Arama

Ken Kasey

Güncelleme: 1 Mayıs 2009 Gösterim: 1.381 Cevap: 0
HipHopRocK - avatarı
HipHopRocK
Ziyaretçi
1 Mayıs 2009       Mesaj #1
HipHopRocK - avatarı
Ziyaretçi
Ken Kasey

Sponsorlu Bağlantılar
Ken Kasey (d. 1935, Colorado); "Guguk Kuşu" adlı romanın yazarı.
Engebeli bir yaşam öyküsü vardır Ken Kasey'in. Yalnızlık örtülü ve uyuşturucu maddelerle sisli fevkalade olağan dışı bir yaşam. Küçük yaşlardayken ailesi ile birlikte Oregon'a göçtü. Kasey, bu yöreyi çok sevecek ve daha sonraları küçük kulübesiyle Oregon'da yaşayacaktır.
Üniversite öğrenimi dahil, okuma hayatını Oregon da tamamladı. Zikzaklarla dolu öğreniminden sonra Merry Pranksters grubunu kurdu. Bu grupla beraber ABD'yi karış karış dolaştı. Daha sonra amacını şöyle açıkladı: "Bütün bu ülkeyi; halkıyla, doğasıyla filme almak istiyordum"
Renkli, çarpıcı, aykırı bir karakteri vardı. Öyle olmasaydı, bir yazarın kitabının kahramanı olamazdı. Üstelik belgesel niteliğinde bir kitabın, Tom Wolfe'un "the electric kool aid acid test" adlı eserinde bunu görebiliriz.
Guguk Kuşu adlı romanı filme uyarlandı ve 5 dalda birden Oskar ödülü kazandı. 258 hafta best-seller listesinde kalmıştı "One flew over the cuckoo's nest" (Guguk Kuşu), 1975 senesinin Oskar'ında yılın en iyi filmi seçildi.
  • Jack Nicholson - en iyi erkek oyuncu
  • Louise Fletcher - en iyi kadın oyuncu
  • Milos Forman - en iyi yönetmen
  • Lewrence Hauben& Bo Goldman - en iyi senaristler
Guguk Kuşu, modern insanın toplumla çelişkilerini anlatır. "Toplum mu haklıdır yoksa gönlünce yaşamak isteyen insan mı?" sorusunun yanıtını arar.



Biyografi Konusu: Ken Kasey nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

28 Şubat 2008 / KisukE UraharA Sinema ww
24 Şubat 2007 / BARIŞ Hayali Karakterler
11 Temmuz 2008 / BARIŞ Sinema ww
23 Ağustos 2008 / KisukE UraharA Spor ww
29 Haziran 2009 / careless_WhispeR Sinema ww