Arama

Enerji Sözlüğü - K

Güncelleme: 24 Mart 2011 Gösterim: 1.687 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Enerji Sözlüğü - K
Karbon: Sembolü C olan ve doğada çok büyük bir alana yayılmış metalik olmayan bir elementtir. Element olarak, kömür yataklarında ve çeşitli bileşikler hâlinde petrol yataklarında bulunur. Organik bileşiklerin temel maddesi karbondur. Bir madde yandığında, karbon ve oksijen atomları birleşip karbondioksit bileşiği oluşur.
Sponsorlu Bağlantılar

Karbondioksit: Bir karbon ve iki oksijen atomundan oluşan moleküle sahip, normal koşullarda gaz halinde bulunan bileşiktir. Rengi ve kokusu yoktur. Karbondioksit bir sera gazıdır. Fosil enerji kaynakları yandığında karbondioksit salarlar.

Kısa devre akımı: Hücrenin veya panelin artı ve eksi güç çıkışlarının yüksüz olarak direkt, kısa devre edilmeleri durumunda akan akım.

Kilovat: 1kilovat= 1000vat. Elektriksel güç birimi.

K
lovat saat: iEnerji üretim/tüketim ölçüm birimidir.

Kirlenme: Çevreye zararlı maddelerin eklenmesini ifade eder. Bölgesel olarak oluşabildiği gibi, küresel olarakda görülebilir. Küresel ısınma, küresel kirlenmenin en önemli sonuçlarından biridir.

Kömür: Katı, koyu renkli ve karbon bakımında zengin katı birikintilerdir. Çoğu coğrafyada, çeşitli derinliklerde bulunmaktadır. Bataklıklarda uygun nem ve sıcaklığın oluşması, ortamın asit miktarının artması, gerekli organik maddelerin ortamda bulunmasıyla bozunmuş çürüyen bitkilerin su altına inmesi ve bataklığın zamanla üstünün örtülmesi gibi olaylar sonucu oluşmatktadır. İl olarak M.Ö. Çinliler tarafından kullanılmış olup, günümüzde genellikle elektrik üretiminde kullanılmaktadır. Kömürün yanmasıyla büyük miktarda karbondioksit açığa çıkar.



Benzer Konular

25 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri
24 Mart 2011 / RuffRyders Çevre Bilimleri