Peygamberimize inen ikinci sure hangi suredir, nazil olan ikinci surede neden bahsedilmektedir?
Peygamberimize ikinci inen surenin adı nedir? Ne anlatır, ne tavsiye eder?
EN İYİ CEVABI
nötrino verdi Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e vahyedilen ikinci sure 'Ey örtüsüne bürünen!' hitabıyla başlayan Müddessir Suresi'nin ilk 5 ayetidir! Daha fazla bilgi; Alıntı
Alak Sûresinin ilk âyetleri nâzil olduktan sonra vahiy kesilmişti (fetretü'l-vahy) Rasûlüllah (s.a.v), buna çok üzülmüş ve âdeta ne yapacağını şaşırmıştı. Cabir İbn Abdullah (r.a.), vahyin gelmediği o dönemden söz ederken Hz. Peygamber (s.a.v)'in şöyle söylediğini rivayet eder:
"Bir gün yolda yürüyordum. Aniden gökten bir ses işittim. Başımı kaldırdığımda, daha önce Hira mağarasında gördüğüm o meleği, yerle gök arasını dolduran bir kürsüde oturur vaziyette gördüm. Dehşete kapılarak, hemen eve döndüm. "Beni örtün, beni örtün"diye bağırıyordum. Evdekiler beni örttüler. Bunun üzerine Allah tarafından bu; "Ey örtünen" ayetiyle başlayan Müddessir suresi nâzil oldu." (Kurtubi, el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an, ilgili ayetlerin tefsiri)
Hz. Peygamber (s.a.v.) Hira mağarasında vahiy meleğinin sesini işitip kendisini de görünce korkusundan titremeye başlamış, hemen ailesine gelerek "Beni örtün, beni örtün!" demiş; onlar da üzerine bir örtü örtmüşler ve serin su serpmişlerdi. Bunun ardından "Ey örtüsüne bürünen!" hitabıyla başlayan Müddessir sûresinin ilk beş âyeti İnmiştir. (Buhârî, "Tefsir", 74/1-5; Kurtubi, el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an; Kur’an Yolu, Heyet, ilgili ayetlerin tefsiri).
Kaynak: Sorularla İslamiyet
Son düzenleyen nötrino; 3 Ocak 2014 12:18
Sebep: İç başlık ve soru düzeni!