Arama

Açık kaynak kodlu bir işletim sisteminin sağladığı avantajlar nelerdir?

Bu Konuya Puan Verin:
En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Aralık 2015 Gösterim: 9.407 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Açık kaynak kodlu işletim sisteminin nasıl bir işlevi vardır?
Açık kaynak kodlu yazılımların özellikleri ve yararları nelerdir?
EN İYİ CEVABI kyle verdi
En büyük yararı sistem çalışırken arka planda kullanıcıdan gizli işlemlerin gerçekleşmemesidir. Ayrıca yazılımı değiştirme ve geliştirebilme imkanı vardır. Bu tür yazılımların ayırt edici özelliği kullanıcıya yazılımı değiştirme özgürlüğü sağlamasıdır. Açık kaynak kodlu yazılımlar, uyarlanabilir, sağlam, hızlı ve güvenlidir. Açık kaynak kod dünyası, yeni bir yazılım üretme biçimi, yeni iş modelleri sunmaktadır. Dünyanın her tarafından bilişim uzmanlarınca imece yöntemi ile endüstri standartlarında geliştirilen açık kaynak kod yazılımları, insanlığın ortak malıdır.Yazılımcılar yazılımları geliştirirken kullandıkları programlama dilleriyle kaynak dosyaları oluştururlar.

Sponsorlu Baglantilar
Daha sonra derlemeli ve yorumlamalı dillerde (C, C++, Java, C#, Pascal, Python, Ruby) bu dosyayı derleyerek çalıştırılabilir hale çevirirler. Açık kaynaklı yazılım savunucuları her üretilen ve dağıtılan yazılımla birlikte kaynak kodunun da dağıtılmasını savunurlar. Bu sayede geliştirme esnasında ve ilerde yeni sürümlerin ortaya çıkması esnasında daha çok sayıda gözün süzgecinden geçmiş daha kaliteli bir yazılım çıktığını düşünürler. Açık kaynaklı yazılımlar 2005 senesi itibariyle bir patlama yapmışlar ve on binlere varan yazılım ve varyanta ulaşmışlardır. En iyi bilinenler Linux, Open Office, GNU, Debian'dır.

Kaynak:Vikipedi ve MsXLabs

Son düzenleyen nötrino; 18 Aralık 2015 20:23 Sebep: İç başlık düzeni!!
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
28 Eylül 2010       Mesaj #2
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
En büyük yararı sistem çalışırken arka planda kullanıcıdan gizli işlemlerin gerçekleşmemesidir. Ayrıca yazılımı değiştirme ve geliştirebilme imkanı vardır. Bu tür yazılımların ayırt edici özelliği kullanıcıya yazılımı değiştirme özgürlüğü sağlamasıdır. Açık kaynak kodlu yazılımlar, uyarlanabilir, sağlam, hızlı ve güvenlidir. Açık kaynak kod dünyası, yeni bir yazılım üretme biçimi, yeni iş modelleri sunmaktadır. Dünyanın her tarafından bilişim uzmanlarınca imece yöntemi ile endüstri standartlarında geliştirilen açık kaynak kod yazılımları, insanlığın ortak malıdır.Yazılımcılar yazılımları geliştirirken kullandıkları programlama dilleriyle kaynak dosyaları oluştururlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Daha sonra derlemeli ve yorumlamalı dillerde (C, C++, Java, C#, Pascal, Python, Ruby) bu dosyayı derleyerek çalıştırılabilir hale çevirirler. Açık kaynaklı yazılım savunucuları her üretilen ve dağıtılan yazılımla birlikte kaynak kodunun da dağıtılmasını savunurlar. Bu sayede geliştirme esnasında ve ilerde yeni sürümlerin ortaya çıkması esnasında daha çok sayıda gözün süzgecinden geçmiş daha kaliteli bir yazılım çıktığını düşünürler. Açık kaynaklı yazılımlar 2005 senesi itibariyle bir patlama yapmışlar ve on binlere varan yazılım ve varyanta ulaşmışlardır. En iyi bilinenler Linux, Open Office, GNU, Debian'dır.

Kaynak:Vikipedi ve MsXLabs

Son düzenleyen nötrino; 18 Aralık 2015 20:26 Sebep: Mesaj düzeni!
My one regret in life is that I am not someone else.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Nisan 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Açık kaynak kodlu işletim sistemi tüm sürümleri hakkında kısa kısa bilgi edinmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Aralık 2015       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İnternetten VidaLinux 2.0 Beta ISO dosyasını indirdim Vmware workstation yeni sürümünde kurdum yalnız son aşamada sorun yaşıyor VLOS EKRANI GELMİYOR karşıma bir ekran çıkıyor. AUTOMATİC LOGİN YAZAN YERDE SÜRE VAR, BİTTİKÇE KENDİNİ TEKRARLIYOR BAŞA SARIYOR. CANCEL DİYORUM USER PASSWORD İSTİYOR. YENİ OLUŞTURUYORMUŞ GİBİ GİRİŞ YAPIYORUM KABUL ETMİYOR.BU BENİM ÖDEVİM ACİL YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.
Son düzenleyen nötrino; 18 Aralık 2015 20:17 Sebep: Mail adresi / Mesaj düzeni!