Ziyaretçi
Endonezya'nın yeme-içme özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?
Endonezya mutfağı çok değişik tatlarla bezenmiş bir mutfaktır
Ülkenin en önemli yiyeceği pirinçtir. Endonezya topraklarında yetişen pirinç, hem taraçalı görüntüsü ile göz ziyafeti çektirirken hem de Endonezya halkının “Tanrının bir armağanı olarak” nitelendirdikleri ana yemekleridir. Endonezya mutfağının olmazsa olmazı, değişik şekillerde yapılan pirinç yemekleridir. Endonezya yemeklerini diğer mutfaklardan ayıran bir diğer özellik ise; birçok baharatı karıştırarak elde etmiş oldukları değişik karışımlardır.
Endonezya’da aslında her bölgede yapılan değişik yemekler vardır. Çünkü her bölgede farklı baharatlar ve meyveler yetiştiği için, aynı gibi görünen yemeklerin içine kattıkları değişik aromatik baharatları ile farklı tatlar oluşturuyorlar. Bali adalarında bulunan 13 bitkinin karışımı olan “Balinese Spice Mixi” (yabani zencefil) yemeklerine karıştırarak farklı lezzetler elde ediyorlar.
Endonezya’da meyvelerin ve deniz ürünlerinin ayrı bir yeri vardır. Endonezya, egzotik meyvelerin en değişik çeşitlerini bulabileceğiniz bir ülkedir. Hindistan cevizini de birçok yemeklerinde farklı tatlar vermesi için kullandıklarını söylenebilir.
Endonezya’da her adasında bulacağınız farklı tatlarda ki yemeklerin, tadına bakmadan dönmeyin. Adaların turistik olarak gelişmiş olmasının sonucunda oteller, tatil köyleri ve bunların beraberinde açılan dünyaca ünlü restoranlarda birçok Endonezya yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Ama oldu da! Egzotik yemekler hoşunuza gitmezse her yerde kolaylıkla tadına alışık olduğunuz yemeklerin bulunduğu farklı restoranlar bulabilirsiniz.
BAKINIZ Endonezya ve Endonezya Tarihi
Ülkenin en önemli yiyeceği pirinçtir. Endonezya topraklarında yetişen pirinç, hem taraçalı görüntüsü ile göz ziyafeti çektirirken hem de Endonezya halkının “Tanrının bir armağanı olarak” nitelendirdikleri ana yemekleridir. Endonezya mutfağının olmazsa olmazı, değişik şekillerde yapılan pirinç yemekleridir. Endonezya yemeklerini diğer mutfaklardan ayıran bir diğer özellik ise; birçok baharatı karıştırarak elde etmiş oldukları değişik karışımlardır.
Sponsorlu Bağlantılar
Endonezya’da aslında her bölgede yapılan değişik yemekler vardır. Çünkü her bölgede farklı baharatlar ve meyveler yetiştiği için, aynı gibi görünen yemeklerin içine kattıkları değişik aromatik baharatları ile farklı tatlar oluşturuyorlar. Bali adalarında bulunan 13 bitkinin karışımı olan “Balinese Spice Mixi” (yabani zencefil) yemeklerine karıştırarak farklı lezzetler elde ediyorlar.
Endonezya’da meyvelerin ve deniz ürünlerinin ayrı bir yeri vardır. Endonezya, egzotik meyvelerin en değişik çeşitlerini bulabileceğiniz bir ülkedir. Hindistan cevizini de birçok yemeklerinde farklı tatlar vermesi için kullandıklarını söylenebilir.
Endonezya’da her adasında bulacağınız farklı tatlarda ki yemeklerin, tadına bakmadan dönmeyin. Adaların turistik olarak gelişmiş olmasının sonucunda oteller, tatil köyleri ve bunların beraberinde açılan dünyaca ünlü restoranlarda birçok Endonezya yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Ama oldu da! Egzotik yemekler hoşunuza gitmezse her yerde kolaylıkla tadına alışık olduğunuz yemeklerin bulunduğu farklı restoranlar bulabilirsiniz.
BAKINIZ Endonezya ve Endonezya Tarihi
Son düzenleyen Safi; 16 Ağustos 2016 02:33