Arama

Enzimlerin yapısı ve görevleri hakkında bilgi verir misiniz?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 4 Mayıs 2016 Gösterim: 20.365 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Enzimlerin yapısı ve görevleri hakkında bilgi verir misiniz?
EN İYİ CEVABI Safi verdi
Enzimin Yapısı
Enzimler canlı hücreler tarafından sentez edilen protein yapısında maddelerdir. Enzimlerin etki yaptığı maddeler genellikle tek ve belirli maddelerdir.
Sponsorlu Bağlantılar
Pek az enzim mevcut protein yapıları ile etkili olabilirler, çoğunlukla enzimlerin etkili hale geçebilmeleri için aktive edici bir ek maddeye ihtiyaçları vardır. 

Enzimler iki şekilde olabilir:
  • Basit - enzim sadece proteinden oluşur
  • Konjuge - enzim protein dışında, protein-olmayan moleküller de içerir.
Enzim AKtivitesi
Aktif bölge
48473d1462222385 enzim nedir enzimler hakkinda e7

  • Reaksiyonların görüldüğü enzim bölgesi
  • Genelde enzimin sadece küçük bir bölümüdür
  • Bir mikroçevre oluşturur
örneğin sıkça sudan mahrum bırakır
  • Substratı bağlayan R gruplarına sahip amino asitleri içerir
  • Reaksiyon tamamlandığında ürünleri serbest bırakır
Spesifisite
  • Enzim ve substrat arasında bütünleştirici
Endüstriyel Kullanım Alanları-Başlıca Enzimler

Ekmek endüstri

Fungal alfa-amilaz
enzimleri normalde 50 derecede etkisizleşirler ve pişirme sırasında imha olurlar.
Undaki nişastanınşekere parçalanmasını katalizler. Mayanın şeker üzerindeki etkisi ile karbon
dioksit meydana gelir. Ekmek ve ekmek ürünleri yapımında kullanılır. alfa-amilaz nişastanın glikoza dönüşümünü katalizler
Proteazlar
Bisküvi imalatçıları undaki proteaz seviyesini azaltmak için kullanırlar.

Bebek gıdaları
Tripsin
Bebek gıdalarının önceden sindirimi.

Alkol endüstrisi
Malt üretimi için arpanın çimlendirilmesi
Bira üretiminde arpanın ezilmesi ile enzimler salınır.
Bu enzimler nişasta ve proteinleri parçalayarak basit şekerler, amino asitler ve peptitler üretir, bunlar da fermantasyonda kullanılır.

Meyve suları
Selulazlar, pektinazlar
Meyve sularının berraklaştırılması

Süt endüstrisi
Genç geviş getirici hayvanların midesinden elde edilen Rennin
Peynir üretimi, proteinin hidrolizi için.

Mikroplar tarafından üretilmiş enzim
Süt endüstrisinde artarak kullanılmaktadır.

Sindirime Yardımcı Enzimler
48485d1462228504 enzim nedir enzimler hakkinda enzim1


DEVAMI Enzim Nedir? Enzimler Hakkında
Son düzenleyen Safi; 4 Mayıs 2016 02:58
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
4 Mayıs 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Enzimin Yapısı
Enzimler canlı hücreler tarafından sentez edilen protein yapısında maddelerdir. Enzimlerin etki yaptığı maddeler genellikle tek ve belirli maddelerdir.
Sponsorlu Bağlantılar
Pek az enzim mevcut protein yapıları ile etkili olabilirler, çoğunlukla enzimlerin etkili hale geçebilmeleri için aktive edici bir ek maddeye ihtiyaçları vardır. 

Enzimler iki şekilde olabilir:
  • Basit - enzim sadece proteinden oluşur
  • Konjuge - enzim protein dışında, protein-olmayan moleküller de içerir.
Enzim AKtivitesi
Aktif bölge
48473d1462222385 enzim nedir enzimler hakkinda e7

  • Reaksiyonların görüldüğü enzim bölgesi
  • Genelde enzimin sadece küçük bir bölümüdür
  • Bir mikroçevre oluşturur
örneğin sıkça sudan mahrum bırakır
  • Substratı bağlayan R gruplarına sahip amino asitleri içerir
  • Reaksiyon tamamlandığında ürünleri serbest bırakır
Spesifisite
  • Enzim ve substrat arasında bütünleştirici
Endüstriyel Kullanım Alanları-Başlıca Enzimler

Ekmek endüstri

Fungal alfa-amilaz
enzimleri normalde 50 derecede etkisizleşirler ve pişirme sırasında imha olurlar.
Undaki nişastanınşekere parçalanmasını katalizler. Mayanın şeker üzerindeki etkisi ile karbon
dioksit meydana gelir. Ekmek ve ekmek ürünleri yapımında kullanılır. alfa-amilaz nişastanın glikoza dönüşümünü katalizler
Proteazlar
Bisküvi imalatçıları undaki proteaz seviyesini azaltmak için kullanırlar.

Bebek gıdaları
Tripsin
Bebek gıdalarının önceden sindirimi.

Alkol endüstrisi
Malt üretimi için arpanın çimlendirilmesi
Bira üretiminde arpanın ezilmesi ile enzimler salınır.
Bu enzimler nişasta ve proteinleri parçalayarak basit şekerler, amino asitler ve peptitler üretir, bunlar da fermantasyonda kullanılır.

Meyve suları
Selulazlar, pektinazlar
Meyve sularının berraklaştırılması

Süt endüstrisi
Genç geviş getirici hayvanların midesinden elde edilen Rennin
Peynir üretimi, proteinin hidrolizi için.

Mikroplar tarafından üretilmiş enzim
Süt endüstrisinde artarak kullanılmaktadır.

Sindirime Yardımcı Enzimler
48485d1462228504 enzim nedir enzimler hakkinda enzim1


DEVAMI Enzim Nedir? Enzimler Hakkında
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

18 Nisan 2014 / Misafir Cevaplanmış
26 Temmuz 2011 / Misafir Cevaplanmış
31 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
25 Şubat 2014 / furkancs1 Cevaplanmış