
Ziyaretçi
Şeker nedir, şekerin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?
Şeker, SÜKROZ olarak da bilinir.
Kimyasal formülü C12H22O11 olan, kristal yapılı tatlandırıcı besin.
Sponsorlu Baglantilar

Şeker piyasada beyaz kristaller ya da taneler, pudra ya da küçük küp biçimli kütleler halinde satılır. Karbonhidratların aynı grubunda bulunan mısır şekeri (glikoz, dekstroz), meyve şekeri (früktoz, levüloz), süt şekeri (laktoz) ve malt şekeri de (maltoz) kısaca şeker olarak adlandırılır.
Tarihçe.
Şeker tÖ 3000’lerde Hindistan’da biliniyordu. Şekerkamışını yetiştirme ve şeker üretme yöntemleri, Hindistan’dan doğuda Endonezya’ya, batıda Arap ülkelerine ve Avrupa’ya doğru yayıldı. 8. yüzyılda Emeviler döneminde Ispanya’da ve Fransa’nın güneyinde şekerkamışı yetiştirildi, şeker üretildi. Venedik uzun yıllar Avrupa’ nın başlıca şeker üretim merkezi oldu, 16. yüzyılda ise yerini Anvers’e bıraktı. 1544’te Londra’da iki, 1689’da da New York’ta bir şeker arıtma tesisi kuruldu.
DEVAMI >>>> Şeker Nedir? Şekerin Özellikleri
Son düzenleyen Baturalp; 19 Ocak 2017 01:41