Arama

John Henry O'Hara

Güncelleme: 1 Mayıs 2009 Gösterim: 1.585 Cevap: 0
HipHopRocK - avatarı
HipHopRocK
Ziyaretçi
1 Mayıs 2009       Mesaj #1
HipHopRocK - avatarı
Ziyaretçi
John Henry O'Hara

Sponsorlu Bağlantılar
John Henry O'Hara , Amerikalı Yazar. Pottsville, Pennsylvania'da doğdu.Önceleri Kısa öyküleriyle adını duyurdu.Daha sonra romanları çok satanlar arasına girdi.Toplumun durumu, sınıf farklılıklarını gözlemledi sıkça yazdıklarında belirtti.Onun tartışmaya açık kişiliği,toplumsal sorunlara bakışıve kişisel kızgınlıkları öykücülüğünü gölgede bıraktı. Fran Lebowitz O'na "gerçek F. Scott Fitzgerald" dedi. Çehov'a da benzetilirdi.

John ohara

John Henry O'Hara

Yaşamı Ve Çalışmaları

O'Hara bir doktor çocuğudur. Babası 19 yaşındayken ölmüştür.İstediği okul olan Yale Üniversitesi'ne maddi gücü yetmediği için Niagara Üniversitesi'ne gitti.Bu seçimin ezikliği kişiliğini etkiledi ve toplumsal karşıtlığa yol açtı.Gazetecilik yaptı.Yazarlığına da bu dönemde kısa öyküler yazarak başladı.Yazarlığının erken yıllarında film eleştirmenliği ve radyo spikerliğinde de bulundu.Daha sonraları Köşeyazarı oldu.İkiyüzden fazla öyküsü gazetelerde yayımlandı.
1934'de ilk romanı olan Samarra’da Randevu yayımlandı.Bu roman çok başarılı oldu ve edebiyatçılar tarafından övgüler aldı.Daha sonra bunu BUtterfield 8 gibi başarılı romanlar izledi.II. Dünya Savaşı sonrasında savaşla ilgili yapıtlara imza attı.



Biyografi Konusu: John Henry O'Hara nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

9 Haziran 2012 / ThinkerBeLL X-Sözlük
15 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Bilim ww
21 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww
24 Kasım 2013 / Intersect Edebiyat
5 Temmuz 2015 / Safi Edebiyat ww