Arama

Adam Fawer

Güncelleme: 26 Mart 2011 Gösterim: 9.849 Cevap: 2
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
22 Haziran 2009       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Adam Fawer
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

winner

Adam Fawer (d. New York 1970), Amerikalı roman yazarı.

Hakkında
İlk romanı Olasılıksız şimdiden beş dile çevirilmiş ve en iyi ilk roman dalında 2006 International Thriller Writers Award ödülünü kazanmıştır.2008 Nisan ayındada ikinci kitabı olan "Empati" çıkmıştır.Empati2008 yılında Almanca , Japonca ve Türkçe yayımlanmıştır.
Fawer, Pennsylvania Üniversitesi'nde lisans ve lisansüstü derecelelerini tamamlamıştır. Stanford Graduate School of Business'da MBA'ini yapmıştır. Kariyeri esnasında Fawer; Sony Music, J.P. Morgan ve son olarak da About.com gibi türlü şirketler için çalışmıştır.
Fawer, hayat arkadaşı ve oğullarıyla New York'ta yaşamaktadır.

Eserleri
  • Olasılıksız
  • Empati

Biyografi Konusu: Adam Fawer nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
24 Mart 2010       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Adam Fawer - Olasılıksız (Improbable)
MsXLabs.org
improbable
Sponsorlu Bağlantılar
Olasılıksız, Adam Fawer tarafından yazılmış ve 2005 yılında yayımlanmış bilim kurgu romanıdır. En iyi roman kategorisinin de aralarında olduğu çok sayıda ödül kazanmıştır.

Konusu
Kitap, David Caine'in bir takım deneysel tedaviler sonucunda kazandığı gelişmiş hesaplama yeteneği sayesinde, tahminlerinin geleceği görmek haline geldiğini anlamasıyla başından geçenleri konu almaktadır. Özet olarak kitabın kahramanı, Pierre-Simon Laplace'in yarattığı bir teori olan Laplace'in Şeytanı haline dönüşmüştür.

Aynı zamanda bu kitapta Einstein'in E=mc² kuralını doğrulamaktadır. Yazara göre bu düşünceler bir enerjidir ve ışık hızına erişip zaman mekan kuramını bozabilirler. Romanda eski KGB ajanı tanja sovyetlerın yıkılması sonrasında amerikada bir ailenin yanına yerleşmiştir. Ailenin kaybolan kız çocuklarının adını almıştır. CIA için çalışmakta ve sonrasında değişik istihbaratlara bilgi satmaktadır. Laplace'ın şeytanı deneyi ile ana karakterler nava ve ikiz kardeşler david ve jasper caine ile yolları kesişir ve hikaye devam etmektedir.

Gerçekçi ol imkansızı iste...
k inci - avatarı
k inci
Ziyaretçi
26 Mart 2011       Mesaj #3
k inci - avatarı
Ziyaretçi
Olasılıksız bitirmek için yarını, anlatmak için bitirmeyi beklemeyeceğiniz muhteşem bir kitap olmakla birlikte çok kalıcı bir eser..
okuyalı bir ay oldu ve ben hala etkisindeyim.. nedendir bilinmez ama sık sık "acaba bende öyle miyim" dedirtmiştir bana..
kesinlikle okunmalıdır..

Benzer Konular

24 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Müzik ww
5 Aralık 2015 / Harry Kewell Spor ww
23 Ekim 2015 / AndThe_BlackSky Müzik ww