Ziyaretçi
Makine mühendisi olmak için ne yapmalıyım?
TANIM
Her türlü mekanik sistemin, makinenin, makine elemanlarının belirli kriterler çerçevesinde tasarımını yapan, geliştiren, üretimini planlayan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki ve fonksiyonlarını kuran ve geçerli fiziksel kurallar içinde test eden kişidir.
GÖREVLER
Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir;
motorların, nükleer reaktörlerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi ile uğraşır.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Makine mühendisi olmak isteyenlerin;
Makine mühendisleri fabrikalarda, kirli, yağlı ve gürültülü ortamlarda çalışırlar. Ancak yönetici kademelerinde bulundukları zaman büro ortamında da çalışırlar. Makine mühendisi çalışırken nesnelerle ve insanlarla uğraşır.
ÖN EĞİTİMDE BAŞARILI OLUNMASI GEREKEN DERSLER
Mesleğin eğitimine girebilmek için,
Makine Mühendisliği
Mühendislik ve Çalışma Alanları
Her türlü mekanik sistemin, makinenin, makine elemanlarının belirli kriterler çerçevesinde tasarımını yapan, geliştiren, üretimini planlayan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki ve fonksiyonlarını kuran ve geçerli fiziksel kurallar içinde test eden kişidir.
Sponsorlu Bağlantılar
GÖREVLER
Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir;
- Tasarlama
- Üretim yönetimlerini geliştirme
- Üretimi planlama ve uygulama
motorların, nükleer reaktörlerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi ile uğraşır.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Makine mühendisi olmak isteyenlerin;
- Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip,
- Matematik ve fizik konularına ilgili ve bu alanda başarılı,
- Makineler üzerinde çalışmaktan hoşlanan,
- Yaratıcı, tasarım gücü yüksek kimseler olmaları gerekir.
Makine mühendisleri fabrikalarda, kirli, yağlı ve gürültülü ortamlarda çalışırlar. Ancak yönetici kademelerinde bulundukları zaman büro ortamında da çalışırlar. Makine mühendisi çalışırken nesnelerle ve insanlarla uğraşır.
ÖN EĞİTİMDE BAŞARILI OLUNMASI GEREKEN DERSLER
- Matematik,
- Fizik,
- Kimya.
Mesleğin eğitimine girebilmek için,
- Lise veya dengi okul mezunu olmak,
- Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı ’nda (LYS) “Makine Mühendisliği “ lisans programı için yeterli “MF-4” puan almak.
- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Tercih Bildirim Sayfasında “Makine Mühendisliği” lisans programı ile ilgili en az bir yükseköğretim programını tercih etmek gerekmektedir.
Makine Mühendisliği
Mühendislik ve Çalışma Alanları
Son düzenleyen Safi; 16 Kasım 2016 21:40