Ziyaretçi
Sesim biraz ince sesimi kalınlaştırmak istiyorum .Arkadaşlarla bir oyun kuracağız online orada mikrofonla konuşurken 10 yaşında gibi çıkıyor.Yardımcı olur musun bu konuda?
Ses Nasıl Kalınlaşır?
Derin nefes almak ses kalınlaştırma için çok önemlidir. Bir çok insan kısa aralıklarla nefes alıp verdiğinden dolayı sesleri normalden daha ince çıkar.
Sponsorlu Baglantilar
Nefes alıp verirken göğüs bölgeniz değil karnınızın büyümesi ve inmesi gerekir. Bir elinizi göbeğinizin üzerine koyun ve normalde nefes alırken, karın ya da göğüs bölgesinin şişip şişmediğine bakın. Ses nasıl kalınlaşır üzerine araştırma yaparken bana bu bilgi gerçekten çok yardımcı oldu. Diyaframdan nefes almak, daha yavaş konuşmanında bir yöntemi aslında.
- Dışınızdan Kitap Okuyun
- Bağırın
- Vücut Duruşunuz Çok Önemli
Mümkünse oturmak yerine ayakta durmayı tercih edin. Oturuyorsanız öne eğilmek yerine arkanıza yaslanın ve rahat olun. Bu şekilde karın ve göğüs bölgeniz rahatlayacak ve gür bir sesle konuşmanız kolaylaşacaktır.
- Yavaşlayın
Ses nasıl kalınlaşır üzerine yaptığım araştırmalarda bir şey daha keşfettim. Konuşurken noktalama işaretlerine dikkat edin. Bunu yapmanız otomatik olarak yavaş konuşmanızı sağlayacaktır.
Son düzenleyen perlina; 15 Aralık 2016 13:31