Arama

Josephus

Güncelleme: 12 Nisan 2009 Gösterim: 2.277 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
12 Nisan 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Josephus
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Josephus'a ait olduğu söylenen bir Roma büstü
180pxjosephusbust
Josephus (37 – Diğer bazı kaynaklara göre 100), Titus Flavius Josephus sıfatıyla Roma vatandaşı, 1. yy yahudi tarihçi, kraliyet ailesi ve din müdafisi, Kudüs'ün Yıkılışı 'nın (70) yazarıdır. Eserleri 1. yy'da musevilik hakkında önem taşır.

Hayatı
Josephus yönetimindeki Celile, ilk çağ sonları
ancientgalilee

Josephus Yunanlara kendini, Celile'de Roma - Yahudiye Savaşında (66-73) bir yahudi komutanı olarak savaşmış Kudüs'lü bir İbrani rahip, "Iosepos (Ιώσηπος, Matta'nın oğlu) olarak tanıttı. Yodfat'ın kuşatılmasından sonra Roma ordusu bölgeyi istila ederek binlerce kişiyi öldürdü. Hayatta kalmayı başaranlar intihar saldırılarını yönettiler. 67'nin Temmuzunda koşullar tam olarak netleşmeden Josephus ve askerlerinden biri Celile'yi istilâ eden Roma ordusuna teslim oldular. Mahkûm oldu ve Romalılara süregiden isyan hakkında fikirler verdi. Roma ordusu, Vespasianve oğlu Titus'a yönetimindeydi. 69'da Josephus kendi fikrine göre 70'teki kudüs kuşatmasında işgal altındakilerle arabuluculuk yapması için serbest bırakıldı.
71'de Titus'la birlikte Flavian hanedanına mensup bir Roma vatandaşı olarak Roma'ya geldi. Roma vatandaşı olarak -makul ve tutumlu olması karşılığında maaş da bağlanarak- fethedilen Yahudiye'de kalmayı kabul etti. Bugün bilinen eserlerini Roma ve Flavian Hanedanlığı'nın hükümranlığında vermiştir.

Kendisini önceleri Josephus olarak tanıtırken Roma vatandaşlığından sonra Hükümranlarının adını alarak Titus önadını ve Flavius adını kullandı. Bu tüm vatandaşlar için geçerliydi.
Josephus'un ilk karısı ailesi ile birlikte Kudüs 'te kuşatma sırasında öldü. Vespasian Romalılar tarafından esir alınmış olan başka bir yahudi kadın evlenmesine yardım etti. Bu kadın Josephus 'y terketti ve 70'te İskenderiyeli başka bir yahudi kadınla evlendi. Bu kadından üç oğlu oldu. Çocuklardan yalnız biri (Flavius Hyrcanus) çocukluk dönemini sağ olarak tamamlayabildi. Üçüncü karısından da boşanarak 75'te Giritli seçkin bir yahudi ailenin kızı ile dördüncü kez evlendi.Son evliliğinden iki oğlu (Flavius Justus ve Simonides Agrippa) oldu.
Josephus'un hayatı belirsizlikler ile çevriliydi. Kendi yorumu ile Yahudiye için savaştığı yıllarda yaptıklarını, Celile'de 67'de ki intihar saldırılarında neden başarısız olduğunu, esir düştükten sonra Romalılar'la neden işbirliği yaptığını hiçbir zaman tatmin edici bir şekilde açıklamadı.
Josephus şüphesiz Roma'da yahudi insanlarının ve kültürünün özellikle anlaşmazlıklardaki gerilimin arttığı zamanlarda önemli bir savunucusuydu.Eusebius Josephus'un Roma'da bir heykelinin dikildiğini bildirir. Eserleri İlk Roma-Yahudi savaşının can alıcı noktaları konusunda bilgiler vermesi açısından tarihsel önemi büyüktür.


Eserleri
1602'de bulunan Josephus eserinin Thomas Lodge çevirisinin 1640 versiyonu
420pxworksjosephus1640t

  • (c. 75) War of the Jews, or Jewish War, or Jewish Wars, or History of the Jewish War(commonly abbreviated JW, BJ or War)
  • (date unknown) Josephus's Discourse to the Greeks concerning Hades (spurious; adaptation of "Against Plato, on the Cause of the Universe" by Hippolytus of Rome)
  • (c. 94) Antiquities of the Jews, or Jewish Antiquities, or Antiquities of the Jews/Jewish Archeology (frequently abbreviated AJ, AotJ or Ant. or Antiq.)
  • (c. 97) Flavius Josephus Against Apion, or Against Apion, or Contra Apionem, or Against the Greeks, on the antiquity of the Jewish people (usually abbreviated CA)
  • (c. 99) The Life of Flavius Josephus, or Autobiography of Flavius Josephus (abbreviated Life or Vita)

Biyografi Konusu: Josephus nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

2 Temmuz 2015 / Safi Asker ww
16 Temmuz 2015 / Jumong Edebiyat ww