Arama

Walter Chrysler

Güncelleme: 21 Mart 2013 Gösterim: 3.400 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Mart 2013       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Walter Chrysler
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Walter Percy Chrysler (d. 2 Nisan 1875 – ö. 18 Ağustos 1940) ABD'li bir mekanik, tren yolları mekaniği, otomobil sektöründe çalısmış ve Chrysler'i kurmuştur. Almanya'da 1672 yılında doğup ABD’ye 1709 yılında göç etmiş Johann Philipp Kreißler’in soyundan gelmektedir.

Çocukluğu
2 Nisan 1875 tarihinde ABD’nin Kansas eyaletindeki Wamego şehrinde dünyaya gelmiş, yine aynı eyalette yer alan Ellis şehrinde büyümüştür.

Demiryollarındaki kariyeri
Walter Chrysler Ellis’teki demiryolları atölyelerinde makinist ve demiryolu makinisti olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonraki yıllarında ABD’nin batı taraflarında farklı demiryollarında çalışmış, yaptığı kalifiye iş sayesinde tanınmıştır. Çırak olarak başladığı bu kariyerinden baş usta mekanik rütbesine kadar yükselmiştir.

1950 ile 1906 yılları arasında Teksas eyaletinde yer alan Fort Worth ve Denver Demiryolları’nda çalışmış, daha sonra da Iowa eyaletinde çalışmaya başlamıştır. Iowa’da yaşadığı Oelwein şehrinde bugün kendisine adanmış küçük bir park mevcuttur.

Pensilvanya eyaletinin Pittsburg kentinde yer alan Amerikan Lokomotif Şirketi (ALCO)’da müdür olarak çalışmaya başlamak Walter Chrysler’in kariyerinde bir dönüm noktası olmuştur.

Otomobil sektöründeki kariyeri
Walter Chrysler’in otomobil kariyeri 1911 yılında ALCO’da müdür, bir banker ve General Motors’da yüksek mevkide olan James J. Storrow’un teşviği ile başladı. James Storrow sayesinde, demiryollarında çalışmayı artık cazip bulmayıp otomobil sektöründe çalışmaya başlamak isteyen Walter Chrysler, bu sektörde ilk olarak Michigan eyaletinde yer alan Buick’in üretim fabrikasından üretim müdürü olarak 1911 yılında göreve başladı. 1919 yılında Buick’in genel müdürü iken Walter Chrsyler bu görevinden ayrıldı. Bu görevden ayrıldığında ABD’nin en zengin insanlarından birisi olmuştu bile.

1919 ile 1921 yılları arasında Willys-Overland Motor Company adlı firmada çalışan Walter Chrysler, daha sonra Maxwell Motor Company adlı firmada kontrolü eline alabilecek kadar hisseye sahip oldu. Bu varlığı kullarak da Chrysler adını verdiği kendi firmasını oluşturdu.

1929 yılında Time dergisi tarafından yılın adamı seçildi. Ayrıca New York City’nin önemli sembollerinden olacak art deco stilindeki Chrysler Binası’nı da inşa ettirtti.

Biyografi Konusu: Walter Chrysler nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
ROSE - avatarı
ROSE
Ziyaretçi
21 Mart 2013       Mesaj #2
ROSE - avatarı
Ziyaretçi
Walter Percy Chrysler Henry ve Anna Maria (Breymann) Chrysler Wamego, Kansas, Nisan 2, 1875, doğdu. Ailesi yakında Chrysler büyüdü Ellis, taşındı. Babası Union Pacific Railroad için bir mühendis, ve Chrysler motorları bir takdir ve anlayış kazandı. İlk işi bakkaliye teslim edildi. O bir gün bir dolar için Union Pacific dükkanlar bir temizlikçi olarak çalıştı. O tamirci çırağı giderken kadar çalıştı ve sonunda Amerikan Lokomotif Şirketi yöneticisi çalışır. Chrysler 6 Haziran 1901 tarihinde Della Viola Forker evlendi. Chicago'da bir otomobil gösterisi katıldığı zaman Chrysler 1908 Oelwein, Iowa, yaşıyordum. O bir araba sahibi ama nasıl çalıştığını öğrenmeye meraklı olduğunu bilmiyordum. Orada 5000 $ 'locomobile aldım ve araba ev sevk vardı. Buick Motor Company, Flint, Michigan, tesiste üretim sorumlu işler müdürü olarak 1912 yılında onu kiraladı. Chrysler Buick 45 araba bir gün 600 günlük üretimini arttırdı. 1916 yılında Chrysler 10.000 $ bir ay maaş artı yılın sonunda $ 500,000 bonus sonra duyulmamış olan, Buick de dümen aldı. Buick de Onun ilk maaş $ 6.000 yıl oldu; 1919 yılında şirketten ayrıldı zaman o Amerika'nın en zengin adamlarından biri oldu. O 1921 yılında bıraktı Willys-Overland Motor Company, etrafında çevirmek için çalıştı. O Maxwell Motor Company kontrol faiz elde ve üretim yeniden düzenlenmesi ve iyileştirilmesi için onun felsefeler uygulanır.Chrysler 6 Haziran 1925 kendi otomobil şirketi başlattı ve Plymouth ve DeSoto markaları belirlenir. Şirket Maxwell Motors emilir ve 1920'lerin patlaması sırasında gelişen, Amerika Birleşik Devletleri en büyük üçüncü otomobil oldu. 1928 yılında Chrysler Dodge Brothers Şirketi'ni satın aldı. O Long Island'daki bir emlak satın aldı ve New York, zamanında dünyanın en yüksek gökdeleninin farklı Chrysler Binası inşa etti. Zaman onu Yılı 1929 Man adında. Chrysler Great Neck, New York, ölümünden 18 Ağustos 1940 yılına kadar yönetim kurulu başkanı olarak kalan, 1935 yılında yarı emeklilik gitti. Onun çocukluğun ev hala Ellis duruyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Kaynak:http://http://www.kshs.org/kansapedia/walter-p-chrysler/12015

Benzer Konular

16 Eylül 2011 / ThinkerBeLL Sanat ww
3 Temmuz 2011 / AndThe_BlackSky Mimarlık
19 Temmuz 2012 / Jumong Asker ww
17 Mart 2010 / _KleopatrA_ Bilim ww