Arama

Bıldırcın çiftliği nasıl kurulur?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 3 Ağustos 2018 Gösterim: 8.731 Cevap: 1
celalbiçer - avatarı
celalbiçer
Ziyaretçi
9 Mart 2012       Mesaj #1
celalbiçer - avatarı
Ziyaretçi
Bıldırcın çiftliği nasıl kurulur?
EN İYİ CEVABI kompetankedi verdi

Bıldırcın Yetiştiriciliği


Bıldırcın yetiştiriciliği, gelişmekte olan ülkelerdeki hayvansal protein açığını karşılamak için pratik ve uygulanabilir bir seçenek olarak tavsiye edilmektedir. Çünkü,bıldırcınların vücut yapıları küçüktür, birkaç yüz adet bıldırcının küçük bir alanda muhafaza edilmesi mümkün olup, barınak ve binalarının yapımı ve gerekli malzemelerinin temin edilme maliyetleri ucuz olabilmektedir. Bıldırcının kasaplık olarak yetişme süresinin 6 hafta olması ve bu sürede tükettiği yemin miktarının az olması ekonomik krizlerden etkilenmesi daha az olabilmektedir. Bunlara ilave olarak, bıldırcınlar,köy ve aile şartlarında ticari amaçla üretimlerde, potansiyel seçkin bir yere sahiptir. Bununla beraber, bıldırcınlar, tavuk ve koyunlara benzemez, bunlar evcil içgüdüye sahip değildir ve yerleştirildikleri bir yerde kalmazlar. Bunların özgür kuş olmaları dolayısıyla, kapalı mekanda muhafaza edilmesi daha uygundur. Yumurtası çiğ olarak içildiğinde astım hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.Bıldırcın eti, yemek lezzeti bakımından müşteriler arasında artan bir popülerite kazanmakta olup, özellikle yağı ve kolesterolü düşük hayvansal protein kaynaklı gıdaların aranmasında iyi bir alternatif olmakta
Sponsorlu Bağlantılar

DEVAMI Bıldırcın Yetiştiriciliği
Son düzenleyen Safi; 3 Ağustos 2018 01:05
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
10 Mart 2012       Mesaj #2
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Bıldırcın Yetiştiriciliği


Bıldırcın yetiştiriciliği, gelişmekte olan ülkelerdeki hayvansal protein açığını karşılamak için pratik ve uygulanabilir bir seçenek olarak tavsiye edilmektedir. Çünkü,bıldırcınların vücut yapıları küçüktür, birkaç yüz adet bıldırcının küçük bir alanda muhafaza edilmesi mümkün olup, barınak ve binalarının yapımı ve gerekli malzemelerinin temin edilme maliyetleri ucuz olabilmektedir. Bıldırcının kasaplık olarak yetişme süresinin 6 hafta olması ve bu sürede tükettiği yemin miktarının az olması ekonomik krizlerden etkilenmesi daha az olabilmektedir. Bunlara ilave olarak, bıldırcınlar,köy ve aile şartlarında ticari amaçla üretimlerde, potansiyel seçkin bir yere sahiptir. Bununla beraber, bıldırcınlar, tavuk ve koyunlara benzemez, bunlar evcil içgüdüye sahip değildir ve yerleştirildikleri bir yerde kalmazlar. Bunların özgür kuş olmaları dolayısıyla, kapalı mekanda muhafaza edilmesi daha uygundur. Yumurtası çiğ olarak içildiğinde astım hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.Bıldırcın eti, yemek lezzeti bakımından müşteriler arasında artan bir popülerite kazanmakta olup, özellikle yağı ve kolesterolü düşük hayvansal protein kaynaklı gıdaların aranmasında iyi bir alternatif olmakta
Sponsorlu Bağlantılar

DEVAMI Bıldırcın Yetiştiriciliği
Son düzenleyen Safi; 3 Ağustos 2018 01:05

Benzer Konular

15 Ekim 2015 / Ziyaretçi Cevaplanmış
28 Temmuz 2018 / Ziyaretçi Cevaplanmış
13 Aralık 2011 / halter aşığı Cevaplanmış
4 Temmuz 2012 / Misafir Cevaplanmış
11 Temmuz 2009 / YArdıma ihtiyaç Soru-Cevap