Sağlık kurumlarına başvuran hastaların teşhis ve tedavisinin yapılması amacıyla röntgen filmi çeken, filmin banyosunu yapan, ışın tedavi planını uygulayan, film raporlarını yazan ve bu belgeleri arşive kaldıran teknik elemanların yetiştirildiği bölümdür.
Bir hekim danışmanlığında ve kontrolünde hastaları, ameliyata hazırlamak için anestezik maddeleri tekniğine göre uygulayarak hastayı uyutan sağlık personelinin yetiştirildiği bölümdür.
İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyeni Bölümü
İnsanları kazalardan koruyarak ülkenin her kesimindeki vatandaşların beden, ruh ve sosyal yönden kaza geçirmeleri durumunda tıbbın sağladığı bilgi ve becerilerle insanlara ilk yardım bakımını yapan ve kaza geçiren kişiyi acil bakım ünitesine götürerek ilk bakımını sağlayan sağlık personelinin yetiştirildiği bölümdür.
Laboratuvar Teknisyeni Bölümü
Sağlık kurumları kapsamında her türlü laboratuvarlarda, halkın sağlığını korumak ve teşhis ile tedavisine yardım etmek amacı ile her türlü araç-gereç ve makineyi kullanarak teknik olarak laboratuvar tetkik ve analizlerini gerçekleştiren, bu amaçla örnek alan, analizler için solüsyon ve kültür vasatlarını hazır hale getiren yaptığı bu tahlillerle hastalıklar arasındaki ilişkiyi saptayan, sonuçları raporlandırarak katda geçen sağlık personelinin yetiştirildiği bölümdür.
Diş Protez Teknisyeni Bölümü
Ağız ve diş alanında, diş hekiminin direktif ve kontrolü doğrultusunda kendisine gönderilen ağız ölçüleri ile hastanın eksik olan diş ve ağız dokularının eksikliğini gideren, protez ve apareyleri tekniğine uygun olarak ortaya koyan sağlık personelinin yetiştirildiği bölümdür.
Çevre Sağlığı Teknisyeni Bölümü
Tüm yerleşim bölgelerinde birey ve toplumun sağlığına zarar veren veya verebilecek çevre faktörlerini tepit edip inceleyen, kontrol altında tutan, iyileştirme çalışmaları için elinden geleni yapan , bu amaçla atıklar , kemiriciler, vektörler, su, hava, gıda, konut, endüstri ve toplu yaşanan yerlerin sağlık kontrollerini sağlayan, ruhsatlandırma yöntemleri ve zararsızlaştırma tekniklerini hayata geçiren ve gerektiğinde ilk yardım hizmetlerini yapan sağlık personelinin yetiştirildiği bölümdür.
Ortopedik Cihaz ve Protez Teknisyeni Bölümü
Bireyin, ailenin ve toplumun her açıdan sağlıklı olması amacı ile tıbbın ve teknolojinin imkanları doğrultusunda ortopedik cihaz ve protez tekniklerini uygulayan , mesleki tıbbi cihazlarını kullanan, hekimin isteği ile ölçülere göre protez yapan, gerektiğinde yeni teknik ve cihazları teklif eden sağlık personelinin yetiştirildiği bölümdür.
Tıbbi Sekreter Bölümü
Tıbbi istatistiklerle ilgili bilgileri toplayan, topladığı bilgileri bilimsel yöntemlerle analiz ederek ilgili birimlere raporlayabilen , tıbbi birimlerdeki haberleşme ve yazışma işlerini yürüten, gerekli bilgileri toplayıp belgeye çevirebilen sağlık personelin yetiştirildiği bölümdür.