Arama

Abbas Bin Abdulmuttalip

Güncelleme: 11 Şubat 2016 Gösterim: 2.360 Cevap: 1
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
26 Mayıs 2015       Mesaj #1
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Abbas bin Abdulmuttalip Kimdir?
MsXLabs & Büyük L
Sponsorlu Bağlantılar

Peygamberin amcası, Abbasi hanedanının atası (?-Medine 652). Zengin bir tüccardı. Müslümanlığı benimsememesine karşın Peygamberin düşmanlarına katılmadı. Ebu Talip ölünce Peygamberin koruyuculuğunu üstlendi. Ancak Bedir sa- vaşf nda (623) müslümanlara karşı savaştı; tutsak oldu, fidye vererek kurtuldu. Mekke'ye döndükten sonra Peygamber ve medinelilerle ilişkisini sürdürdü. Aslında müslüman olduğu, Medine’ye gitmek istediği, Peygamberin isteğiyle Mekke de kaldığı söylenir. Mekke üzerine yürüyen Peygamber'e, müslümanlığını açığa vurarak kentin dışında katıldı (630). Mekke müslümanların eline geçtikten sonra eski işi şikayet (hacılara su dağıtma görevi) kendisinde bırakıldı. Peygamberi parasal yönden destekledi. Ömer döneminde (634-644) ganimetlerden pay aldı buna karşılık Medine’deki bir mescitin genişletilmesi için evini verdi.
ABBAS SİN AMR, abbasi komutan (?- Rakka 918). Abbasi halifesi Mutezit tarafından Yemame ve Bahreyn valiliğine atandı. Karmatilerin ayaklanmasını bastırmakla görevlendirildi; yenildi, tutsak oldu (900). Halifeye haber götürmesi için sağ bırakıldı. Döndükten sonra ününü yitirdi.

Biyografi Konusu: Abbas Bin Abdulmuttalip nereli hayatı kimdir.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
11 Şubat 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Abbas bin Abdulmuttalib
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Abbas bin Abdülmuttalib (Arapça: عباس بن عبد المطلب veya العباس بن عبد المطلب; d. 566 - ö. 652), sahabe.

İslam dininin peygamberi olan Muhammed'in amcasıdır. Muhammed'den iki ya da üç yıl önce doğduğu kabul edilir.

İlk gençlik yıllarından itibaren ticaretle uğraşmıştır. Maddi durumu iyi olduğu için, İslam öncesi dönemde Kabe' yi ziyarete gelen hacılara su dağıtma (Sikaye) ve onlara ziyafet verme (Rifade) görevlerini kardeşi Ebu Talib'den devralan Abbas, ayrıca ona maddi destek sağlamak maksadıyla oğlu Cafer'in bakımını da üstlenmiştir.

Başta Müslümanlığı kabul etmeyen ancak karşı da çıkmayan Abbas Bin Abdülmuttalip, Bedir Savaşı'nda Mekkeliler'in safında çarpışıp tutsak düştü ve fidye ödeyerek kurtuldu. Daha sonra Mekke'de kalarak, Mekkeliler'in savaş planlarını peygambere bildirdi. Mekke'nin fethi hazırlıkları sırasında Müslüman olduğunu açığa vurmuştur. Peygambere para yardımında bulunup, bazı seferlerine katıldı. Abbasi halifeleri oğlu Abdullah'ın soyundan gelir.


Benzer Konular

22 Ağustos 2013 / _EKSELANS_ Dinler Tarihi
13 Ekim 2015 / ahmetseydi Bilim ww
26 Mayıs 2015 / ahmetseydi Siyaset ww
26 Mayıs 2015 / ahmetseydi Siyaset ww
26 Mayıs 2015 / ahmetseydi Siyaset ww