Arama

Enerji Sözlüğü - G

Güncelleme: 24 Mart 2011 Gösterim: 1.430 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Enerji Sözlüğü - G
Gazyağı: Gazyağı petrolun bir formudur. Ham petrolun damıtımından elde edilir. Genellikle lambalarda aydınlatma amacı ile kullanılır.
Sponsorlu Bağlantılar

Gel-git enerjisi: Deniz ve okyanuslardan elektrik enerjisi üretmemizi sağlayan yenilenebilir enerji kaynağıdır. Ayın çekim gücüyle kabarıp-alçalan denizin seviye farkından yararlanan özel türbinler gel-git enerjisini elektrik enerjisine dönüştürür.

Geri dönüşüm: Ticari ömrünü tamamlamış bir ürünü işlem geçirip yeniden kullanmaya denir. Kağıt, metal, plastik ürünler geri dönüşümü en yaygın materyallerdir. Geri dönüşüm sürecinde hammaddeden üretim sürecinden daha az enerji tüketilir.

Güç kesintisi: Elektrik arzının aniden kesildiği anlarda yaşanır. Enerji santralinden ya da iletim şebekesinden kaynaklı sorunlar neden olur.

Güneş enerjisi(Solar Enerji): Güneşten gelen ışınların taşıdığı enerjidir. Güneş, bilinen enerji kaynakları arasında en büyük ve güçlü olandır.

Güneş: Dünyadaki birçok enerjinin temel kaynağıdır. Dünyamıza ulaşan güneş ışınları(solar enerji) temel ısı ve ışık kaynağıdır. Isı farklılıkları sayesinde rüzgar türbinlerini çalıştıran rüzgarlar oluşur, ışık sayesinde fotovoltaik paneller elektrik enerjisi üretirler.

Güneş Paneli: Seri şekilde bağlanan solar hücrelerin cam koruma içine alınması yoluyla oluşturulan ve güneş enerjisinden belirli voltaj ve akımda elektrik enerjisi üretilmesini sağlayan elektrik enerji üretim panelleri.




Benzer Konular

24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
25 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri