
Yasaklı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
7/A ve 7/B Maliyet Hesapları
  • Uygulamada kolaylık sağlamak adına tek düzen hesap planında maliyet hesapları 7/A ve 7/B seçenekleri ile takip edilir. Belirli bir faaliyet döneminde aktif ve net satışlar toplamları belli bir haddi aşan üretim ve hizmet işletmeleri tarafından ilgili maliyet hesapları kullanılır. Bunun yanında aktif ve net satışlar toplamları belirtilen rakamların altında kalan üretim ve hizmet işletmeleriyle, aktif ve net satışlar toplamları farketmeyen ticaret işletmeleri için 7/A seçeneği zorunluluğu yoktur (alternatif). Söz konusu işletmeler 7/A ve 7/B seçeneklerinden birini tercih edebilirler!

Sponsorlu Bağlantılar