Arama

Carlos Slim Helú

Güncelleme: 12 Mart 2010 Gösterim: 7.764 Cevap: 0
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
12 Mart 2010       Mesaj #1
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Carlos Slim Helú
Vikipedi, özgür ansiklopedi
carlosslimhelu
Sponsorlu Bağlantılar
Carlos Slim Helú Aglamaz (d. 28 Ocak 1940 Meksika) Süryani asıllı telekomünikasyon sektöründe Telmex ve América Móvil firmalarıyla bulunan Meksikalı işadamı. 2007 senesinde, dünyanın zengin insanı olmuş ve Sentido Común isimli finans dergisine göre, sermayesi şuan 53,5 milyar ABD $ olarak belirtilmiştir. Babasının ismi Julián Slim Haddad (Yusuf Selim Haddad Ağlamaz)´dı. Zamanın Osmanlı İmparatorluğu hakimiyeti altında bulunan Lübnan´da doğmuştur ve bir zaman o bölgede hayatını sürdürmüştür. Yusuf Selim Haddad Ağlamaz Lübnan´da yaygın olan Hristiyan Süryani Maronit fırkasından olduğu bilinir. 1902 yılında 2 ağabeyi ile Tampico´ya gemiyle gelip kısa süre sonra Meksika´nın başkenti Meksiko City´ye yerleşmiştir.

1911´de La Estrella del Oriente (Doğunun Yıldızı) isimli bir dükkân açıp ufak bir sermayeye kavuşmuştur. Kısa süre sonra bu sermaye ile başkent´te emlakcılıkla uğraşmıştır. Sonra Meksika Devrim yıllarında Pancho Villa´da ucuza elde ettiği emlaklarla çok büyük servet sahibi olmuştur.

Bu aralar Julián Slim Haddad ismini alarak Linda Helú ile evlenmiştir. Linda Helú´nun aileside kendisi gibi ticaretle uğraşan zengin bir Lübnan asıllı göçmendir.

Carlos Slim Helú babasının kendisine ticaret konusunda çok önemli ve başarılı bir öğretmen olduğunu birden fazla dile getirmiştir. 1952´de babası vefat etmiştir. Ailesine bırakmış olduğu miras sayesinde Carlos Slim Helú bu serveti farklı yatırımlarda kullanmış ve aile sermayesini dahada büyütmüştür.

Carlos Slim Helú´nun eşi Soumaya Domit 1999´da vefat etmiştir. Bu evlilikten 3 oğlu olmuştur. 3 oğlu da halen babalarının ticaret kuruluşlarında önemli rol alırlar.


Mesleki eğitim

Carlos Slim Helú Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM)´da İnşaat mühendisliği okuyup, 1961´de Mühendis olarak bitirmiştir.

Ticaret Konglomeratı

1980´lerden sonra sürekli Grupo Carso Konglomeratını büyütmeye çalışmıştır. Satın aldığı şirketlerden bir kaçı: Tütün şirketleri, Restoran- Eczane zinciri Sanborns, Sears ve Condumex´in bütün amerikan şirket hisslerini, vs. Bunun yanısıra Meksika siyasetine büyük temas kurmuştur.

1990´da Meksika Başbakanı Carlos Salinas ulusal Telefon şirketi Telmex´i özelleştirdiğinde , Slim tarafından yönetilen bir finans Konsorsyum´u (SBC Communications ve France Télécom) Telmex´i 1,8 Milyar ABD $ satın almıştır. Gerçek değeri hakkında çok ulusal ve uluslararası spekülasyonlar yaşanmıştır.

Tüketiciler halen telefon tarifelerin çok yüksek ve kalitenin çok kötü olduğunu savunurlar.

Slim son senelerde ABD´deye yüksek derecede yatırım yapmıştır veya hisse sahibidir; bunlardan bir kaçı, Philip Morris (bugün Altria Group), OfficeMax, Saks, Televisa, Apple ve diğer Amerikan şirketleridir.

carlosslim

Biyografi Konusu: Carlos Slim Helú nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

23 Ekim 2015 / RuffRyders Müzik ww