Arama

Fizik bölümü mezunlarının iş ve çalışma olanakları nedir? - Sayfa 2

Bu Konuya Puan Verin:
En İyi Cevap Var Güncelleme: 14 Ağustos 2018 Gösterim: 56.904 Cevap: 15
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2012       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bu sene sınavda hakettliğim puanı alamadığıma inanıyorum.Fizikin puanı düşük acaba tercih etmeli miym yoksa bir sene daha şansımı denemeli mi?

arkadaşım fizk için yüksek matematik yeteneği gerekir. Ve bu da çok az kişide bulunur sakın fiziği tercih etme çünkü sürekli kendini geliştirmen gerekecektir. Tekrar dene ama 1 yılın boşa gidecek sen bilirsin
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ağustos 2012       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaslar, fizik bolumu hakkinda bu kadar cok yorum yapilmis, kusura bakmayin ama bana buradaki Turkce ile birisi basvursa kimseyi ogrencim olarak bile almam. Yazdiginizi anlamaya calismak bile fizik problemi cozmekten daha zor.
Neyse, bolumunu iyi bir sekilde bitirip, Ingilizce de bilen birisi birazcik da yirtik olursa bulamayacagi is yok. Bu butun Dunyada boyle, armut pis agzima dus olmuyor artik bu devirde. Calisacaksiniz, arayacaksiniz, bulacaksiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Kasım 2012       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Meslek liseleri zamanında özel bir sınav ile sayılı ögrenci alırken şuan tabiri caizse dershaneye gidemeyipte anadolu yada fen liseleri gibi populer okulları kazanamayan arta kalmış ögrencilerin tercih ettikleri okullar haline geldi. Meslek eğitimlerin ve vasıflı meslek sahibi kişilerin en cok ihtiyacı olan guzel türkiyemizde neden meslek liselerine önem verilmedigini oturup bir düşünün. Ben meslek lisesi mezunuyum üniversiteyi kazanamadım iki senelik meslek yuksek okulu elektronik bölumu okudum. Dgs ile fizik bölümünü kazandım. Ve bu zaman zarfı ıcınde lisans eğitimi almak icin okadar zahmet cektimki yaşamayan bilemez bunu. İnanki fizik bölümünü kötüleyen okadar cok kisi varki etrafımda bu kişilere sadece gülüyorum. Durup bir etrafınıza bakın kullandıgınız butun malzemelerin temelinde fizik vardır. Türkiyenin bilim adamlarına ihtiyacı var ama nedense en temeli olan fizik bölümü kötüleniyor. Sizde bu propagandaya yardımcı unsur olmayın. Batı ulkelerı fızıkcı arar bulamaz bızde fızık bolumlerını kapatırız nekadar guzel cok zekıyız cunku.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Aralık 2012       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar fizik aşktır.Ben çalışmadığım bir gün kendimi çok eksik hissederim lakin şöylede bir gerçek var.Ben fizik bölümünü ilk tercih edeceğim zaman çevrem bana o bölüm iş bulamaz yazma demişti bende onlar çalışmıyorlardır ben dereceyle bitiricem bölümümü dedim gerçektende iyi bir üniversiteden fizik bölümünü bölüm ikincisi olarak bitirdim.Şu an doktora aşamasındayım.Ama biraz araştırdığınızda göreceğiniz gibi heryerde bölümümüz sıfır kadro çekiyor.Öyle bir ana gelirsiniz ki çalışma aşkınızı kaybetme noktasına gelir lanet okursunuz.Kpss ile atama zaten yok denecek kadar az.Özel sektörde ise maalesef bizim yerimize,bilmemne mühendisliğinden mezun olmuş bir adamı tercih ediyorlar.
Bunlar gerçeklerdir benim ve tüm arkadaşlarımın bu adaletsizlik yüzünden psikolojimiz bozuluyor bu kadar değerli bir bölüm Türkiyede maalesef bu durumda.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ocak 2013       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aklı olan yazmasın bu bölümü imkanı olanda bıraksın bir an önce 7. senem tek ders yüzünden 2 yıldır uzattım okulu karaktersiz hocalar yardımcı olmuyorlar sanki okul bitince 10000 liraya işe başlayacakmış gibi. karaktersizlik yapıyorlar okulu bitiren arkadaşlarımdan hiç birisi fizikle alakalı bir şey yapmıyor zaten kimi kargoda çalışıyor kimi markette kimi sanayide anlayacağınız hepsi diplomalı amele malesef yazıklar olsun böle sisteme ve bu bölümü yazan aklıma Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mayıs 2015       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

schördingerin belirsizliği değil o heizenberg in belirsizliği Msn Happy

Aslında ikisi ortak çalışıyordu çoğu zaman ve ilkenin adı Heizenberg Belirsizliği.
Hareket halindeki bir elektronun hızı ve konumu aynı anda belirlenemez diye hatırlıyorum.