Arama

Zarf hangi soruya cevap verir?

Bu Konuya Puan Verin:
En İyi Cevap Var Güncelleme: 11 Ağustos 2014 Gösterim: 2.864 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ağustos 2014       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sözcük türleri zarf, cümle içindeki kullanımına göre zarf nasıl belirlenir, cümle içinde zarfı buldurmaya yönelik sorular nelerdir?

Zarf hangi soruya cevap verir, 'nasıl' sorusuna mı?
EN İYİ CEVABI nötrino verdi
Zarf çeşitlerine göre cümle içinde zarfı buldurmaya yönelik sorular;
  • Durum Zarfı => Sevimli kedicik bana doğru koşarak geldi ('koşarak' sözcüğü durum, hal bildiren bir zarftır ve durum zarfı 'nasıl' sorusuna cevap verir)!
  • Azlık-Çokluk Zarfı => Yıldızları incelemeyi çok seviyorum ('çok' sözcüğü derece bildiren bir zarftır ve azlık-çokluk zarfı 'ne kadar' sorusuna cevap verir)!
  • Zaman Zarfı => Film 1 saat sonra başlayacak ('1 saat sonra' sözcüğü zaman bildiren bir zarftır ve zaman zarfı ' ne zaman' sorusuna cevap verir)!
  • 'ne, nasıl, ne biçim, ne zaman, ne kadar' sözcükleri, cümle içinde zarfı buldurmaya yönelik soru sözcükleridir!

Sponsorlu Baglantilar
Son düzenleyen nötrino; 11 Ağustos 2014 17:24 Sebep: İç başlık ve soru düzeni!!
nötrino
Yasaklı
11 Ağustos 2014       Mesaj #2
Yasaklı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Zarf çeşitlerine göre cümle içinde zarfı buldurmaya yönelik sorular;
  • Durum Zarfı => Sevimli kedicik bana doğru koşarak geldi ('koşarak' sözcüğü durum, hal bildiren bir zarftır ve durum zarfı 'nasıl' sorusuna cevap verir)!
  • Azlık-Çokluk Zarfı => Yıldızları incelemeyi çok seviyorum ('çok' sözcüğü derece bildiren bir zarftır ve azlık-çokluk zarfı 'ne kadar' sorusuna cevap verir)!
  • Zaman Zarfı => Film 1 saat sonra başlayacak ('1 saat sonra' sözcüğü zaman bildiren bir zarftır ve zaman zarfı ' ne zaman' sorusuna cevap verir)!
  • 'ne, nasıl, ne biçim, ne zaman, ne kadar' sözcükleri, cümle içinde zarfı buldurmaya yönelik soru sözcükleridir!

Sponsorlu Bağlantılar